Merhaba arkadaşlar. Motoru bulmak çok zor ben bursada yaşıyorum ağustos a sıra yazıyoruz abi diyor bayi bende araştırdım istanbulda bir firma en geç temmuz 20 sine gelicek olan partiden 3 tane kaldığını kapora karşılığı alabileceğimi söylediler bende bu şekilde almaya niyetlendim 7300 liradan.Fakat dikkatimi çeken bir şey plaka masrafı için benden 600 ila talep ettiler bu bana çok geldi.Mayıs ayında arabamı sattım alan arkadaş plaka değiştirmedi 100 lira kadar masraf verdi notere plaka değişseydi 200 olucaktı. Bu motorların sıfırına plaka çıkarmak 200 lira değilmi? Sigortası ne kadar tutuyor?
Benim hesabıma göre 200 plaka + 250 sigorta (en fazka ki tutmaz ) +30 da vergisi desek 480 lira yapar 600 ne oluyor?
Bilgisi olan arkadaşlar görüşlerini yazarsa sevinirim
2. konuda kask ihtiyacım olacak çok fazla butcem olmadıgı için esnaf işi birşey bakıyorum. LS2 bildiğim ve incelediğim kadar ile fena olmayan bir kask dün birde venom kaskları gördüm şekil itibari ile LS2 den daha yakışıklı fiyatlarıda 160 civarı bilen kullanan arkadaşlar VENOM kask konusundada yardımcı olursa sevinirim.Birde kask camı siyah gece çok sorun olurmu görüş açısından?
167 TL Rusat
15-20 TL civarı EK-1 Dosya + doldurma
15 TL civarı Plaka basımı
Sigorta ise yaşadığın şehir, yaş gibi faktörler var ama sanırım 200TL'yi bulmaz.
NOT: Sizin adınıza plaka işlemi yapılabilmesi için de Noterden vekaletname vermeniz gerekiyor. Bu da 75-90TL arası.
Vergi ayrı. Onun makbuzu plaka işlemlerinde gerekli değil, satın aldığın tarihten itibaren 1 ay içerisinde yatırman gerekiyor. 51 TL.
Kask önemli, koruyacak kalitede olanlara yönelmeni tavsiye ederim.
İyi günlerde kullan
---------- Mesajlar birleştirildi - 15:02 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:18 ----------
Loverboy,
Öncelikle hayırlı olsun, iyi günlerde kullanın.
Merak eden arkadaşlara edindiğiniz tespitleriniz ışık tutacaktır. Bizler kaç sayfadır yazıyoruz anlatamadık. Siz daha tazesiniz belki daha etkili olur
Eksileri;
* Ayna görüş açıları çok kötü,
(Çözümü basit, Ben TVS taktım çok iyi oldu, muadilleride var 15-20TL'ye)
* Selesi çok sert,
(Çözümü basit, çoğumuz gibi 2cm'lik sünger takviyesi ile hallolur)
* Lastikleri çok iyi değil,
(Çok kötü de değil, hemen değişmesi gerekmiyor bence, kışa doğru belki)
* Artçı için çok rahat olmadığını söyleyebilirim.
(Tartışılır bir konu; alışkanlıklardan kaynaklanıyordur. Çünkü sürüş esnasında artçı güvenliğini tehdit edebilecek bir ergonomisi yok)
* Titreşim elcikler de çok hafif var, eldiven kullanmadım biraz karıncalanma yaptı eldivenle o sorunda olacağını sanmıyorum. Bu tarz motora oturuş pozisyonu açısından alışık olmadığımdan fren yaptığımda öne doğru atıyor o ara çok sıkıyorum elcikleri,
(
İlk bindiğimde bende gidonun tutuş pozisyonuna alışamamıştım. Zamanla alışıyor insan. Ben elciklere bisikletler için sünger elcik kılıfı taktım, daha dolgun ve tutuşu daha iyi oldu bence. Rodajdan sonraki ilk bakımda gerekli ayarlamalar, civataların elden geçmesiyle vibrasyon problemi epeyce azalıyor. Kalanı da rahatsız etmiyor. Sizin diğer motordaki alışkanlıklarınızdan dolayı oturuş, frenleme gibi durumlarda sıkıntı yaşadığınızı tahmin ediyorum, alıştıkça bu problemlerinizde azalacaktır)
* Önceki motorum Chooperdı eşim Pulsara binince hem yuksekte olmasından hemde seri olmasından kaynaklı bir korku yasadı hala o korkuyu yenemiyoruz ap ayrı bir sorunum daha oldu
(Bende de aynı sorun oldu. Eşim chooper'dan o zamanki CBF'ye binince apartmana biner gibi oldu ve biraz kaygılandı. Sizin artçınızla yapacağınız güvenli ve tedirgin etmeden sürüşlerinizle kısa zamanda alışacak ve sizin kadar keyf alacaktır. Topcase taktırmanızı tavsiye ederim. Böylelikle sırtını yaslar ve artçınız kendini daha rahat ve güvende hisseder.)