Kask korkusu

Merhaba arkadaşlar :) Başlıkta olduğu gibi ekipman denemeye gittim . Şimdiden marka model vs aklımda olan şeyleri araştırıyorum bi tanıdığımızın yanına denemeye gittim kask'ı taktım kask Nolan markaydı L bedendi bana S beden olur muhtemelen kask çok büyük geldiği için rahatsız hissettim ve ilk defa bi kask takmıstım çok pis triplere girdim birden rahatsız hıssettım kendımı :) Bu tripten nasıl kurtuluruz

Oturduğun yerde takarsan boğuyor hocam
Yola çıkınca sıkıntı kalmıyor...

ilk defa böyle bir şey duyuyorum
acaba sizde kapalı alan korkusu gibi bir şey mi var?
güzel bir kaskın verdiği hava gibisi yok bence

ilk defa böyle bir şey duyuyorum
acaba sizde kapalı alan korkusu gibi bir şey mi var?
güzel bir kaskın verdiği hava gibisi yok bence

Yok hiç bir sıkıntım yokda böyle kaskı takınca sanki görüş açım azaldı gıbı etrafı daha net göremıyorum gıbı hıssedıyorum. Ben 3-4 sene boks yaptım mesela amatörde kask kullandırırlar o kaska hiç bir zaman alısamadım kasksız yapılan maçlar bana daha cok gorus acısı verıyordu nedense bu motosıklet kaskınıda takınca öyle hıssettım bıran sanki kask olmadan daha rahat surucem gıbıme geldı motoru ama degısen bısey olmıcak sonucta göz aynı yerı gorucek

---------- Mesajlar birleştirildi - 00:43 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:41 ----------

Oturduğun yerde takarsan boğuyor hocam
Yola çıkınca sıkıntı kalmıyor...

Mesela hocam ehlıyet kursumda sürdüğüm motorlarda ekıpmansız suruyorduk böyle net gayet rahat etrafımı goruyorum vs yolumda ılerlıyorum . Ama kaskı denerken taktıgımda sanki trafiğe cıktıgımda benım rahatımı bozucak gıbı hıssettım neden öyle oldu bılmıyorum bir kaç kere kask ile motor sursem alısırım umarım

seneler öncesinde arkadaşların pejo larına artçı olarak binerken kask mask hiç bi şey yoktu. Motor alıcam dedim, almadan kask falan aldım sonra motoru aldım, kaskı taktım takış o takış, hiç rahatsız olmadım. Bakkala bile kaskla gidiyorum ya :queen:

Sonuçta kafanıza kocaman birşey takıyorsunuz , illaki rahatsızlık verecek fakat canınızdan önemli değil. Ha ayrıca motor sürerken kask ayrı bir güven verir.

Motorla giderken hiçbir şeyin kalmıyor kafa güvende görüş açısı mükemmel.

Motosikleti
Hero X Pulse 200
kulaklar falan kıpkırmızı oluyor o çok fena :)

Yaa hani kask fln takmıyım dusuncem yok . Şöyle ki ehliyet kursumun motoru var mondial 125 lik onla fln öğrendım zaten sürmeyi vs bi abimin cbr250'si var 1-2 kere sürdürmüştü kapalı alanda fırsat buldukcada biraz sürdürüyor bana . kursun motorunu alıp geze bılme ımkanım var ama ıstemıyom ne öyle apaçi gibi binicez :) kendı motorumuzu alalım Kısmetse zaten eğitimlere vs katılıcam da . Dediğim gibi bi böyle garip hissettim birden görüş açım azalmıs rahat sürüş yapamıcam gıbı hısettım belkide kasın büyüklüğünden ola bılırdı cok buyuk gelmıstı cunku kafama :D

---------- Mesajlar birleştirildi - 01:14 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:12 ----------

seneler öncesinde arkadaşların pejo larına artçı olarak binerken kask mask hiç bi şey yoktu. Motor alıcam dedim, almadan kask falan aldım sonra motoru aldım, kaskı taktım takış o takış, hiç rahatsız olmadım. Bakkala bile kaskla gidiyorum ya :queen:

Bakkala bile kaskla gıdıyorum :) Güldürdün gece gece

Cemo sen cümleyi yanlış anlamassın komik geldi lafı adamın sadece :)

Nomad kardeş bendede olmuştu o ilk zamanlarda kaskı aldıysan evde kendi odanda hergün 5 dakka giy (deli demeyin) 5 dakka giy hergün veya sabah 5 dakka akşam 5 dakka otur onla evde dolaş ne biliyim 2-3 gün içersinde kask da vücudunun bir ogranı gibi olur dene bak pişman olmassın

Ose

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
korkuna çok güzel uyacak bi kask var kask mecburi bişe oldugu için takmasan bu sefer ceza yersin ya nazi kaskı tak yada yarım açık kask tak olmadı çene açılır tak şimdi bazı çomağzını **... cevap vercek işte bu kasklar güvenli değil yok şöyle yok böyle diyecek bizde biliyoruz kendi aklını kendine saklasın hiç takmamakdan iyidir bunlar bunları takıncada zamanla alışırsın... sonrada hangi kaskı istersen takarsın shoei mi olur nolanmı orasına sen karar ver artık..

bende görüş açımı engeller diye düşündüm ama.. fena değil, hiç de korkulduğu gibi değil.. tam tersine daha bi güven veriyor.. göze ve yüze gelen rüzgarı kesiyor.. kısa sürede alışır, vücudumun bi parçası olur...

görüş açısını azalttığı bir gerçek.yanları ve çene altını kaybediyoruz.ama asla kasksız olmaz.

Görüş açısını kaybedip manzara seyredemeyeceğiz diye beyinden olmak var :)

Kask takmadan yola çıktığım zaman rahatsız oluyorum.
Sürerken bile Güvensiz oluyor insan.

öneri ve elestırıler guzel fakat arkadaslar benı yanlıs anlıyo . Kask takmadan surmek ıstemıyorum demıyorum Ki kask motora ayrı bi imaj verır ekıpman seven bırısıyım . Demek ıstedıgım gorus acımı engellıyor gıbı . Yukarıda bi abim yazmış banada öyle gelıyordu dıye benım ne demek ıstedıgımı cok guzel anlamıs ozetlemıs bana böyle kaskı takınca sankı yola etrafıma aynalara odaklanamıcagım gıbıme geldı öyle bir şüpheye dustum Acaba motor ustundede böylemı hıssederım dıye trıplere gırdımde sanırım atltılcak bi olay

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar