- Konu Yazar
Herkese merhabalar. Köpeklerin motosiklete saldırmasıyla ilgili etrafta dolaşan gerçek dışı bir sürü yorumdan sonra köpek beden dili ve eğitimiyle ilgilenen biri olarak sizlere bir video çekmek istedim. Videoda anlatamadığım - vakitten dolayı - maddeleri de alta yazarak, sizlerin köpekten kaçma durumuna çözüm getirmek istedim.
Köpek sizi kovalarken yapmanız ve bilmeniz gerekenler;
* Güvenli sürüş tekniklerini bilmek,
* Köpekten kaçmamak,
* Köpeğin üzerine doğru sürmemek,
* Ani frenaj yapmamak
* Yavaşça güvenli bir şekilde durmak
* Köpekler yaklaşınca -yanınıza- gaz açılarak uzaklaşmak.
Dipnot olarak şunları belirtmek istiyorum. Köpekten korkmayın. Korku panik getirir, serinkanlı olun. Köpeğe zarar vermek üzere özellikle bir davranışta bulunmayın, onlar düşmanınız değil. İstisnalar dışında hiç bir köpek sizi öldürmeye çalışmaz. Köpekler, kurtların evcilleştirilmiş hâlidir. Defalarca ısırılmış -işimden dolayı- biri olarak şunu net olarak söylüyorum, köpek bir kere ısırdıktan sonra -dövüş köpeği gibi istisnalar hariç- sizi bırakır. Fâkat siz köpek sizi ısırdı diye ona tekme tokat dalmaya devam ederseniz, ısırıklar devam edebilir. Unutmayın köpekler biz insanlar gibi kin tutamaz. Isırdıktan sonra ısırdığını bile unutur. Bunları deneyimli/yaşamış birisi olarak söylüyorum, sorularınıza açığım. Sevgi dolu günler!
Köpek sizi kovalarken yapmanız ve bilmeniz gerekenler;
* Güvenli sürüş tekniklerini bilmek,
* Köpekten kaçmamak,
* Köpeğin üzerine doğru sürmemek,
* Ani frenaj yapmamak
* Yavaşça güvenli bir şekilde durmak
* Köpekler yaklaşınca -yanınıza- gaz açılarak uzaklaşmak.
Dipnot olarak şunları belirtmek istiyorum. Köpekten korkmayın. Korku panik getirir, serinkanlı olun. Köpeğe zarar vermek üzere özellikle bir davranışta bulunmayın, onlar düşmanınız değil. İstisnalar dışında hiç bir köpek sizi öldürmeye çalışmaz. Köpekler, kurtların evcilleştirilmiş hâlidir. Defalarca ısırılmış -işimden dolayı- biri olarak şunu net olarak söylüyorum, köpek bir kere ısırdıktan sonra -dövüş köpeği gibi istisnalar hariç- sizi bırakır. Fâkat siz köpek sizi ısırdı diye ona tekme tokat dalmaya devam ederseniz, ısırıklar devam edebilir. Unutmayın köpekler biz insanlar gibi kin tutamaz. Isırdıktan sonra ısırdığını bile unutur. Bunları deneyimli/yaşamış birisi olarak söylüyorum, sorularınıza açığım. Sevgi dolu günler!