Montun boğazından giren soğuk.

Herkese merhaba,
Montumdan gayet memnunum fakat,boğaz kısmından içeriye sürekli soğuk giriyor,sanki göğsüme soğuk su dökülüyormuş gibi hissettiriyor,ne yapsam olmadı 80 liraya balaklava aldım,gene olmadı,bir türlü oradan giren soğuğu engelleyemiyorum, işin enteresan tarafı scooter kullanırken oradan soğuk girmiyordu fakat ninja 250 kullanmaya başlayınca sürekli boğazımdan soğuk giriyor,acaba daha yüksek bir cam alsam faydalı olur mu ki ? benim aklıma sadece cam geldi sizin fikirlerinizi bekliyorum ona göre hareket edeceğim.

Buff denediniz mi ? Ben balaklavadan çok haz almıyorum.Buff ve bandana ile görüyorum işimi...

Double bubble denilen camlar rüzgarı biraz daha yukarı itecektir. Hatta sonunda yukarı doğru kıvrım olan bir cam daha fazla işinizi görebilir. Göğüse kadar inen ağız maskesi/balaklava ürünleride iş görebilir.

çokta garip değil aslında sukutır oturuş pozisyonu dik.rüzgar direk göğüse çarpıyor.Ninjada ise biraz daha eğik oturuluyor rüzgara maruz kalan kısım kafa ve göğüs bölgen.Oturmanın verdiği eğiklik ile birazda montta bolluk var ise rüzgar göbek deliğine kadar iner,montun boğaz kısmını sağlam kapatın mont vücudunuza tam oturmalı.

Benim montun boyun kısmı kaska dayanıyor, ve beya önlüyor rüzgarı, ama balaklava veya maske düşünüyorum bende

Benim montta da aynı sorun var. Ben uzun bir atkıyı boynuma sarıyorum sonrada uç kısımlarını montun içine alıyorum hem rüzgar girmiyor hem de monta çarpan rüzgarı göğsüm hissetmiyor. Pratik bir çözüm bence :)

http://www.motomaxonlineshop.com/difi-tactel-boyun-ve-gogus-isiticisi-pmu322

Aynı dertten muzdariptim öksürükten kurtulamıyordum tek ve kesin çözümü bu yüreklikte buldum :)) ŞİDDETLE tavsiye ediyorum

kardes ruzgar bence boyundan degil fermuardan giriyor. gogusune zaman gazetesini ortadan katlanmis sekild koyup ustune fermuari cekip bir surus yapmani ve bu sekilde usume testi sonucuna gore gerekirse termal bir iclik ile sorunu cozmeni tavsiye ederim.

Bende MZN marka kırmızı siyah mont var daha bügün 120-130 hızlarda gezinti yaptı hiç mi hiç rüzgar ve soğuk girmiyor. Boğaz kısmı çember şeklinde ve çıtçıtlı ayrıca mont soğuk ve yağmuru da geçirmiyor. Montu bol almadım tam oturuyor üstüme . Çok üşürseni içinizden boğazlı kazakta giymek fayda eder.

aga gidiyorsun herhangi bir askeri malzeme satan yere 3 tl ye polar boyunluk satıyorlar alıyorsun %90 çözümdür
bende %100 iş görüyor sende nasıl olur bilemem

ben bere ören bi atölye buldum .. berenin tepe kısmının olmadıgını düsün .. öyle bisey satıyordu aldım... . gayet güzelde koruyor..bere ören bi isyeri bulablirsen onlara yaptırabilirsin...eger bulamazsan br bereyi feda ederek tepesini keserek kullanabilirsin ..::)

Son düzenleme:
revit balaklavam var...3 dereceda bile tık demedi...ensesi biraz daha uzun olabilirdi yalnız...

https://www.motoavm.com/ProductDetails/-prohel-maske-uzun-genis/302/2235

Ben bunu kullanıyorum.Kargo da beleş.

Montum alpinestar 600 lira para saydım,100 liralık mont hiç soğuk geçirmiyor diyince bunalımlar yaşıyorum evde,benim montda boğazından giren soğuk harici başka hiçbiryerden soğuk girmiyor,balaklava var ona da 85 lira para verdim o da çenemi falan sıcak tutuyor hatta bizzat şu ürünü kullanıyorum http://www.hondamototal.com/?urun-1931-Tucano-Urbano-Wind-Breaker-ipek-Balaclava.html, ama o nalet olsıca boğazımdan biyerden giriyor soğuk,insan sinirleniyor yani enazından ben deliriyorum,

herkesin dediğini sıradan deneyelim bakalım illaki birtanesi tutar herhalde.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar