Motosikleti korumak

Arkadaşlar,

Motoru evin bahçesine koyacağım. Nasıl koruyalım hırsızdan? En etkili güvenlik önlemleri nelerdir?

benim motorumda bahçede ,bahçe kapısında asma kilit var motor arka süspansiyonun oradan 1 tane kalın kilit takılı bunlar yeterli oluyor

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Bi tane köpek al motorun yanına bağla abi en güvenli yol bu bence :) Yok disk kilidiymiş ..alarmmış.. 80 desibelmiş hepsi yalan :D

branda ak, motor görünmesin, direksiyon ve disk kilidi iyidir.
motorum apartmanın önünde iki defa çalınma girişimine maruz kaldı :) ikisinde de brandasızdı. birinde motoru sürüklemişler, direksiyon kilidi olduğundan açamamışlar yada birisi gelmiş kaçmışlar, diğerindede çalıştırmayı denemişler, kurcalamışlar, kontağı açtığımda, 4lüler, sinyanller, uzun kısa farlar hepsi çalışıyordu :)
branda varken altında ne tür kilit var yada alarm var mı bilemediklerinden pek yeltenmezler. benim hırsızlar acemiydi, işinin (!) ehli olanları disk kilidini de açar, zinciri de keser, direksiyon kilidini de halleder, düz kontak, devam. branda en büyük önlem.

branda ak, motor görünmesin, direksiyon ve disk kilidi iyidir.
motorum apartmanın önünde iki defa çalınma girişimine maruz kaldı :) ikisinde de brandasızdı. birinde motoru sürüklemişler, direksiyon kilidi olduğundan açamamışlar yada birisi gelmiş kaçmışlar, diğerindede çalıştırmayı denemişler, kurcalamışlar, kontağı açtığımda, 4lüler, sinyanller, uzun kısa farlar hepsi çalışıyordu :)
branda varken altında ne tür kilit var yada alarm var mı bilemediklerinden pek yeltenmezler. benim hırsızlar acemiydi, işinin (!) ehli olanları disk kilidini de açar, zinciri de keser, direksiyon kilidini de halleder, düz kontak, devam. branda en büyük önlem.

Moral oldu. Kasko fiyatını da araştıralım :D

1- Direksiyon kilidini kilitledim,
2- Zincir kilit ile apartman korkuluklarına bağladım,
3- Alarmlı disk kilidi taktım,
4- Brandayı örttüm.

şimdilik bu kadar ama bunlarla sınırlı kalmam,

Beni izlemeye devam edin devamı gelecek.... :)

Alarmlı disk kilidi yerli yersiz ötüyor mu? Apartmandan dayak yemeyelim?

ekspermesut dışarıdan zincir almayı bende düşündüm. İmese yakınım grade 80 bulurum belki. Asma kilit tavsiyen var mı?

Direksiyon kilidi,linteki alarmlı disk kilidi gayet güzeldir önerilir,çelik halat kilit 1.5 metre,kablosuz alarm .

valla ben masterlock kullanıyorum güvenlik derecesi 6 9 olanda var onlara 65 tl istiyolar bende gps oldugu için kilitde çok fazla kaliteye kaçmadım açıkçası

Grade 100 zincir çok mantıklı geldi ama asma kilidi tespit edemedim. Bir de alarmlı disk kilidi ile kaskoya gerek kalmaz herhalde?

http://www.ebay.com/itm/151180007177?_trksid=p0.m570.l4467&_trkparms=gh1g%3DI151180007177.N19.S2.M-33055.R1.TR1 alarmda bu daha ucuzlarıda var g.antepe 12 günde geldi

---------- Mesajlar birleştirildi - 17:56 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:54 ----------

:)grade 100 istiyorum motoru kilitlicem dedim adam ne yaptın sen abi dedi ne olduki dedim onları gemilerde çapayı takmak için kullanıyorlar dedi grade 80 ideal oksijen kaynagıyla zor kesiliyormuş

---------- Mesajlar birleştirildi - 17:58 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:56 ----------

alarm konusuna gelincede apartmandan dayak olayı olmaz temas halinde 15 saniye ötüyor temas devam etmezse kendi kendine susar

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar