Kask Düştü ama ... ?

Çok severek aldığım xr-1100 Shoei kaskımı bugun motorun aynasına takarken yere düşürdüm. Gözüm gibi bakıyordum ama insanlık hali işte düşürdük 'takkkk' diye bi ses gelince bi baktık yerde. Vizör ve muhtelif yerler çizildi. Gelelim şimdi soruma, bi kere düşünce kask özelliğini kaybediyor diye okumuştum.
Kaskı aldığım mağazayı aradım ordaki arkadaşıma sordum, eğer 1.kat gibi bi mesafeden düşürmediysen bişi olmaz yoksa millet napıyor her düşürdüğünde yeni kask mı alıyor diye de takıldı bana :)
rahatlamıştım ama kafama takıldı. Lütfen bilen arkadaşlar cevap yazarsa sevinirim.
Durum kask olunca konunun ciddiyetini söylememe gerek yok sanırım. Ufak tefek çizikler dışında kaskta bişi yok, bu durumda ne yapılmalı?

Kask üzerinde ve iç yapısında gözle göremeceğiniz kılcal çatlaklar oluşmuş olabilir. Bunları ancak ve ancak ultrasound çektirirseniz görebilirsiniz. Oluşmuş olabilecek bu kılcal çatlaklar kaskın kaza anında işlevini tam yerine getirememesine sebep olabilir!

Burda istediğin bütün sorulara cevap bulabilirsin. http://www.izlesene.com/video/kask-konusu/6888345

Abi AEA'nın kask konusu videosunu izlersen aslında değiştirmek lazım ama asıl darbe emen kısım içerideki köpüksü tabaka ve kaskın içinde kafa olmadığı için ezilmemiştir diye düşünüyorum.
O sebepten gerek olmasa gerek. Bİr izlersen sen de anlarsın sonra kararını verirsin :wiinkk:

Öncelikle geçmiş olsun, olur boyle küçük kazalar.

Kaskın durumuna gelınce. Felaket senaryolarına gerek yok Onca para ver sonra el bebek gul bebek bışey olacak dıye korumaya çalış.

Bu işde bir yanlış anlaşılma var gibi.

Şiddetli bir çarpışmadan sonra kaskın durumu ıle 1 metreden duşen kaskın durumu aynı olamaz. Eğer bu düşme o kaska gerçekden zarar vermişse sende 3-4 kask almamız lazım.

Bıraz pazarlamaya yonelik gibi duruyor.

Motosikleti
Fazer8 abs
abartılacak bişey yok. çay bardağımı o düşünce kulpu kırılsın altı üstü 1 metreden düşüyor. Kullanmaya devam edin.

artçın çok şanslı usta an itibari ile xr 1100 sahibi:mrgreen:

arai ye geçiş için güzel fırsat :cat:

Motosikleti
Forza250-cygnusL
İyiki içinde kafan yokmuş... :p Az polyannacılık oynamakta fayda var...

Darbeyi almış artık o... İflah olmaz diyiciler gelirler birazdan.... :queen:

benim kask defalarca motorumun üzerinden düştü... (Meraklılar sağolsun) genelde bişey olmadı ufak çiziklerle atlattı benimde içim gitmişti... (Bak gene hüzünlendim....) herneyse kaskımın içine baktım bişey olmamış sağlam... Kaskınızın üzerinde derin darbe izi yoksa hiç bişi olmaz. Merak etmeyin kaskınızı kullanmaya devam edin

Arkadaşlar bütün cevaplar için teşekkürler

Kask Konusu Videosunu daha önce de izlemiştim tekrar izledim ve elden bikere düşse bile o kask darbe aldığı için içindeki ufacık çatlak zamanla büyüyormuş. Ne diyim alalı daha 1 ay olmamıştı................

Yav 1 metreden düşmekle darbe emiciliğini kaybedecekse, hiç takmayın daha iyi.
Benim ls2 sürekli çocukların elinde. Zaten sağlam olduğu için fazla para vermiyor muyuz?
Yoksa ne farkı kalır 15 liralık kasktan.

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Arkadaşlar bütün cevaplar için teşekkürler

Kask Konusu Videosunu daha önce de izlemiştim tekrar izledim ve elden bikere düşse bile o kask darbe aldığı için içindeki ufacık çatlak zamanla büyüyormuş. Ne diyim alalı daha 1 ay olmamıştı................
Ufacık düşmede çatlıyormuymuş....
Hemide şoi xr1100....

eee..Bizimkiler o zaman karpuz gibi olmuştur...
İlk düşmede yarılacak.... :queen:

Korkma sen tak yahu...
Takmassan bana hediye et...
Üzerine adını yazar kullanırım... :p

Abicim kaskı bana verin size çok dua ederim :p
Çok paranız varsa birşey diyemeyeceğim.

---------- Post added at 23:40 ---------- Previous post was at 23:38 ----------

@Alp_tunay
Benden önce davranmışsın :cherry:

Ufacık düşmede çatlıyormuymuş....
Hemide şoi xr1100....

eee..Bizimkiler o zaman karpuz gibi olmuştur...
İlk düşmede yarılacak.... :queen:

Korkma sen tak yahu...
Takmassan bana hediye et...
Üzerine adını yazar kullanırım... :p

:thumleft: Alemsiniz! Sinirim bozuktu valla güldürdünüz ALLAH da sizi güldürsün kardeşler

=) 50 60 liralık kask takcağına shoei tabiki tercihimiz =) çekiliş falanda yapalım olmazsa =) abi iş geyiğe bindi iyice bu konuyu kapatalım sen kullan o kaskı hiç bişi olmaz... Olcak olsa benm GDR giderdi...

Yahu arkadaşlar bu "kask"ın içinde başımız var. Ben bikere düşürdüm ve soru işaretleri belirlendi, sizler defalarca düşürdüm v.s diyorsunuz da size arkadaşça ve kardeşçe bi soru "bu ne rahatlık?"

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar