GEZİMİN BEŞİNCİ GÜNÜ
3.7.2013
ÇARŞAMBA
Bugün saat 5 gibi uyanıyorum. Hazırlıklarımı yapıp saat 5:30 gibi hazırlığımı tamamlamış ve yola çıkmaya hazırım.
Bugün Malatyanın ilçesi olan Darendeye Ulaşmak niyetindeyim.
Çıkmadan hemen önce Serince Öğretmen evi;
Malatyaya doğru yol alırken Elazığ-Malatya arasında kavurmasıyla meşhur bir dinlenme tesisinde duruyorum.
Güveçte kavurmam hazırlanıyor,Afiyetle yiyorum,efendim işte o anlar;
Ve Malatyaya ulaşıyorum. Malatyaya ulaştığım zaten şu kareden hemen kendini belli ediyor.
Malatyada çarşı merkezi geziyorum. Kapalı İnönü Çarşısını ve çevresini geziyorum.
Malatyadan kareler;
Yeni Cami Şadırvanı;
Yeni Cami;
Malatyadan ayrılıyorum,Darendeye doğru yola çıkıyorum.
Ancak Gördüğüm bu tabela beni yolumdan ediyor. Ve o yöne doğru gidiyorum.
Ancak biraz ilerledikten sonra birkaç fotoğraf çektikten sonra yolu daha fazla uzatmamak adına geri dönüyorum.
Buradan Darendeye giderken karşılaştığım yol manzaraları;
Ve Darendeye ulaşıyorum. Darendede bir cami;
Darendeye ulaşınca bugün evlerinde kalacağım bir akrabam var onu beklerken ihtiyaç molası verip bir camiye giriyorum.
Camide karşılaştığım Şadırvan;
Az sonra beni alacak olan Fatih abim geliyor.Evlerine gidiyoruz. Soyunup dökülüyoruz. Çok güzel demlenmiş çaylarımızı içiyoruz.
Biraz dinlendikten sonra Darendede gezilmesi görülmesi gereken yerleri gezmeye karar veriyoruz.
Somuncu Baba türbesinin olduğu civarda bulunan Şelaleyi ve Tohma Kanyonunu geziyoruz.
Böylece Darende turunu tamamlamış oluyoruz.Fatih ağabeylere gidiyoruz,yemek hazır,yemeklerimizi yiyoruz.
Günün başında 35204 olan km günün sonunda 35456 km idi. Böylece bu gün yapmış olduğum yol 252 km oluyor.
GEZİMİN ALTINCI GÜNÜ
4.7.2013
PERŞEMBE
Bugün saat altı gibi uyandım. Eşyalarımı hazırlayıp yola koyuluyorum.
Gün güzel başladı yolda biraz ilerledikten sonra bir tepede biraz fotoğraf çekiyorum;
Ve tabelalarımız;
Sivasın Gürün ilçesini henüz geçmiştim ki benzin bitti ve yedeğe aldım.
Gürüne geri dönmedim, yedek depoyla 60-70 km yol yapabileceğimi ve bu arada mutlaka bir petrol istasyonuyla karşılaşacağımı düşünüyordum.
Ve olan oldu herhangi bir petrol istasyonuyla karşılaşmadan benzin tamamen bitti. Ve motor stop etti.
İlk başta yapmam gerekeni şimdi yaptım ve cep telefonundaki navigasyon programından en yakın petrol istasyonuna baktım.
Ve şükür ki 1 km ilerde bir petrol istasyonu var gözüküyordu da rahatladım.
Motorumu orada bırakıp istasyona doğru yol aldım.
Ve 1 km ilerde karşılaştığım petrol istasyonu;
Yapacak bir şey yok bundan sonraki en yakın petrol istasyonuna ulaşmam gerekiyor ancak oda yaklaşık 35 km ilerde.
Otostop çekecektim yaklaşık 45 dk. el indirme-kaldırma sporu yaptıktan sonra bir insan evladı kenara çekip duruyor da durumumuzu anlatınca pınarbaşına kadar götürmeyi kabul ediyor sağolsun.
2,5 litre benzini pet şişeye koyup tekrar dönmem gerek ancak arabalar yine durmuyor. Benzin dolu pet şişesini önüme koyup el kaldırıyorum belki halden anlarlar diye ama yok durmuyor kimse.
30 dk. da böyle kaybettikten sonra pikabı olan bir amca duruyor.Yeğenim arkaya geç önde un var diyor.
Tamam diyip arkaya geçiyorken fark ediyorum ki amcamız hayvancılıkla uğraşıyor olmalı ki arka tarafı hayvan pisliği ile dolu.
Amcaya ben önde oturayım un çuvalının üzerine diyorum. Amca oğlum hiç unun üzerine oturulur mu? Diyor.hemen bir gazete parçası gözüme ilişiyor.Gazete sererim üzerine diyince tamam olur gel diyor. sağolsun beni bırakıyor yolunu biraz da uzatarak.
Neyseki bu sorunuda halledip yola koyuluyorum;
Pınarbaşına vardığımda hemen depoyu fullüyorum. Kayseriye doğru yol alıyorum.
Yola çıkarken niyetim Kayseride 2-3 saat zaman geçirmekti.
Ancak 2-3 saatim benzin aramakla kaybolduğundan kayseri merkezden geçip çarşıyı şehrin merkezini görerek Nevşehir yoluna çıkıyorum.
Buyrun benzin işini hallettikten sonra çekmiş olduğum bazı fotoğraflar;
Ve son fotoğraf;
Yine Sabah çıkarken niyetim Avanos ya da Göremede konaklamaktı. Dilek Camping diye bir yere girdim fiyat sormak için bana çadırın varsa 10 tl biz verirsek 20 tl dediler. Fiyat uygun gibiydi. Ama neye canım sıkıldı bilmem oralarda kalmak istedim kısaca bir turladıktan sonra aniden Adanaya dönmeye karar verdim. O an farkında değildim ama yola çıkıp Niğde taraflarına gelip hava karardıktan sonra anladımki tüm gezinin en saçma-sapan ve yanlış kararını vermişim. Trafiğin o kadar yoğun olduğu bir yolda o karanlıkta yol almak benim için çok zor oldu. Pozantıda HGSm olmadığı halde otobana girmek zorunda kalıyorum belki daha rahat olur diye. Eve yetiştiğimde saat 11:35 idi.
Darendeden çıkarken 35456 olan gösterge eve vardığımda 36086yı gösteriyordu. Böylece bu gün yapmış olduğum yol 630 km oluyor.
Ve geldik gezi sonu raporuna:
1-Başlıkta belirttiğim 5 gün aslına 6 gün olacak yanlışlık olduğunu sonradan fark ettim ancak düzeltemedim.
2-Tüm gezi boyunca motorum herhangi bir sıkıntı yaşatmadı. 2 defa zinciri gerdim ve 1 defada yağını değiştirdim. Her ikisini de kendim yaptım. Tüm gezi boyunca hiçbir tamirciye veya servise uğramadım.
3-Tüm gezi boyunca yaptığım harcamaların toplamı 374.06 tl. Bunların 223,46 sı yakıt harcaması oldu.Toplamda 46,6 litre benzin harcamışım.
4-Rotamı tamamladığımda yapmış olduğum yol miktarı 1810 km olarak gerçekleşti.
5-En az yol yaptığım gün 103 km ile 2.gün Urfa Siverek arası oldu.
6- En uzun yol yaptığım gün 630 km ile son gün oldu.