evet çin malı hemde orjinal çin...ama ben araba olsun motosiklet olsun yeter ki motoru olsun az çok anlıyorum bu tür makinalardan...ben arorayı almadan detaylıca inceledim....sana anlatayım biraz makina kalıplı bir makina öyle arıza verecek dandik parçalar yok üzerinde...fren kolu,debriyaj kolu,arka fren mekanizması,ön fren mekanizması,sinyaller,ayak koyma yerleri,ön ve arka jantlar,motorun şasesi,koltuk kılıfı,gidonu,çamurlukları,egzosu ve bunların bağlantı yerleri,gazlı amortisörleri veya aklına ne geliyorsa hepsini inceledim tek tek... hiçbirini basit yapmamışlar geriye kalan motor o da içi kapalı kutu zaten...ama ben bu motorla kesintisiz uzun yola bile çıktım durmadan 300 km,çok güçlü geldi bana motorun torku gayet iyi nasıl söyleyim sana,iki kişiyle bayır ile düz yolu ayırt etmiyor makina...basarsan gidiyor yani,ybr ile de gücü kıyaslanacak bir motor değil ondan dolayı kıyaslamıyorum
şimdi sana soruyorum bir motorun en çok neyi bozulur? sen bunu,bu sorunun cevabını bul ve söyle...bende sana ona göre cevap vereyim...
aslında işin aslına bakarsan çin bir ara türkiyeye çok yüklü sayıda scooter sattı ama şu an piyasada hiç biri kalmadı bundan dolayı çin malı diye kimse yanaşmıyor bu motorlara ama ben inceledim,baktım,beğendim sonra gidip ikinci el aldım şu an motorum 5,200 km de daha motora benzin dışında masraf yapmadım yağ aldım onu da koymadım daha...