Polemik olmasın ama;vtec i bizim ülkemiz kadar abartan yok demişsin ve fakat hiç yurt dışına çıkmamışsın veya yurt dışındaki kıymetini araştırıp okumamışsın..
Volkswagen'in son yıllarda yaptığı başarılı motorlara lafım yok,lakin vtec'i bir de üretildiği zamanın teknolojisiyle değerlendirin derim.
S2000 için: '99 yılının autoshow fuarında lansmanı yapılmış olup 2000 model olarak satışı yapılmaya başlanmıştır.Üretildiği yıldan itibaren de 4 yıl üst üste yılın motoru ödülünü alması(hem de teknolojisini hiç yenilemeden) tesadüf değildir.Ha bu arada o yıllarda vw 1.6 lt 8 subaplı motor üretiyordu
Bu itibarla VFR 800 örneğini de verebiliriz.
Şu anki teknoloji 1.4 lt motordan 160 hp'ler üretmeye müsait olabilir ama dönemin motorlarını incelemenizi öneririm.
Yakıt tüketimi konusundaki yorumunuz da,vtec motorları aşağılamanız da günümüz teknolojisiyle bakıp '90lı yıllara b.k atmak gibi geliyor.
Bir kez daha düşünün derim..
Şu anda hem civic vtecler hem de s2000 bahsettiğiniz gibi sanayii ye düşmüş,bir çoğu pert olmuşken tekrar hayata döndürülmüş özetle apaçi diye tabir edilen(bu tabiri sevmiyorum) daha az gelirli olup da havalı otomobil kullanmak isteyen kesime hitap eder olmuştur.Lakin bu aracın kıymetinden götürmez benim nazarımda..
Aynı örneği BMW markası için de verebiliriz.Bugün E36 kasa (halk arasında uzay kasa) 3 serisinin kullanıcı profilini hayal etmek zor değil.
Herneyse,bu konunun uzaması başlıkla ilişkili olmayacağından burada sonlandıralım..
125 hp lik vtec olmaz. Vtec benim için çok şey ifade ediyordu. Type-R, s2k ve vti. Hepsi emisyon dalgasına kalktı.
Devir downsizing devri. Honda nın yapamadığı iş yani
Konuyu değiştirmek gibi olmasın da yıl oldu 2013 dizeli yeni keşfettiler. Kimin neyden haberi olmadığı çok açık
Mitsubishi Lancer Evolution X FQ-400
400 hp ve sadece 2.0 lt motor hacmine sahip
Nissan Gtr