Dizliklerin depoyu çizmesini engellemek ama nasıl?

Malum acemiyiz, canımızda kıymetli, dizlik kullanıyorum.. E motosiklette kıymetli.. Sorun şu ki; kullandığım dizlikler depoya iz yapmasın diye zihni sinir birkaç proje ve denemem oldu ama pek başarılı olamadım..:pale: Sizin fikirleriniz yada çözümleriniz nelerdir. Bi beyin fırtınası yapalım.. :)

En son uygulamamdan çok umutluydum ama yine olmadı.:pale:
Dizliğin depoya temas eden kısmına depoya zarar vermeyecek bi yumuşak ekleme yapmam gerekiyordu.
Daha önce pencere fitili, yara bandı :queen: , süngerli bant denedim olmadı .

Son olarak, elimde cama yapışan vantuz mu denir, ne denir ondan vardı, başlarını keserek kullanmak aklıma geldi.

Önce dizliğin depoya değen vantuzları yapıştıracağım bölgeye derby yapıştırıcı sürdüm beklemeye bıraktım…

Kesip hazırladığım vantuzlara da derby sürüp beklemeye bıraktım..

15-20 dk sonra yapıştırıp tekrar beklemeye aldım..

Bu da yandan görünüm… depoya temas şekli…

Güzelde olmuştu, çok ümitliydim fakat 4-5 gün anca dayandı.. derby tutmayınca çift taraflı bantla denedim o da olmuyor…

Depoya kaplama yada yapıştırma yapmadan dizliklerde uygulayabileceğim bi çözüm yolu yada bi fikriniz var mı?

Depo rengi beyaz ve sade kalmasını istiyorum..

Diz ile nasıl tutucaz böle olunca dizlik,bide bu gıcırdamasın? Bide dizlik pantolonun içine giyilmesi gereken birşey kaza anında pantolunun üstünde dönebilir.

Diz ile nasıl tutucaz böle olunca dizlik,bide bu gıcırdamasın? Bide dizlik pantolonun içine giyilmesi gereken birşey kaza anında pantolunun üstünde dönebilir.

bu dizlik bol eşofman hariç hiçbir pantalonun içine sığmıyoru. aynı sorun bendede var bende bantla denedim paramparça oldu bantlar. bi çözüm şart

Ben motor pantalonu kullanıyorum.

Dizliğin dönmesinden çok korktuğum için direk pantalon aldım.

Kazada geçirdim. Sıkıntısız atlattım.

Ayrıca dizlik olayında bacağın diğer kısımları sürtünme esnasında param parça olabilir.
Yani deri soyulması büyük ihtimal.

Fakat pantalon bilmemkaç derece ısıya dayanıklı.

Sadece diz değil başka kısımlardada korumaları oluyor.
Ve depoyu çizme derdi olmuyor.

Eğer imkanınız varsa pantalon alın derim ben.

Mousepad parçasını kesip mafsal olan bölgeye yapıştırılarak "şayet tutarsa" bi çözüm olabilir..istenmemiş ama şeffaf yan depo pedi ile de rengin orjinalliği korunabilir..

Niçin illede metal mafsallı dizlik alıyorsunuz.Benimkide metal mafsal yok hiçbir sıkıntıda yok.

Ben motor pantalonu kullanıyorum.
Dizliğin dönmesinden çok korktuğum için direk pantalon aldım.
Kazada geçirdim. Sıkıntısız atlattım.
Ayrıca dizlik olayında bacağın diğer kısımları sürtünme esnasında param parça olabilir.
Yani deri soyulması büyük ihtimal.
Fakat pantalon bilmemkaç derece ısıya dayanıklı.
Sadece diz değil başka kısımlardada korumaları oluyor.
Ve depoyu çizme derdi olmuyor.
Eğer imkanınız varsa pantalon alın derim ben.

Taksitleri bi ödeyeyim, eksiğim olan pantolon ve botu da alıcam.:cat:

Mousepad parçasını kesip mafsal olan bölgeye yapıştırılarak "şayet tutarsa" bi çözüm olabilir..istenmemiş ama şeffaf yan depo pedi ile de rengin orjinalliği korunabilir..

Valla iyi bi yapıştırıcı bulsam.. bu vantuzlar silikonlu yapısı ile iyiydi.. olmadı dizliklere silikonla girişicem. :)
Şeffaf depo pedi bulamadım maalesef gerçi beyaza da razıyım ama…
beyaz tankpad var ama onu kesip uyarlamaya çalışmakta iş değil...

Niçin illede metal mafsallı dizlik alıyorsunuz.Benimkide metal mafsal yok hiçbir sıkıntıda yok.
Metal kısmı değmiyor zaten içerde kalıyor… ama plastik aksamı sert olduğu için çizme riski yüksek..

---------- Mesajlar birleştirildi - 16:58 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:51 ----------

E bu iş için üretilen Stomp Grip kullanmak daha mantıklı değil mi?

Normal stomp grip.

MT-07 için uyguladığım stomp grip.

stomp grip.. bak bu iyiymiş... :rendeer: aradığım buymuş demek ki..

benim motora uygun veya uygulanabilecek ucuzunu bulduk mu tamamdır... :cherry:

laf aramızda uygulaman ve motosikletinde 10 numara.. :cat:

Şeffaf renkli stomp grip daha iyi olur depoyu tutarkende dizin kaymaz :)

İllede bir sey yapıştıracaksan dizliğe 502 yle giriş gitsin .)

Benimde aynı sorundan canım yanmıştı, çözümü şöyle buldum. Carrefour'da oto bölümünde keçe vardı, bu sehpa vs gibi ürünlerin zemini çizmesin diye yapıştırılan üründen. Ondan kullandım sonra hiç çizik oluşmadı, fiyatı 1 2 tl gibi bir şeydi hem ekonomik hemde süper bir çözüm. :)

Şeffaf renkli stomp grip daha iyi olur depoyu tutarkende dizin kaymaz :)
İllede bir sey yapıştıracaksan dizliğe 502 yle giriş gitsin .)

ucuz yollu bulursam hemen alıcam bu stomp giripten.. hiç haberim yoktu bu malzemeden.. eee yeni yeni öğreniyoruz. olcak o kadar.

ama önce bi 502 yi deneyeyim. :pl:

Benimde aynı sorundan canım yanmıştı, çözümü şöyle buldum. Carrefour'da oto bölümünde keçe vardı, bu sehpa vs gibi ürünlerin zemini çizmesin diye yapıştırılan üründen. Ondan kullandım sonra hiç çizik oluşmadı, fiyatı 1 2 tl gibi bir şeydi hem ekonomik hemde süper bir çözüm. :)

Keçede aklıma geldi ama o da çizer diye hiç denemek aklıma gelmedi doğrusu..

502 ile yapıştırdığın yeri sökmeye kalkarsan dizligin mundar olabilir :)

502 plastigin yüzeyini bozup eritebilir kenarıya saga sola tasırdınmı iz yapar bu ihtimalde var ,

valla dostum görsel olarak güzel olmasada forumdan kene35 arkadaşımızın bulduğu ondan görüp benimde yaptığım bir uygulama var. Bu mobilya altları ahşap yüzeyleri çizmesin diye yuvarlak altı yapışkan önü kumas gibi bir malzeme var migros tansaş vb marketlerde 6 tanesi 5 liraya falan oluyor. Onu alıyoruz direk o bölgeye yapıştırıyoruz ben çok kullandım hem çizmiyor hemde depoyu istediğiniz gibi sıkabiliyorsunuz bi deneyin derim :)

Stompgrip alıcan usta , ben kendi motoruma göre bulamadım bikaç sitede buyuk race makınalar için buldum onlarda cok pahalıydı çözüm olarak yamahanın diz ve kalça koruamalı kevlar pantolonunu aldım 220 lira mis gibi oldu :D

Geçende triuph kot pantolon gördüm 400 tl idi.
200 tl ye aldığınız kot pantolon değilmi?

dizliklerin üstüne uzun futbolcu çoraplarından takan görmüştüm forumda bir deneyin isterseniz

üstüne yumaş gibi bir şey diktirsen ? o çizen yerin

---------- Mesajlar birleştirildi - 02:10 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:56 ----------

üstüne yumaş gibi bir şey diktirsen ? o çizen yerin
yok böyle bir yanlışlık :mrgreen: doğrusu ''kumaş''

gidin bir deri tamircisine parça deri alın derby veya bally ile yapıstırın sorun ortadan kalkacak

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar