Altın elbiseli adam videosu izleyip megelliyi savunup sonrada 5000 deki cbr 125 ilanı atan arkadaşlar çok komik yahu. 1000 tl ver honda al arkadaşım oyuncak değil bu motosiklet sağa tam dönmüyor işçilikte yamuklar var yahu sanırım ben başka gözle bakıyorum ondan. Baya baya çin üretiminin dandikliğini gördüm sürmeme gerek yok arkadaşımda var çalıştırınca anlaşılıyor ne olduğu. Tamam hepsi halledilirde abi devir saati sabit değil motor sağa tam dönmuyor cunku grenaj hatası var vede elcikler ayaklıklar bile çalıştırdıgında titriyor böyle birşey savunulur mu yahu çok komiksiniz.
Ama ben biliyorum bir insan o motosikleti sevdimi kabul etmez gider 5800 de temiz motosiklet ilanı atar siz binmeye devam edin yazık ediyorsunuz kendinize ama.

Erman, Altın Elbiseli Adam 'ın her dediği yapılacak olsaydı ki Barkın abiye her zaman diyorum saygım sonsuzdur fakat onun dediğinden dışarı çıkmayacak olsaydık bu hayatta tek binilecek marka motosiklet HONDA OLURDU ki Kawasaki Yamaha bile onun gözünde binilemeyecek motosikletler
Sen sanırım şu Honda ilanlarını paylaşmamda bir yanlışlık algıladın, ben o ilanları paylaşırken şunu demek istedim " Arkadaş bak 2013 model Honda 3000Km 'de adam ilana koymuş, hayırdır bunlarda da bir sıkıntı var o zaman bak adam düşük kilometre de hemen elden çıkartmaya çalışıyor. Ne oldu Honda da mı patladı yoksa, ne oldu bu kadar düşük kilometre de satıyor? " gibi bir düşünce ile verdim ilanı sana

Yanlış yorumlaman bile tuhaf, ince ayrıntısına kadar uzunca yazmam sanırım sana karşı boşuna çünkü aradan bazı kelimeleri okuyup, bazı kelimeleri hiç okumadan göz ucu gezdirip bırakıyorsun.
Anlatılmak istenileni bence anlamak için biraz çaba sarf ettikten sonra anladığın şekle cevap yazarak yorum yazmanı tercih ederim.
Hı hı arkadaşında vardır eminim, maşallah herkesin arkadaşında var bu motosiklette bir türlü şu yorum yapanlarda olmuyor? Hayırdır, arkadaşın neden almış madem bu kadar kötüydü de? Neden sen arkadaşını uyarmadın ki, bu markada böyle böyle sorunlar var şeklinde? Yani ben olsam iyi olmayan bir konuda arkadaşımı kesinlikle uyarırdım vazifem ve sevgimden dolayı.
Bak ben senin yazdıklarını okudukça tek aklıma gelen şey AEA 'nın ağzından çıkan sözlerin yazıya dökülmüş haline benzetiyorum

Ne demek istediğimi anlamak istersen, AEA 'nın Megelli videosunu aç ve dinle, bir yandan da kendi yazına göz gezdir. Bak göreceksin onun ağzından dökülenlerin aynısı senin parmaklarına dokunmuş sanki :wiinkk:
Hepsi halledilebilir de devir saati nedir demişsin de, peki hiç araştırmamış olmana ve ön yargına veriyorum bu sorunu çünkü şunu artık herkes bilir ki Devir göstergesi artık bayilerden motosiklet teslim edilmeden önce değiştiriliyor
Diğer bir konu ise elciklerin sağa döndürdüğünde grenaja çarpmasından bahsediyorsun ki sanırım böyle birşeyi söylerken de benim bu konu hakkında ki yazımı okumadın diye düşünüyorum buraya da yazayım ben yine de ;
http://www.motosiklet.net/forum/motosiklet-modelleri/68774-megelli-fan%27lari-buraya-68.html#post3311223
dmRhn' Alıntı:
2- Gidonu sağa doğru dönderdiğimiz de parmaklar sıkışıyor sorusuna yanıt ;
* Bak ben bunu resimle anlatmayı düşündüm ve şuanda benim kullandığım Megelli 250R model motosikletimin elciklerinin aynısı olan bir resim buldum, hem çizerek hemde yazarak anlatmak mantıklı geldiği için o şekilde ayarladım Yalnız önce bir bilgi vermem gerekiyor ki, bizim insanlarımız anladığım kadarı ile elleriyle kavramak istedikleri şeyi sonuna kadar avuçlarının içine almaya çalışıyorlar

Yanlış abi yanlış
Birinci resimde elcikleri göreceksin, her iki tarafta da boyasız hali.
ikinci resimde elciklerin yeşil olan kısmını eğer avucunla kavrar ve gidonu sağa doğru çevirirsen EVET SIKIŞIR, yalnız eğer kırmızı yerden kavrarsan avucunla elcikleri yani SİYAH BÖLGEDEN ki Benim bildiğim ELCİKLER SİYAH BÖLGEDEN TUTULUR MOTORDA

Heh işte o zaman parmağın sıkışmıyor Davinci.
Resim 1 :
Resim 2 :
Hep derim, biraz araştırma biraz da bilgi herşeyin üstüne getirir insanı. Ya sahip olacaksın, ya tanıdığında olanı inceleyip bakacaksın...
Motosiklet kullanan herkes şunu bilir ki " Motosiklet her zaman güvensiz olmuştur, motosikleti güvenli hale kullanıcıları getirebilirler. " Allah göstermesin, altında ki motoru sen zorlamadıkça motor patlamaz ( yani piston motordan dışarı fırlamaz ) herhalde insanı öldürebilecek en önemli etkenlerden birisi bu olurdu diye düşünüyorum...
Barkını izleyip megelli yi savunan birini görmüyorum ben! Dikkatsizce okuyup, fütursuzca yorum yaptığınız kanısındayım. Bahsettiğiniz bin lira Türkiye'de aile sahibi birinin biriktirmesi aylar süren bir miktar! Alan ve kullanan arkadaş sevmiş sorunsuzca dilediği gibi kullanıyorsa para verip başka alırdım ben demek yerine para verip bir motor almanızı tavsiye ediyorum. Her şeyin artısı eksisi vardır kul yapımı sonuçta!!! Alanda kusurlarını kabul etmiştir ki hala kullanıyordur! Naçizane fikir söylemek başka aşağılayıp kötülemek başka.
Üslubumuza dikkat edelim arkadaşım
Duygu dert etme o kadar

Motosiklette değil sadece bu konu araba sektöründe de var, yani " abi neden 25.000 binlirayı veren adam 2-3 binlira daha çekerdi krediyi 28.000 binliraya şu arabayı alırdı. " diyen insanda çok fazla, ama dönüp " abi o zaman bana 3.000 binlira sen verde bende hemen onu alayım " dediğinde ise pişkin pişkin gülüp " bende nerden olsun abi o para, sonuçta zaten sen kendine alıyorsun. sen bineceksin " diyenler çok fazla. Peki o kredilerin taksitini kim ödeyecek? 3.000 liranın faizi ile aylara böldüğünde ki ay başına düşen taksit oranı ne kadar hiç söyleyen yok

---------- Mesajlar birleştirildi - 11:33 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:11 ----------
Bu arada söylemeyi unutmuşum, eşim otomobil de artçı olmaya bayılır hanımefendi yan koltukta otursun direktif versin ancak yok öyle kullanılır mı yok neden oradan gidiyorsun da buradan gitmiyorsun

bazende "Yuh şu ök.ze bak" gibi cümleler kurarak benim kafamı ütülemekten de büyük haz alır :queen: Daha geçtiğimiz Pazar günü yeni oturdu direksiyon başına biraz eğitim verdim kendisine, daha çok motosiklet kullanmaya meraklı. Kendisi motosiklette de artçı görevini görüyor

:queen: motosikletin üstüne bir ara oturdu ayak parmakları yere dokundu ve motosikleti kaldırdı ayaklıktan düz tuttu sonra " ben bunu sürerim ya " dedi

Dur bakalım önümüzde ki hafta sonu biraz araba kullandıktan sonra motosiklette kullanmasını isteyeceğim umarım başarabilir

Çünkü başaramayıp ayağının üzerine yatırmasından çok korkuyorum, daha önce de bahsettim biraz çıt kırıldımdır hanımefendi ve motosikleti taşıyamayıp yan yatırmasından yani bacağının üzerine düşürmesinden korkuyorum, motosiklete birşey olmasa ne olacak eşimin canına birşey olduktan sonra yemişim motorunu...