@aybarssurucu senin de eline sağlık

Bak çok güzel bilgiler vermişsin:cat:
İngilterede bukadar fiyat farkı olması daha da garip bir durum. Ama şunu söyleyebilirim özellikle ingiltere gibi ülkelerde 600lük SS kıyaslamasında bile "bakın şu model diğerinden ~250 pound daha pahalı, neden?, hak ediyor mu? Gereksiz yere mi pahalı, yoksa o parayı vermeye değer mi?" şeklinde sorguluyor ve fiyat farkını özellikle vurguluyorlar. Ve eğer arada gerekli bir fark görmezlerse genelde eleştiriyorlar bu durumu. Hatta WR250 serisini nekadar övseler de "bu fiyata 600 lük alınır be yahu" şeklinde bir sonuç ile motoru çok fazla tavsiye etmiyorlar.
Biz de aynısını yapıyoruz aslında. Her nekadar başka ülkede 2motor arasındaki fiyat farkı fazla da olsa, bakıyorum, düşünüyorum bu farkı geçekten gereksiz buluyorum. Tabi kendi düşüncem bu.
Hondanın motoru 1 tık daha önde gibi ama bu kağıt üzerinde. Sürüşte de başarılır elbet ama aralarındaki fark hissedilir seviyede mi bilmiyorum. Ayrıca Honda 7~8 kg daha ağır.
Bir de daha iyi motordan kastım hani KLX yada CRF birbirlerinden nekadar iyi motorlar olabilir ki ben gidip 2000 TL(~%20) daha fazla para ödeyeyim?
Beb 150.000 i devirmiş tiger biliyorum, bildiğin çin malı. O yüzden bu 2 motora da bu açıdan güvenim fazlasıyla yüksek, yeterli uzun ömre sahiptir 2si de eminim ki.