Arkadaşlar dün pulsar ın ilk bakımı için Urfadan G.antep e gittim. Hem gezerim hem de motoru alalı 1,5 ay olacak hala 400 km deyim - biraz km yapmış olurum dedim.
[/url][/IMG]
Sabah 8 de yola çıktım bir solukta ( 5 er dakikalık 2 mola ile ) Antep e vardığımda saat tam 11 di. Bayii sahibi Yasin Bey ile bir gün öncesinde telefonlaşıp elinde istediğim yağın ve yağ filtresinin olup olmadığını sormuştum. Olumlu yanıt alınca sabah 11 de ordayım dedim. Yasin Bey beni görünce abi ne kadar dakiksin saat tam 11 dedi.
[/url][/IMG]
[/url][/IMG]
[/url][/IMG]
[/url][/IMG]
Motorun soğumasını bekledik. Saat 12:30 a kadar motor anca ılımıştı. Bende şaşırdım ama hava sıcaklığının 40 derece olmasının büyük etkisi var bence.
Pulsarı bakıma almazdan evvel bir de Bokser ile test sürüşü yaptım. Daha önce birkaç kez discover de test etmiştim. Bokser Discover e göre daha atik, güçlü ve torklu geldi. Gaz tepkimesi çok daha iyi. Keşke bu motor bloğunu Discover e taksalarmış dedim kendi kendime.
Ustamız Mesut Bey bakıma almadan önce biraz muhabbet ettik. Motor için ilk kaporayı ben verdim ama ikinci partiden aldım, Orta sehpa yı kaçırdık felan dedim. Abi senin istediğin orta sehpa olsun takalım hemen dedi. İlk gelen pulsarın orta sehpasını monte etmeden hemen birebir kopyasını çıkarmışlar. Hareketli olan burç kısmını da kendileri yapıyorlarmış.
[/url][/IMG]
Torna - tesviye ne ararsan serviste mevcut. Malum Antep deyiz. Adamı kopyalar bunlar derdi babam :mrgreen:
Bir de Küba nın apaçilikte son nokta olduğu memlekette olmazsa olmaz. Her türlü motor büyütme vs.
[/url][/IMG]
[/url][/IMG]
Orta sehpa takılıyor. Ben beğendim, Çok kolay sehpaya alınıyor ( bu aynı kolaylıkta düşer anlamına gelmiyor ama), iyi ayarlanmış yalnız çok dik ayaklar öne biraz meyilli olsa daha da güvende durduğunu hissederdi insan.
[/url][/IMG]
Yağ boşalıyor. Yağ Tapasının altında Honda Titanda olduğu gibi ekstra Filtre görevi gören bir süzgeç mevcut. Zaten Mesut usta çıkan filtreye bakıp: Adamlar ne motor yapmış bu 3. ilk bakımını yaptığım motor; 5000 km türkiye turundaki motorların da bakımını ben yaptım; istanbulda ki gösteri motorlarının bakımını parçalarını inceledik; vesselam Atık yağda curuf nerdeyse yok gibi dedi.
[/url][/IMG]
[/url][/IMG]
[/url][/IMG]
Tepeden tırnağa kontrol edilen tüm vidaları sıkıştırılan, hareketli parçaları yağlanan pulsar bir güzel temizlendikten sonra serviste işimiz bitiyor.
Tam çıkacak bokser in sepetlisi servise geliyor. Motor sahibi amcayla biraz muhabbet ediyoruz. Daha önce 2 tane HH ruz malı kayıklısının olduğundan bokser in onları aratmayacak kadar güçlü olduğunu ve nerdeyse 3 te 1 kadar yakıt tükettiğinden bahsetti.
[/url][/IMG]
Normalde yolda durup resim çekmeyi pek sevmem - üşenirim ama telefon çalınca durdum, durmuşken bir foto alayım dedim
[/url][/IMG]
Şimdi gelelim yakıt verilerine:
20 tl - 3,85 lt benzin ile : 155 km yol gittim. Bu yolun 20 km si Ş.içi, 40 km si çoook bozuk ( 1. vites e kadar düştüm 6 yı hiç gömedim ) ara kestirme diye girdiğim yol ve 95 km si 70 km/h ort ile temiz asfaltta geçti.
Yani karma kullanımda 100 km de 2,5 lt yakıt yaktım.
Eğer yolun tamamında 70 km/h ort ile gitseydim 1 lt ile 52 - 53 km yol gidecektim ki;
100km de 1,96 lt civarı yapacaktı.
Dönüşte artık ilk bakımı yaptırmanın verdiği rahatlıkla 100 km nin altına düşmeden bir defa 144 - bir kez de 152 km hızı görerek ve yolda ilk defa redline ışığını yaktırarak ort 110km/h ile yine 20 tl - 3,85 lt benzin ile 130 km yol gittim.
Yani 110 km/h ort ile 100 km de 3 lt yakıt yaktım.
Diyeceklerim bu kadar.
Buradan özellikle Ekrem ATA Abiye, Bayii - servis sahibi Yasin Bey e ve 10 parmağında 10 marifet Mesut ustamıza çok teşekkür ediyorum. Misafir perverlikleri ayrıca çok hoşuma gitti. 5000 bakımında yine Selçuk Motor a gitmeye çalışacağım. Selametle.