- Konu Yazar
Merhaba arkadaşlar. Biraz polemik yaratmak istedim
l:
IPONE zincir temizleme spreyi: 40-50TL civarları ve 2-3 kullanımda bitiyor. Kullananlar memnun.
WD-40 (mucizevi sprey): 200ml 15 TL. Kullananlar kısmen memnun.
GAZ YAĞI: Litresi 3-5tl civarları olduğu için daha çok fiyat konusunda herkes memnun
Gazyağı, mazot, tiner, temizleme spreyleri, sabunlu su v.b. ne varsa. Neredeyse her temizleme şeklinin bir artı-eksisi var.
Ecnebi abiler araştırma yapmışlar, Kısacası;
O-Ring almışlar bir poşet ve esnekliğini, çapını, inceliğini ölçüp, hap saklama kablarına her bir sıvıdan koymuşlar ve o-ringleri içine bırakmışlar.
24 saat bekledikten sonra çıkarıp ölçüm yapmışlar ve değişim değerlerini not almışlar.
Sırası ile aşağıda ki listeyi yapmışlar.
1.WD-40
2.Gazyağı
3.Benzin
4.LPS3 marka bir temizleyici
5.Fren sıvısı
6.PJ1 marka zincir temizleme ürünü
7.Gumout marka sakız vernik kir temizleyici (karbüratör için miş)
8.Açık hava da tutulmuş
Ölçüm sonuçlarıda şu şekilde tamamlanmış.
Not: "Change in Diameter" yazan değişim değerini gösteriyor demek. % lik dilim yüksekse sonuç kötü demektir.
SİTE İÇİN: http://www.advrider.com/forums/showthread.php?t=345397
Kişisel yorumum;
Ben genelde gaz yağı kullanıyorum. Diğer ürünlerin fiyatlarıyla karşılaştırdığımda zincir parasını zaten tolere ediyor. Gaz yağı (2.5lt 5TL) olarak hesapladığımda çok cüzi paralara geliyor ve aylarca bol bol kullanabiliyorum..
Yağ değişimi sonrası artan yağıda zincire güzelce yedirdiğimde, demeyin keyfime...
Sonuç olarak gazyağı ve wd-40 candır abiler, kardeşler...
(Kısmen alıntıdır)
IPONE zincir temizleme spreyi: 40-50TL civarları ve 2-3 kullanımda bitiyor. Kullananlar memnun.
WD-40 (mucizevi sprey): 200ml 15 TL. Kullananlar kısmen memnun.
GAZ YAĞI: Litresi 3-5tl civarları olduğu için daha çok fiyat konusunda herkes memnun
Gazyağı, mazot, tiner, temizleme spreyleri, sabunlu su v.b. ne varsa. Neredeyse her temizleme şeklinin bir artı-eksisi var.
Ecnebi abiler araştırma yapmışlar, Kısacası;
O-Ring almışlar bir poşet ve esnekliğini, çapını, inceliğini ölçüp, hap saklama kablarına her bir sıvıdan koymuşlar ve o-ringleri içine bırakmışlar.
24 saat bekledikten sonra çıkarıp ölçüm yapmışlar ve değişim değerlerini not almışlar.
Sırası ile aşağıda ki listeyi yapmışlar.
1.WD-40
2.Gazyağı
3.Benzin
4.LPS3 marka bir temizleyici
5.Fren sıvısı
6.PJ1 marka zincir temizleme ürünü
7.Gumout marka sakız vernik kir temizleyici (karbüratör için miş)
8.Açık hava da tutulmuş
Ölçüm sonuçlarıda şu şekilde tamamlanmış.
Not: "Change in Diameter" yazan değişim değerini gösteriyor demek. % lik dilim yüksekse sonuç kötü demektir.
SİTE İÇİN: http://www.advrider.com/forums/showthread.php?t=345397
Kişisel yorumum;
Ben genelde gaz yağı kullanıyorum. Diğer ürünlerin fiyatlarıyla karşılaştırdığımda zincir parasını zaten tolere ediyor. Gaz yağı (2.5lt 5TL) olarak hesapladığımda çok cüzi paralara geliyor ve aylarca bol bol kullanabiliyorum..
Yağ değişimi sonrası artan yağıda zincire güzelce yedirdiğimde, demeyin keyfime...
Sonuç olarak gazyağı ve wd-40 candır abiler, kardeşler...
(Kısmen alıntıdır)