Honda Honda Cbr600F Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

2012 Model Honda CBR250R kullanıcısıyım 30 yaşında ve 1.90 boyundayım.İlk motorum olan CBR250 ile 5000 km yol tecrübem var. Bunun son 1300 km si uzun yolda, akdeniz sahil yolunda geçti. Gelecek sezon için CBR600F almayı düşünüyorum. Tavsiyeleriniz nelerdir? 250cc den 600 e geçiş hızlımı olur zorlanırmıyım? Şehir içi kullanımda 600f nasıl? Oturuş pozisyonunun normal süpersportlara göre daha rahat olduğunu sanıyorum doğrumudur? Uzun yol yapma durumunda sıkıntı yaratırmı? Görüş ve önerilerinizi yazarsanız sevinirim

2012 Model Honda CBR250R kullanıcısıyım 30 yaşında ve 1.90 boyundayım.İlk motorum olan CBR250 ile 5000 km yol tecrübem var. Bunun son 1300 km si uzun yolda, akdeniz sahil yolunda geçti. Gelecek sezon için CBR600F almayı düşünüyorum. Tavsiyeleriniz nelerdir? 250cc den 600 e geçiş hızlımı olur zorlanırmıyım? Şehir içi kullanımda 600f nasıl? Oturuş pozisyonunun normal süpersportlara göre daha rahat olduğunu sanıyorum doğrumudur? Uzun yol yapma durumunda sıkıntı yaratırmı? Görüş ve önerilerinizi yazarsanız sevinirim
Bence sıkıntı olmaz 600 f ilk büyük motor olarak ideal bir motordur.Kullanımı oturuş pozisyonu diğer ss lere göre oldukça rahattır.Şehir içinde ve uzun yolda yormaz çok rahat bir kullanımı var.

1 günde 460 km yaptım F ile hiçbir şekilde yormadı.Yalnız şehir içine pek uygun değil manevra kabiliyeti ve hararet olayı var.Eğer kendinize güveniyorsanız kullanabilirsiniz.

1 günde 460 km yaptım F ile hiçbir şekilde yormadı.Yalnız şehir içine pek uygun değil manevra kabiliyeti ve hararet olayı var.Eğer kendinize güveniyorsanız kullanabilirsiniz.
Hyosung un şehir içi kullanımına göre çok rahat tabi :)Hararet olayında trafik yoğunluğu olan şehirlerde sıkıntı daha çok buda önemli bir faktör.

9

gerginin ucu kisa olarak takilir motora cunku icerde paleti ittirerek gerginligi saglar
donerken biraz tik tik oturmasi gerekir ki acildiktan sonra calisirken zinciri. donerken yarattigi itme kuvvetiyle geri sikmasin diye ama genelde buranin yapisi ve yayin olmasi gerekenden soft olmasi nedeni ile kroniklesmis bir problem bizim motorlarda

şimdi bu gergiler bi zaman sonra itemiyor geri kaçırıyor anladığım kadarıyla? Öyle olunca bizim ustaların ''gergi bitmiş gergi'' tabiri gerçekleşiyor değilmi ? :)

Gergi bitmiyor aslında biten bişe yok gergi bozuluyor :S Çok garip milletiz abi

Peki manual gergi alsak motor sesine göre gerdirsek ne gibi bir dez avantajı var? manual gergi kullanan varmı?

Manual daha mantıklı değilmi? hemde ömürsüz...

Zincirmi bitti, zincir palet değiştir gergiyide yeni zincire göre ayarla devam et.

Yada zincir gevşedi gergi seviyesini arttır devam et

ama bu işin tehlikeli kısmı gergiyi haddinden fazla ittirirsek sürekli gevşeyince zincir bi yerden sonra kopar kopuncada blogu içerden mundar eder. :)

Şimdi benim sadece 5-6bin devirde bi zincir sesim var bu ne demek oluyor gergim sağlammı yoksa gergimmi bozuk.

Gergimi söksem geri takabilmek için en kısa vaziyete getirmem lazım sanırım yoksa gergiyi takamıyoruz?

Gergi değişimi videosunu izledim bu işi çok rahatlıkla yapabilecek tecrübem ve ekipmanım var.

Sadece zincir ve palet değişemem diye düşünüyorum fakat benim sorun gergidemi onu bulmam lazım boşa değişmeyeyim gergimi

Son düzenleme:
şimdi bu gergiler bi zaman sonra itemiyor geri kaçırıyor anladığım kadarıyla? Öyle olunca bizim ustaların ''gergi bitmiş gergi'' tabiri gerçekleşiyor değilmi ? :)

Gergi bitmiyor aslında biten bişe yok gergi bozuluyor :S Çok garip milletiz abi

Peki manual gergi alsak motor sesine göre gerdirsek ne gibi bir dez avantajı var? manual gergi kullanan varmı?

Manual daha mantıklı değilmi? hemde ömürsüz...

Zincirmi bitti, zincir palet değiştir gergiyide yeni zincire göre ayarla devam et.

Yada zincir gevşedi gergi seviyesini arttır devam et

ama bu işin tehlikeli kısmı gergiyi haddinden fazla ittirirsek sürekli gevşeyince zincir bi yerden sonra kopar kopuncada blogu içerden mundar eder. :)

Şimdi benim sadece 5-6bin devirde bi zincir sesim var bu ne demek oluyor gergim sağlammı yoksa gergimmi bozuk.

Gergimi söksem geri takabilmek için en kısa vaziyete getirmem lazım sanırım yoksa gergiyi takamıyoruz?

Gergi değişimi videosunu izledim bu işi çok rahatlıkla yapabilecek tecrübem ve ekipmanım var.

Sadece zincir ve palet değişemem diye düşünüyorum fakat benim sorun gergidemi onu bulmam lazım boşa değişmeyeyim gergimi

Gegi yayları biraz yumuşak.Benim gördüğüm palet aşındığı için gerginin hem yayı yeterli olmuyor , hemde ilkay arkadaşımın dediği gibi
Ani gaz açma veya sert kompresyonda geri kaçırıyor.

600lük motorda şehir içinde hararetin yükselmesi bir sıkıntı değildir. Hararet yükselirken fanın çalışmama ihtimali büyük bir sıkıntıdır. Fan müşürü ve fanınız sağlamsa istediği kadar hararet yapsın, nasılsa 103'e kadar çıkar sonrasında fan çalışır ve düşer. Dert edilecek birşey değil. Hatta kışın hararet yükselsede ısınsam diyorsunuz :)

600lük motorda şehir içinde hararetin yükselmesi bir sıkıntı değildir. Hararet yükselirken fanın çalışmama ihtimali büyük bir sıkıntıdır. Fan müşürü ve fanınız sağlamsa istediği kadar hararet yapsın, nasılsa 103'e kadar çıkar sonrasında fan çalışır ve düşer. Dert edilecek birşey değil. Hatta kışın hararet yükselsede ısınsam diyorsunuz :)
106 da açılıp 103 civarı kapanır 600f te fan sizinki 103 te açıyosa bi farklılık var demeki ayrıca motor fan açsa dahi o ısılara cıkması yinede çok sağlıklı değil çünkü ideal motor ısısı arabalarda 90 motorlarda 80-90 arası die bilmekteyim bu motorlar trafik için üretilmemiş esasında hep ömründen yiyoruz

---------- Post added at 03:04 ---------- Previous post was at 01:16 ----------

Arada Resimde atmak gerek kış geldi avuntumuz bunlar kaldı :D

Uploaded with ImageShack.us

---------- Post added at 03:19 ---------- Previous post was at 03:04 ----------

Son düzenleme:
Yazın çatalca gezimizden.Güzel ve sıcak günlerdi.

2yyp.jpg

q7sk.jpg
:)

Son düzenleme:
bu folyo kaplama değil profosyonel bir işlem gibi duruyor sanırım "su transfer kaplama" araştırırsan çok güzel çalışmalar karşına çıkacak,ben bayılıyorum bu olaya :)

Felon aldin 600f i karistin 600f cilerin arasina :) 600f cok sewdigim bir makina fkt fiyatini olduruyolar ya buna ayar oluyorum.

bu folyo kaplama değil profosyonel bir işlem gibi duruyor sanırım "su transfer kaplama" araştırırsan çok güzel çalışmalar karşına çıkacak,ben bayılıyorum bu olaya :)

Onu biliyorum ama sanırım bu ondan değil.

Buz dolabı gibi motor buda ya. Odun gibi kuyruk kısmı.

Göreceli tabi.Hayabusada çift kapılı buzdolabı :)

Çok iyiymiş cidden + elcikler orjinal,topuzlar orjinal oh miss :) Bide manetler uzun olsaydı yemede yanında yat ama depoda stickerlar yok :)

Bu adamın photobucket hesabı ön çamurluk,statör kapağını ve arka hugger ıda aynı şekil yapmış güzel olmuş.Bu linkten bakabilirsiniz.

2011 üzeri bakıorum millet sıfırı 25 olan 2011 modellere 23 bin tl istiyor. lan o kadar param olsa sıfır alırım :)

varmı bildiğiniz 18-19 bin tl civarında motosikletler.

Bu kaplama değil-gerçek karbon fiber(e-Bay'da; real carbon fibre air intakes '' diye aratırsanız çıkar)-pek ucuz da sayılmaz....
2 faklı çeşidi var
1-) nispeten uygun olan: plain wave. 2-) twill wave(diğerine göre fiyatı yüksek..
Bu 2 parça twill wave ise ortalama 300-400 usd civarı....:wiinkk:

---------- Post added at 18:48 ---------- Previous post was at 18:44 ----------

2011 üzeri bakıorum millet sıfırı 25 olan 2011 modellere 23 bin tl istiyor. lan o kadar param olsa sıfır alırım :)

2005-06'lara 15-16 diyen var(8-9 yaşında)
2-3 yaşındaki makinaya 22-23 gayet normal...
Ayrıca ithalatı yok artık diye biliyorum 600fa'nın... seneye 87 hp'lik demir şaseli ve ayarsız düz amortisörlü 650f gelecek...:wiinkk:

wolrath barış abi 600rr ını satıyor.Bence bir düşün.Link bu :http://www.motosiklet.net/forum/satilik-motosiklet-ilanlari/124690-2007-600-rr.html
Bu kaplama değil-gerçek karbon fiber(e-Bay'da; real carbon fibre air intakes '' diye aratırsanız çıkar)-pek ucuz da sayılmaz....
2 faklı çeşidi var
1-) nispeten uygun olan: plain wave. 2-) twill wave(diğerine göre fiyatı yüksek..
Bu 2 parça twill wave ise ortalama 300-400 usd civarı....:wiinkk:

Çok felaket görüntü ama ya :)

Beyler kış günü içinizi ısıtacak bir haberle geldim :)

Önümüzdeki hafta ben ve bir arkadaşım 600F egzantrik işine girişmeyi düşünüyoruz.

Yavaş yavaş 1haftaya boş kaldığımız akşamlarda, titiz titiz çalışarak işi bitiririz düşüncesindeyiz :cherry:

Tek sıkıntımız hava tabancası olmadan silindir kapağını açmak.

Geri kalan bütün alet edevatımız mevcut.

Ufak bi kompresörle birlikte havalı somun sökme makinasımı alsam diye araştırırken şöyle birşeye denk geldim.

Böyle birşey sadece bizde olur zaten :queen:

http://www.radikal.com.tr/turkiye/havali_kompresor_tabancasi_ile_saka_hastanede_bitti-1081525

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar