Tekrar merhaba, 900km oldu duz yol yokus asagi 145km max yapiyor. Bugunbenzinden yolda kaldim 210km de full depo bitti. Ison garip tarafi depoyu fulledim 9 litre benzin aldi 45tl. Sasirdim yani... 14 litre degilmiydi bunlarin deposu? Yedegi falanmi var cozemedim...
Camurluk gevsemis bir pull daha attirdim ses gitti. Depo ile sasenin degdigi yere bant yaptik surtunme azaldi. Kontak yeri titriyor hala bantla sabitledim zirliyor yolda... yani 1200km oldugunda hiz konusunda duz yolda 155km yi gormezsem direk saticam motoru... 8bin deviri gecmiyor motor birde bunla ilgili bir sorunmu var acaba yoksa 8binmi bunun max deviri...
Cevaplar icin simdiden tesekkurler.
Konyadan akif.
---------- Mesajlar birleştirildi - 19:22 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:00 ----------
Dostum inan bilmiyorum ama benimkinde asiri isinma var su an cok rahatsiz ediyor. 1 km gideyim fan aciyor hemen...1000de tekrar gidicem arkadas servis bayisi. Kommple bakacaz tekrar. 620de degistirdim yaginifalan. Sivi sogutmada sorun olabilir yada bujide...
Yağ ve yağ filtresini değiştirdin mi. Bu makinada yağ önemli tavsiyem ipone veya castrol 5w40 kullan kitapçıktada yazıyor çok farkediyor. Genelde servisler 5w40 piyasada yok diyebilir elindekini vermek için. Vites geçişleri soğutma sistemi motorun sesi çok farklı oluyor. Ben önce 10 40 koydum. Öğrenince değiştirdim farketti bilgin olsun kardeş.
5w40 Castro'nun sitesinden araştırmıştım;
http://castroledge.com.tr/castrol-edge-ürün-portföyü/5w-40
Castrol EDGE 5W-40, yüksek basınç altında çalışan ve küçük motor hacminden yüksek beygir gücü elde ederken düşük viskoziteli yağlara ihtiyaç duyan araçlardan maksimum performans elde etmek için geliştirilmiştir.
Piyasada, 1 ve 4 litrelik ambalajlarda bulabilirsiniz
SAĞLADIĞI FAYDALAR
Yüksek basınç altında dahi, daha uzun süre maksimum performans, sağlar
Kısa ve uzun vadeli motor performansını artırmaya yardımcı olur
Tüm sürüş koşullarında, motor devirlerinde ve sıcaklıklarında maksimum koruma sağladığından emin olun
Motordaki kurumları azaltarak motor performansını artırmaya yardımcı olmak için.
---------- Mesajlar birleştirildi - 01:29 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:58 ----------
http://iponeturkiye.com/index.php?option=com_content&view=article&id=190:ipone-stroke4-5w40-4t-esterli-100-sentetik-yar-motor-ya-1l&catid=42:4-zamanl-motor-yalar&Itemid=121
IPONE Stroke 4 / (5W40) 4T esterli %100 sentetik yarış ve performans motor yağı
IPONE Stroke 4 (5W40), yarışlarda ve yüksek hızlardaki zorlu kullanım şartlarında bile mükemmel motor performansını garanti eden, 4 zamanlı yarış ve performans motosikletleri için geliştirilmiş ester bazlı %100 sentetik motor yağıdır.
Özellikler ve Avantajlar:
SAE 5W düşük sıcaklık seviyesi sayesinde soğuk havalarda kolay çalıştırma, mükemmel koruma ve yağlama
Motorun ısınma sürecini iyileştirme
Ekstra güç artışı
SAE 40 yüksek sıcaklık seviyesi sayesinde çok yüksek ısılarda bile mükemmel koruma ve performans
Yarış makinaları için formülize edilmiş özel debriyaj ve şanzıman katkıları ile üst düzey kullanım kolaylığı
Sarsıntısız ve akıcı vites geçişleri
Mükemmel ıslak kavrama ve tutunma özelliği ile debriyajda kaydırma ve aşınma riskini en aza indirgeme
Oluşan yağ film tabakasının mukavemetini ve yük taşıma kapasitesini arttıran EP (Extreme Pressure - Aşırı Basınç) katkı maddeleri
Onaylar ve Şartnameler (Standartlar):
JASO MA
API SL
Kullanım alanları:
Yarış
Cadde
Off-Road
IPONE Stroke 4 (5W40), sahip olduğu performans katkı maddeleri ile motorunuzun daha az yağ yakmasını ve daha az aşınmasını sağlayacak.
Dünyanın en zorlu motosiklet yarışları olarak kabul edilen Dakar Rallisi'nde ve Le Mans 24 Dünya Dayanıklılık Şampiyonası'nda sayısız birincilikleri bulunan IPONE Stroke 4, yarışlarda ve çok yüksek performanslı kullanımlarda sizi beklentilerinizin üzerine çıkaracak. Motorunuzdaki hissedilir güç artışına ve elde ettiğiniz performansa inanamayacaksınız!