selam arkadaşlar arada bir burayı okusamda işden dolayı yazacak zaman bulamıyorum ethem kardeşde maşallah destan yazıyorsun,
valla metehan abinin dedigi gibi xenonsuz ben bisiklet bile düşünemiyorum, bende h4 8000 kelvin var canavar gibi uzunları yakınca önümde kimse duramıyor,
dişli konusuna gelince ben motorumu 500 kmde aldım aldıgım gibi 38 lik dişliye çevirdim, 2007 de aldıgım cbf 150 yide 5 bin km sonra çevirmiştim 38 lik dişliye,
geçen hafta izmitten cbf 150 aldım arkadaşa siyah 105 km daha da yapmıyor orjınal 43 dişli ile
ben benim cbf ile düzde rahat 110 km hızı rahat bir şekilde görüyorum ama 43 dişli ile 100 üsüne çıkmıyor 200 km kullandım o gün. 38 lik dişli ile kalkışlarda pek fark yok yani hissedilir derece yok ama son hızda orjınal 43 dişli takılı bir cbf ile yan yana gelince aradaki farkı görüyorsun ve usulca yanından geçiyorsun denedim bunuda.
bu arada 20 bin kmde olan cbf 150 nin orta ayaklıgı ek yerinden kırıldı kaynak yaptırıp boyadım, 2007 model cbf mi 30 binde sattım 2 senede hiç bir yeri kırılmamıştı bu yeni kasalar çalmışlar malzemeden, örneğin sürücü pedleri 2007 deki 30 binde sattım peglerde hiç aşınma yoktu şimdikinde 2011 model kiler yumuşacık olup yamuldular.
ama herşeye ragman cbf 150 diyorum 10 numara motor,
yağ ise 3000 km de 600 gram yağ çıkıyor benim cbf de ama seri kullanıyorum ben onunda etkisi var tabi