Savunulan marka model ekmek veya boğazda ki çay değil bence üşenmedim hepsini tek tek okudum. Tabi ki sağlam olacak tabi ki emsallerine göre yukarı da olacak ama denilen fiyat olarak değil. Kalite her zaman daha pahalı olmak zorunda , bir manava girdiğiniz de iki tür domates vardır , bir tanesi 1 liraya satılıyorsa diğeri 4 liraya satılıyordur .. ( verdiğim örneğe takılmayın. ) Hangisini gönül almak ister pahalısını , peki hayatını kıt kanaat geçiren birisi hangisini almak ZORUNDA . Söz edilen nokta bence bu , neden 4 değilde 2 olmasın. Sizce çin malı alanlar çok mu memnun . Gönül evet markadan , kaliteden gösterişten yanadır ama her zaman herkese bu böyle olmaz. Parası olan adama bırakın 10 bini 100 bin deseler yine koymaz. Ama herkes zengin değil günlüğü 50 liraya çalışan adam şükrediyor. Ya aşıksa bu adam ! Kendisinden kısacak biriktirecek o parayı alacak motorunu ya gönlüne söz geçirecek. Kimseye lafım yok yanlış anlaşılmasın... Peki genele vurduğumuz da zaten alın terimizle kazandığımız paranın kaçı hakkıyla gidiyor ? Boğaz da içtiğin çay 10 lira kahvede içtiğin çay 50 kuruş. ikisi de çay diye bakmaz herkes, keyfine, zevkine, duruşuna, sevdasına düşkündür bizim halkımız. Ya motor değil mi ikisi de gidiyor gözüyle bakanlar diğer iyi olan motoru kötüler ezer. Ama burada öyle bir davranışta yok. Ben diyorum ki , boğazda biraz demli( aynası ), tek şeker (gücü olsun ) çayımı yudumlarım . Ama ' 10 lira bir çaya çok ' diyenlere de hak veririm , serbest ekonomi falan filan zart zurt her neyse artık yapılan eylem , satan da oraya gidip oturan da memnunsa kimse bir şey diyemez evet ama ucuz, hakkıdır diye bir kanı da olamaz.
Çin malı motor 3 lira mı 5 lira mı bilmem ama markalar pahalaştıkça mı yoksa ucuz mallar pahalaştığından mı bilemem ama ortada gerçekten bir artış söz konusu. Ve herkes gibi bende şikayetçiyim. Tabi ki verdiğin parayı hak ediyordur. Ama 10 değilde misal 5 versen de hak etse nasıl olur ? Daha iyi değil mi ? Bence de öyle , tabi ki genele vuruyoruz bu örneği hepsinde aynısı olsa.
Pahalı değilde şöyle yaklaşsaydı savunan abi,kardeş her neyse, Aldığımız maaşlarımız 2 veya 3 katına çıksa düz mantık motor fiyatları ucuzlamış olacak değil mi gözümüzde veya genele vurun her neyse, böyle gelselerdi , yine bu şekilde ters köşe yapmaya mı çalışacaktınız. Yoksa evet , olsun diye bir imza da siz mi atacaktınız.