Simülasyon Tutkunları

Katılım
21 Şub 2013
Mesajlar
250
Arkadaşlar öncelikler herkese selamlar. Tam bir simülasyon tutkunu olduğumu belirtmek isterim. Sizlerden de bu tarz oyunlara merak duyanlar olabileceğini düşünüyorum.

Öncelikle; Simülasyon nedir sorusunun cevabını hemen hemen herkes bilse de, bizim için kısaca, gerçekte olanın sanal ortama aktarılması olarak tanımlanması yeterli.

Oyun yapımcıları önceleri yarış üzerine simülasyonlar ortaya çıkarsa da, günümüzde aklınıza gelebilecek birçok konuda simülasyon oyunu mevcut durumda. Bunlardan birkaçını ele alacak olursak;

- F1 / MotoGP
- Sokak / Pist / Rally yarışları
- Tır Simülasyonları
- Uçak ve Helikopter Simülasyonları
- Araba ve Motosiklet(Kısıtlı) Simülasyonları
- Otobüs Simülasyonları
- Tren Simülasyonları
- Gemi Simülasyonları
- Mesleki Simülasyonlar (Polis, İftaiye, Ambülans, Çöp Kamyonu vs)
- Çiftçilik Simülasyonları
- Yapım / Yıkım Simülasyonları (Yol yapımı, Binaların yıkımı vs)
- Yaşam Simülasyonları (Özellikle bayan oyun severlere yönelik Sims tarzı oyunlar)
- Avcılık Simülasyonları
- Şehircilik Simülasyonları
- Ekonomi Simülasyonları
- Uzay Simülasyonları
- Off-Road Simülasyonları
- Spor Simülasyonları

ve daha birçok kategoride simülasyon oyunu mevcut. Hemen hemen bütün tarzları oynamama rağmen benim en çok sevdiğim tarzlar; tır, araba ve otobüs simülasyonları. Çünkü, mevcut teknolojinin sağladığı ve hemen herkesin evine kurabileceği maliyeti uygun sistemlerle bu tarz simülasyon oyunlarına en gerçekçi ve doyurucu biçimde sahip olabiliyoruz.

1997 yılından bu yana, Need For Speed ve Test Drive serisi ile tutkunu olduğum simülasyonlara, PS1 ile devam etme şansım olmuştu. V-Rally 2 ve oyunda yer alan Fiat 131 Abarth sayesinde, uzun yıllar unutulmayan oyunlardan olmayı sağlamıştı. F12000 zamanının en güzel oyunlarından birisi idi. Ardından 2002 yılında, o zamanın ortaokul ve lise öğrencilerinin birçoğunun oynadığı King of the Road ile direksiyon setinin keyfini epey çıkartmıştım. 18WoS serisi, German Truck, UK Truck, Euro Truck, Bus Driver da SCS Software tarafından yapılan ve severek oynadığım simülasyonlardı. Tam mânâsıyla simülasyon diyebileceğimiz araba oyunlarından da en sevdiğim ve severek oynadığım oyunlar, MultiSoft imzalı 3D City Car Driving, Polonya yapımı Symulator Jazdy 2 şeklinde. Tabi bunlara ek olarak birçok yarış ve rally simülasyonunu da ekleyebiliriz ki NFS Shift 2, Dirt 3 ve birçok oyun da severek oynadıklarım arasında. Şehirler arası otobüs simülasyonu henüz mevcut olmasa da, Euro Truck Simülator 2 haritası üzerine yapım aşamasında olduğu haberleri duyulan Euro Coach Simülator meraklıları heyecanlandırıyor. Şehir içi yolcu taşıma simülasyonları ise, New York City Bus Simulator 2009/2010/2011, OMSI Bus Simulator, City Bus Simulator München, Bus Simulator 2012 ve adı aklıma gelmeyen birkaç daha varsa, bunların tümü şeklinde.

Dediğim gibi bu oyunların neredeyse hepsini oynamış olmama rağmen yine bunlar arasında eleme yapacak olursam her kategoriden (araba/tır/otobüs) bir ya da iki tanesini sürekli bilgisayarımda barındırır ve oynarım. Araba olarak 3D City Car Driving ve DİRT3, tır Euro Truck Simulator 2, otobüs OMSI Bus Simulator sürekli oynadığım oyunlar. Bunları oynamak için de bu hafta sonu yeni bir direksiyon seti aldım. Allah nasip ederse hafta içi bize ulaşır inşallah. Aldığım set için tam profesyonel denemez, ama yarı profesyonel olduğu söylenebilir. Bu set ile bazı oyunların oynanışını gösteren videoları da ekliyorum;

OMSI ve Logitech Force GT

DİRT3 ve Logitech Force GT
http://www.youtube.com/watch?v=gm1oBKVpSQY

City Car Driving
http://www.youtube.com/watch?v=U6a6Hik_LBw

Ben gelende PC'de oyun oynuyorum. Eğer siz de simülasyonları seviyorsanız, oynadığınız oyunları paylaşın.

Yanlış bilgi ve hata varsa kusura bakmayınız.
 
Katılım
25 Mar 2006
Mesajlar
3,978
Grand Prix 1-2-3-4
rFactor
iracing
grand prix legends
GP 500

Hepsi harika simülasyonlar. Ama aralarında en iyisi iracing. GP 500 1999'da çıktı, arkasından bi ton motosiklet simi olduğu iddia edilen oyun çıksa da, hiçbiri 3 kuruş etmez (MotoGP/ SBK serileri). 1999'dan beri GP 500 ayarında 2 teker simülasyonu gelmemesi üzücü. Neyse ki komünitesi kuvvetli, sürekli MotoGP/ Superbike güncellemeleri çıkartıyorlar.
 
Katılım
13 Ara 2004
Mesajlar
13,918
Logitech Driving Force GT'yi Ağustos 2010'da mediamarkt'dan 139 liraya aldım, şuan 380 lira. Ben almadan bir süre önce de 300 lira civarındaydı fiyatı. Nasıl oldu da o ara fiyatı indirdiler bilmem ama mükemmel bir direksiyon seti, ucuza alabildiğim için çok şanslıyım.
 
Katılım
21 Şub 2013
Mesajlar
250
Ben de merakla bekliyorum gelmesini. 2.el alayım diye düşündüm, 150TL'den aşağı satan yok. Onlar da en aşağıya 2-3 yıllık cihazlar. Eli yüzü düzgün olanlar 200TL. Ben de n11'den 239'a bulunca sıfır alayım bari dedim. İnşallah hafta içi gelir. Adam akıllı bi otobüs simülasyonu için yıllarca beklediysek, motosiklet simülasyonu için de bekleyeceğiz herhalde. Abuk subuk bi ton simülasyon çıkarken, motosiklet neden çıkmaz anlamıyorum. Motosiklet sürülebilen oyunlar yok değil, var ama genelde oyunun ufak bir eki oluyor. TD Unlimited'daki gibi.
 
Katılım
13 Ara 2004
Mesajlar
13,918
TDU'daki motosikletler iyidir ya ben ortalama 260-270km hızla ada turu yapıyodum motosikletle.
 
Katılım
21 Şub 2013
Mesajlar
250
Force feedback'li bir joystickle çok zevkli olabilir.
 
Katılım
17 Mar 2006
Mesajlar
2,918
18 wheel o steal extreme trucker 2
OMSI Bus Simulator
TDU 2 mega pack

Ve tabiki Driving Force GT :)

Ancak ilk fırsatta G25 alıp kafamdaki simulatorü yaratıcam. Yarış kolduğum ve 102 led im var :)

Buna ek olarak da Microsoft Train simulator 'ü de keyifle oynuyorum :)

Sağlıcakla.
 
Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Katılım
24 Haz 2011
Mesajlar
5,250
18 wheels of steel haulin,18 wheels of steel convoy,euro truck,german truck,18 extreme trucker 2...

Çok severdim bunları oynamayı :)
 
Mersin İl Temsilcisi
Katılım
2 Ağu 2006
Mesajlar
10,372
playstation serisinde grand tuorismo yu tek geçerim.

ama şu av simulasyonu olayı da fena değilmiş.
onu nerede bulabilirim

ps3 te bir de killzone oyunu var.
oyunda eğerlki 3 boyutlu tv niz varsa bildiğin terör avındasın...

oyun türkçe, bir de tüfeğiniz vs var.
seti kurmak oyun dahil ( tv ve ps3 hariç ) media marktta 500 ama gittigidiyorda 250 tl / 10 taksit...

iş bulsam alıcam...
ama av işi kafamı kurcaladı :)
 
Katılım
25 Şub 2012
Mesajlar
352
savaş uçağı konusunda Tom Clancy's i tek geçerim ve herkese tavsiye ederim.
 
Katılım
21 Şub 2013
Mesajlar
250
Avcılık simülasyonlarından Cabelas Dangerous Hunts 2013 ve Cabelas Hunting Expeditions oynadığım oyunlar. Ben seviyorum ama birçok kişi de sıkıcı buluyor. Tabii simülasyon oynayıp da full aksiyon beklemek yersiz olur. Ama avcılıkta aksiyon ve heyecan isteyenler için dangerous hunts baya iyi. Gerçek dışı ama, heyecanlı.

@ARBETUS

Almışken G27 almalısınız bence. Sıfırları 900TL'ye kadar çıkabiliyor. Ama ikinci el ve temizlerini 500-600TL arasında rahatlıkla bulabilirsiniz. Ben de PS3 ve dev ekranda oyun oynasaydım tercihim kesinlikle G27 olurdu. Ama şimdilik PC başında olduğumdan ve maddi durum el verdiğince Driving Force GT ihtiyaçlarımı ve beklentilerimi karşılayacak kapasitede :)
 
Mersin İl Temsilcisi
Katılım
2 Ağu 2006
Mesajlar
10,372
iyi de şöyle yapalım,

oyunları ve oynatan cihazları da yazarsanız sevinirim. ben oyunlarda çok bilen biri değilim.
nedir hangisi pc, hangisi ps2/3 onu da belirtirseniz ve G27 nedir açıklarsanız?
 
Katılım
21 Mar 2009
Mesajlar
864
euro truck simulator 2 ye fena taktım ama direksiyon set olsa daha tadı çıkacak,snopy gördüm geçen,bilmem ne modeliymiş eleman baya bi övdü,80 tl diyo,logitch yanında lafı olmaz ama,oda çok para kardeşim yaw :cherry:
 
Katılım
25 Şub 2012
Mesajlar
352
aslında kamyon, tır, otobüs vs. similasyonu için büyük, ince, ahşap direksiyon simidi olacak kiii.... Yada belki de vardır ben bilmiyorumdur =D
 
Katılım
13 Ara 2004
Mesajlar
13,918
euro truck simulator 2 ye fena taktım ama direksiyon set olsa daha tadı çıkacak,snopy gördüm geçen,bilmem ne modeliymiş eleman baya bi övdü,80 tl diyo,logitch yanında lafı olmaz ama,oda çok para kardeşim yaw :cherry:
Ben de Euro truck sim 2 oynuyorum, dandik direksiyonlarla oynanacak oyun değil Logitech GT modelinde 900 derece dönebilen direksiyon var, en soldan en sağa 2.5 tur, yeme de yanında yat yani :cherry:
 
Katılım
21 Mar 2009
Mesajlar
864
Ben de Euro truck sim 2 oynuyorum, dandik direksiyonlarla oynanacak oyun değil Logitech GT modelinde 900 derece dönebilen direksiyon var, en soldan en sağa 2.5 tur, yeme de yanında yat yani :cherry:
http://www.youtube.com/watch?v=ZsVUW_CMFV8 mengü böle bişe olacakki sabbaha kadar :cherry:
 
Katılım
21 Şub 2013
Mesajlar
250
iyi de şöyle yapalım,

oyunları ve oynatan cihazları da yazarsanız sevinirim. ben oyunlarda çok bilen biri değilim.
nedir hangisi pc, hangisi ps2/3 onu da belirtirseniz ve G27 nedir açıklarsanız?

G27; Logitech'in ürünüdür. http://www.logitech.com/en-au/product/racing-wheel-for-playstation-pc-g27?crid=714 G25'in bir üst versiyonudur. G25 yerine artık G27 üretilmekte. Profesyonel simülasyonlar için en iyisi denebilir.


Snopy vs düşünmeyin arkadaşlar ona o parayı vermek yerine yine Logitech'in Formula Force EX ve Driving Force EX modelleri var. İnternette 50TL'ye ikinci elleri satılıyor. Force feedback var en azından, bu modellerde. Snopy'den daha ucuz, snopy'den 5 kat güzel.

Ama tabii, tercihiniz 900 derecelerden yana olsun. Bende de 180 derecelik direksiyon vardı, bir süre sonra insan sıkılıyor, yetersiz geliyor ve zevk vermiyor.
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar

Üst