Beyler foruma yeni üye oldum sayılır bir sorum olucaktı.155 sayfaya tek tek bakamadım motosiklet genel olarak nasıl?Bu konuyu en baştan beri takip edenler daha iyi bilir genel olarak kullanıcılar memnunmu ne gibi sıkıntılar oluyor genellikle?
Yayla turu bizim isimiz :cat:[/QUOTE]
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:04 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:01 ----------
As dostum servis tavsiyem yok malesef en kisa zamanda pulsarla yollarda gormek isteriz..
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:20 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:04 ----------
buzgibi yayla turu![]()
Motorun her yerine aliminyum doğramacıların kullandığı hortumlu cam fitil lastiklerini yararak takviyeli ve ayaklı lastik fitiller taktım. Bir türlü o zemberek cırıltısını kesemedim. Gazlarken konsantrasyonumu bozuyor meret ses. Bugün servise götürdüm. Meğerse o cırıltı denge sensörü denen zerzevattan geliyormuş ve bir çok motorda aynı dert varmış.
Motorun orjinalinde denge sensörü yokmuş. Türkiyeye ihraç edebilmek için avrupa normlarına uymak zorunda kalmışlar ve denge sensörü eklemişler ama benzin deposunun altında şaseye ve vibrasyonun en fazla olduğu yere monte etmiş allahın armutları.
Kısacası cırılıtıyı kesemezseniz istikamet servis. Gidip durumu anlatın. Garanti kapsamında bir çare bulacaklardır.
Merhaba arkadaşlar motorum ilk bakımda yağı servisin elinde bulunan REPSOL motorcycle 15W50 "API SJ" yağı ile değişti daha üzerinden 2300 km geçmiş olmasına rağmen yağ köpürdü simsiyah oldu ve vites geçişleri zor geçmeye başladı. Ayrıca ikinci vitesde iken gazı çekip bıraktığımda motor freni yapması gerekirken kendini boş vitese geçiriyor motor. Yağı değiştireceğim ancak hangi yağ öneriliyor şuan hepsiburada.com da API SL sınıfında Castrol GTX 20w50 yağ var onu mu kullanmalıyım yoksa motosiklet için yağı ayrı mıdır ? Teşekkürler.
Peki hocam öteki yağı koysam bir sorunla karşılaşır mıyım ? Castrol GTX 20w50 API SL Şuan indirime girmiş 4 LTsi 45 TL'ye geliyor yoksa illaki motosiklet yağı mı kullanılmalı.
Antalya servisi "firma castrol öneriyor ama ben motul tavsiye ederim" dedi. Zira ben de Motul konmasını istiyordum zaten. 45 tl alıyor Motul için, fakat firmanın yaptığı anlaşmayla servislere sadece castrol koymaları söylenmiş. Diğer markalarda garanti dışına çıkacağını da söyledi servis. Şimdilik böyle bir yaptırım yokmuş fakat Bajaj servislerinden diğer marka yağ reklamlarını bile sökmeleri istenmiş.
http://imagizer.imageshack.us/a/img673/1976/us8kKF.jpg
Arkadaşlar, Allah Aşkına eksozu bu hale gelen var mı bu nedir ya, şans mı kader mi,
MOTORU kitapçıktaki rodaj hız limitleri neyse öyle kullanıyorum. Bu hız limitleri çok saçma düz yolda bile bayılcak mış gibi oluyor. 6. vites max. 48 km/h ile gidilir mi ya, acaba ekzosun boyası bu yüzden mi attı. Kitapçıkta rodajı düzgün yapamazsanız eksoz sararır denmiş. ben kitapçığa göre yaptım komple boya attı.
Lütfen sizin kullandığınız vites hız aralıklarını yazar mısınız. en fazla hangi devirde kullanıyorsunuz. Bu işe bi açıklık getirelim artık.
Şu eksoza bak, 1 hafta olmadı daha. Deneyimlerini paylaşanlara çok teşekkür ederim.