1.kadının örtünmesi nerede farz
2.mademki kural arıyorsunuz bu özelliklere bakıp sizde olanı arıyacaksınız yoksa cehennem ateşinde inim inim inliceksiniz dünyadaki ateşin kaç katı şekilde yanacaksınız falan filan yani aslında kulluk derecesine göre cezası olacak buda bir ölçüt
3.erkek body salonuna gidip vucudunu geliştirince istediği gibi vucut şovu yapabiliyor ancak kadının toplumdaki yerine siz bu şekilde baktığınız için onu erkekten küçük görüp 2.palana atıyorsunuz O aslında evde gündelik iş yapan çocuğa bakan ,dışarı belli zamanlarda rıza ile çıkabilicek asla cinsel yönü olmayacak erkek kadar özgür davranamıyacak bir biolojik canlı olarak görmek istemektesiniz .oysa dinde herkez eşit değilmidir
4.neyse boşverelim bilim sorgulanır değişebilir ancak dini kavramların yeri çok ayrıdır asla sorgulanamaz tamamen ayrı bir yerde tutulur o yuzden söylemek isticen bişi olursa özgürce yazabilirsin ya da yazarsınız ben bilmem doğrudur
Nur suresi 31.Ayet
Mü’min kadınlara da söyle, gözlerini haramdan sakınsınlar, ırzlarını
korusunlar. (Yüz ve el gibi) görünen kısımlar müstesna, zînet (yer)lerini
göstermesinler. Başörtülerini ta yakalarının üzerine kadar salsınlar.
Zinetlerini, kocalarından, yahut babalarından, yahut kocalarının babalarından,
yahut oğullarından, yahut üvey oğullarından, yahut erkek kardeşlerinden, yahut
erkek kardeşlerinin oğullarından, yahut kız kardeşlerinin oğullarından, yahut
müslüman kadınlardan, yahut sahip oldukları kölelerden, yahut erkekliği kalmamış
hizmetçilerden, yahut da henüz kadınların mahrem yerlerine vakıf olmayan erkek
çocuklardan başkalarına göstermesinler. Gizledikleri zinetler bilinsin diye
ayaklarını yere vurmasınlar. Ey mü’minler, hep birlikte tövbe ediniz ki
kurtuluşa eresiniz!
diyanet
"Ebu Bekir (ra) kızı olan Esmâ (r.anha) üzerinde ince elbiseler bulunduğu halde, Rasûlullah'ın yanına geldi. Rasûlullah hemen yüzünü ondan başka bir yana çevirdi ve ‘Ya Esma! Bir kadın hayız (görecek çağ)a ulaştığında, şundan ve şundan başka (bir yerinin) görülmesi iyi olmaz." Buyurarak, yüzüne ve iki eline işaret etti.” (Ebu Davut, C.4 s. 62)
"Ey Peygamber! Hanımlarına, kızlarına ve müminlerin hanımlarına söyle, dışarı çıkarken üstlerine cilbablarını alsınlar. Bu, onların tanınmasını ve bundan dolayı incitilmemelerini sağlar. Allah, Gafûrdur, Rahîmdir." (Ahzab, 33/59).
“Resulüllah (s.a.v) Dihye’tül- Kelbi’nin kendisine hediye ettiği mısır kumaşlarından sık dokunmuş bir elbiseyi bana giydirdi, ben de onu hanımıma giydirdim. Resulüllah (s.a.v) daha sonra bana sordu: ne oldu Mısırdan gelen elbiseyi giymiyorsun? Dedim ki, ey Allah’ın Resulü ben onu hanımıma giydirdim. Resulüllah (s.a.v) buyurdu ki, altına pijama türünden bir şey giymesini ona emreyle. Çünkü ben o elbisenin kemiklerinin hacmini belli etmesinden korkuyorum.” (Ahmet b. Hambel)
Ey Esma! Şüphesiz kadın erginlik çagına ulaşınca, onun şu ve şu yerlerinden başkasının görünmesi uygun değildir." Hz. Peygamber bunu söylerken yüzüne ve avuçlarına işaret etmişti." (Ebu Davûd, Libâs, 31). "Allah Teâlâ ergin kadının namazını başörtüsüz kabul etmez" (İbn Mâce, Tahâre, 132; Tirmizî, Salât, 160; Ahmed b. Hanbel, IV, 151, 218, 259).
"Erkeğin avret yeri göbeği ile diz kapağı arasıdır." (Ahmed b. Hanbel, II/187). "Diz kapağı avret yerindendir." (Zeylai, Nasbu'r-Raye, I, 297).
"Kadın örtülmesi gereken avrettir. Dışarı çıktığı zaman şeytan ona gözünü diker." (Tirmizî, Radâ, 18).
Allah Teâlâ erginlik çağına ulaşan kadının namazını başörtüsüz kabul etmez." (İbn Mace, Tahâre, 132; Tirmizî, Salât, 160) hadisi saçları da kapsamına alır.
ŞİMDİ AYETLERİ HADİSLERİ GÖRDÜN OKUDUN DEMEKKİ ALLAH'IN EMİRLERİNDEN ÖRTÜNMEYİDE İYİ ANLAMIŞ OLDUN VE SENİN MESAJINDADA KADININ ÖRTÜNMESİ
ŞİMDİ SENİN YAZDIKLARINI SANA DELİL GÖSTERECEĞİM İYİ OKU
18.MADDE Allah'ın sevdiğini sevip, sevmediğinden uzak durmak :"Mümin kadınlara da şöyle: Gözlerini haramdan sakınsınlar, ırzlarını korusunlar. Zinet yerlerini açmasınlar. Bunlardan kendiliğinden görünen kısmı müstesnadır. Baş örtülerini yakalarının üstüne koysunlar. Zinet yerlerini kendi kocalarından, babalarından, kocalarının babalarından, oğullarından, kocalarının oğullarından, kendi erkek kardeşlerinden, kendi kardeşlerinin oğullarından, kız kardeşlerinin oğullarından, kendi kadınlarından, kölelerinden, erkeklik duygusu kalmayan hizmetçilerden veya henüz kadınların gizli yerlerine muttali olmayan çocuklardan başkasına göstermesinler. Gizleyecekleri zinetleri bilinsin diye ayaklarını da vurmasınlar. Ey müminler! Hepiniz Allah'a tövbe edin. Böylece korktuğunuzdan emin umduğunuza nail olasınız." (Nûr, 24/31).
AYETİ DUYDUN GÖRDÜN İTAAT ET BU BİR
SENİNDE YUKARDA YAZMIŞ OLDUĞUN 24.MADDE
Allah'a ve Peygamberine itaat etmek :
“Kızkardeşini görmedin mi? Müslüman bir kadın şurasından başkasını gösteremez." (Mecmeu’zzevâid nr:4168)
"Ateşlik iki sınıf insan ki ben onları henüz görmedim. Yanlarında sığır kuyruğu gibi kamcılar olup insanları onlarla döven topluluk ve biri de bir takım kadınlar topluluğudur ki bunlar giyinik, çıplaktırlar. Görenleri yoldan saptıran ve kendileri de haktan sapanlardır. Başları bir tarafa sarkan deve hörgücü gibi olacaktır. Bunlar cennete giremiyecekler. Kokusu şu kadar, şu kadar yürüme mesafesinden alındığı halde, bunlar cennetin kokusunu da bulup alamıyacaklardır." (Müslim - sahih bab: libas ve’l- zineh hadis nr.3971)
DAHA BİR ÇOK HADİS VAR BU DA İKİ
32.MADDEYE BAKALIM Harama bakmamak ŞİMDİ BİR KADININ AVRET YERİ BELLİ BİR ERKEĞN AVRET YERİ BELLİ SEN BUNU BİLE BİLE AÇIYORSUN EL ALEME GÖSTERİYORSUN GÜNAH İŞLİYORSUN ALLAH SANA KAPAT DİYOR SEN AÇIYORSUN ALLAHDAN DAHAMI İYİ BİLİYORSUN HAŞA
SEN NE ALLAHI DİNLİYORSUN NE PEYGAMBERİ DİNLİYORSUN
İŞKEMBEDEN ATIYORSUN YOK ŞÖYLEDE BÖYLEDE
MANTIĞINA GÖRE FETVA VERİYORSUN
BU ARADA DİNDE ERKEK VE KADIN ARASINDA AYRILIKLAR MEVCUTTUR MİRASDA NAMAZ KILMA ŞEKİLLERİ FARKLIDIR ADET GÖRDÜKLERİ İÇİN RAMAZAN AYI,NAMAZLARDA VE BAZI KONULARDA ERKEKLERDEN FARKLIDIR. BUNU ÖĞRENMEK İÇİNDE SAĞLAM ALİMLERDEN KUR'AN VE HADİS YOLUYLA ÖĞRENEBİLİRİZ ÖYLE İŞKEMBEDEN BANA GÖRE BÖYLE DEMEYLE OLMAZ DİN BU NASIL İNDİYSE RASULULLAH (SALLALLAHU ALEYHİ VE SELLEM) NASIL TATBİK ETTİYSE ÖYLE OLMALI YOK EFENDİM BEN BÖYLE YAPICAM DİYORSAN O SENİN SAPKINLIĞINI GÖSTERİR DEDİĞİM GİBİ AYET HADİS ORTADA BEN İŞİTTİM İMAN ETTİM ELHAMDÜLİLLAH
OKADAR MADDE YAZMIŞSIN HİÇMİ OKUMADIN NE YAZDIĞINI SENİN DURUMUN İLKOKULDAKİ SINIF BAŞKANLARINA BENZEMİŞ SINIFI SAYARKEN KENDİLERİNİ SAYMAZLAR SAYI SAYMAYI BİLMİYOR BAŞKAN OLMUŞ SENİNDE O MİSAL
arkadaşlar kusuruma bakmayın büyük yazdım konunun ehemmiyetinden böyle yaptım çünkü dini bir mevzu. Böyle dini basite indirgeyenler insanları yanlış yollara sevkediyor bizde bildiğimiz kadar anlatmakla yükümlüyüz.