SYM GTS EVO KULLANICILARI BAŞLIKLI KONUDA YAZDIĞIM MESAJIMIN BİREBİR AYNISIDIR ARKADAŞLAR.BELKİ FARKLI KİŞİLER OKUR DİYE BURADADA PAYLAŞTIM BİLGİNİZE..
arkadaşlar herkese selamlar.öncelikle biraz uzun bir yazı olacak ancak benimle aynı şeyleri hisseden birçok kişi olduğu ve bir katkısı olabileceği düşüncesiyle bunları yazma gereği duydum.
bende agility 125 cc.motoruma beş yıl bindikten sonra (dün satmış bulunuyorum) artık cc yükseltme ihtiyacı duydum ve aşağı yukarı bir buçuk aydır 500 cc.lerin yakıtı ve servis giderleri bana göre olmadığı ve şehiriçi kullanımda biraz sıkıntılı olacağı için hem ekonomi hem pratiklik anlamında 250 cc.lik bir scooter arayışına girdim.özellikle scooter tercih ediyorum çünkü rahatlık ve konfor açısından diğer tarz motorlar bana göre değil.
diğer motorumu da sevgiyle anıyorum çok kahrımı çekti ve gerçekten sağlam makina.neyse araştırırken en çok yamaha x city,piaggio xevo 250,peugeot geopolis 300,honda sh 300,x citing 250 ve sym evo 250 arasında kaldım.x max'ı ise bir türlü sevemedim nedense.x city t gidon sürüş tarzı nedeniyle ve açıklayamadığım şekilde hoş duruşuyla yüksek jant ebadıyla hep aklımda ve diğerleriyle direk onu kıyasladım.ama aradığım bir kaç özellik mevcut değil ne yazıkki.bunlar;ayak uzatma yeri,dörtlü flaşör,çakmak soketi en belirgin olanları.tamam bir dörtlü flaşör çokmu önemli diyebilirsiniz ancak o kadar para verip alacağınız bir üründe bazı detaylarında olmasını istiyorsunuz.ayrıca maliyeti nedirki yani niye konmuyor anlamıyorum yamahayı.
ben bunu yaptım kardeşim yersen ben koskoca yamahayım bak fazla eleştirme zaten sana gülerler,bu alemde ben ve diğerleri var ona göre der gibi.bu sebeplerden dolayı ondan vazgeçtim.piaggio ise nedense motor aksamı çok övgü alsada beni çok cezbetmedi ve bir şekilde hep ürküttü.peugeotta da piaggio motoru oluşu t gidon ve 300 cc olması nedeniyle düşündürdü ama onada içim ısınmadı.yakıtıda fazla gibi ayrıca 300 cc ama neredeyse güç olarak 250 liklerle aynı.birde çok şık bir dizaynı yok bana göre.(fiyat olarak aynı değil niye öbürleriyle kıyaslıyorsun denebilir ama bayiide 2012 si var sıfır ve modelden dolayı 11.000 tl gibi verecek o yüzden listeme girdi.yoksa 2013'ü 15.000 tl civarı)
honda ise çok olumlu övgülere konu olan marka memnuniyeti ve yine 300 cc oluşu nedeniyle listemdeydi ve biraz bütçeyi zorlayabilirim olabilir diyordum ama arkadaş o ne tipsizlik o ne çirkinlik.şahsen o kadar parayı veripte o motora gönül rahatlığıyla binemezdim sanırım.kombine fren ve sağlamlık tamam ama bana göre değil ben birazda görsellik arıyorum.tercih eden arkadaşlarada saygı duyarım tabiiki.göreceli kavramlar sonuçta.
x citing ise 5 yıl kymco kullanmış biri olarak hep torpilliydi gözümde ama ne bileyim bu segmentteki scooterlar içinde ön sıralara oturtamadım işte gönlümde.sym ye gelmeden önce ötv farkı oluşuna rağmen neden 300 cc.olanları tercih sebebi gibi saydı bu adam diyebilirsiniz.tabii üstatlarımız çok daha iyi bilirler ama naçizane bendeki bilgiyi paylaşayım.avrupa ülkelerinde sanırım 300 cc.altındaki motorsikletlerin otoyolllara girişine müsade edilmiyormuş artık (dikkat edilirse çoğu markanın orjinal sitelerinde 250 cc.lerin yerini 300 cc.lerin almaya başladığı görülüyor.) ve uyum yasaları çerçevesinde bu yasaklamanın Türkiyede de uygulanabileceği konuşuluyor.tabii ileriyi düşünerek mantıklı geliyor ama bir yandanda ülkemizde uygulanmasının baya bir zaman alacağını düşündüğümden olmazsa olmaz değil benim açımdan.firmalarda 300 cc.lik makinaları şimdilik getirmiyorlar üreticinin elindeki 250 cc.likleri bitirecek bizim gibi ülkeler lazım.istisnalar yukarıda zaten.
veeee gelelim sym'ye;yukarıda saydığım sebepler içerisindeki artıları üstünde toplayan,kullanıcı memnuniyetini kazanmış,yakıt ekonomisi,marka bilinirliği,görsel olarakta bana hitap eden marka sym oldu açıkçası.bu arada ön lastik ebadı 1'' artmış 14''olmuş.fiyat olarak belki bir x max ayarında ama yamahanın tüketicisine hakettiği şeyleri vermediğini düşündüğüm için bu hususu önemsemiyorum.tabii bu saydığım modellerin hepsini canlı olarak inceleyip test etme şansım olmadı.ne yazıkki her ilde aynı imkanlar olmuyor bu manada.incelediğim modeller;x city,geopolis,honda,x citing ve listede olmamasına rağmen daelim s3.(bunuda anlamak zor.sen elinde paranla satın alacak ürün arıyor talip oluyorsun,ama kesin alıcıysan ürün getirtiliyor.bakma inceleme şansın yok yani.ne kadar zamanda gelir bu süre içinde kur nedeniyle fiyat farkı oluşurmu bunların garantiside yok.bu çok saçma bence) sym yide aynı sebepten inceleyemedim ama bir kaç kullanıcısının yolunu keserek görüşlerini aldım ve motoru şöyle bir süzdüm.genelde eşimle bindiğim için onunda görüşlerini aldım ve netice olarak yeni versiyon olan joymax 250i yi almaya karar verdim.
Türkiyeye gelecekti gelmeyecekti,şu zaman gelecek bu zaman gelecek dedikodularından sıkılıp (buradaki bayisinin de modelden haberi bile olmadığını görerek ve bizden iyimi bileceksin kardeşim şeklindeki fırçamızı yedikten sonra merkezi aradım ve bölge satış sorumlusu erol bey'e (buradan kendisine sevgi ve selamlarımı yolluyorum) yönlendirildim.gerçekten çok teşekkür ediyorum kendisine.sağlıklı bilgiyi kendisinden aldım.şöyleki (tahminen stoktaki gts evo'lar yavaş yavaş erimeye başladığı için) makyajlanmış yeni versiyon olan joymax'ın daha önce bir parti getirildiğini ve olumlu tepkiler alındığını ancak istenen ölçüde teminini sağlayamadıklarını ama tamda bu aralar (22 temmuz gibi) yeni bir parti gelmek üzere olduğunu,istersem ilimizdeki bayi ile muhatap olmak istemediğim için,beni komşu ilimiz olan adana bayiine yönlendirebileceğini,benim için bir tane tercihim olan bir renk gönderileceğini söyledi.
bunun üzerine çok sevindim ve adana bayii'den özgür beyle hemen irtibat kurarak teyidini aldım.siparişi verdik.buradan kendisinede çok teşekkür ediyorum.inşallah birkaç güne kadar bayiiye sevkiyatı yapılmış olacak yavrunun.(antrasit gri) belki tamda bu aralar almak isteyen arkadaşlar için benim deneyimlerim K I S A C A böyle herkese selamlar...