çok sağol yardımın için. ben alırsam sıfır 2013 model alıcam ne gibi değişiklikler var biliyormusun internette incelemsini bulamadım. mesela şu saat göstergesi tıkır tıkır çalışıyormu ? (ufak bir parça ama sadece hataları düzeltip düzeltmediklerini merak ettim). birde mesela 60 la giderken gaz açıp vites attıra attıra 140 a felan çıksam da krank kırma olabilirmi ? birde kronik sorunları varmı motorun ? benim büyük bir korkumda şu. daha önce 600 cc rr model 2011 hondaya kadar birçok motora bindim ki 125 cc den direk 600 e geçenlerdenim fakat benzinden dolayı 250 alıp sıfır alıp uzun süre kullanmayı planlıyorum. fakat mesela çin malı mondial 125 bir scooter a da binmiştim 1 ay kadar. motorda sorunlar çıkınca gidip yaptırıyordum 300 400 tl gibi rakamlar veriyordum ama hala güvenemiyordum hala motorda sorun çıkıyordu yani hiç düzelmiyordu o sorunlar. hyosung da bir sorunla karşılaşınca tamirini yada çözümünü bulunca çin malları gibi o sorun tekrar tekrar çıkıp seni çileden çıkardımı hiç yada varmı böyle bir şikayet genel olarak ? birde servisleri nasıldır çin motorlarının servisleri gibi bilgisiz ustaların geçici olarak tamir ettikleri bir servismi yoksa kalite farkı varmıdır ?
Yeni kasa sahipleri daha iyi cevap verir hocam ben bişeyler söylerim ama eksik, yanlış bilgilenmeyin. Arkadas 2009 dan itibaren demiş ama 2008 de geldi kesici,enjeksiyon onu da söyleyim.
Kesici tabi ki krank kırmanın önünde en büyük koruma ama kesici olanları sonuna kadar basacaksın diye birşey yok. Sadece krank kırma oranını azaltır kesici yoksa kırmaz diye birşey yok.
Öldürürsen makineyi hepsi kırar en azından motora, ömrüne zarar verirsin.
Kronik sorun olarak su ana kadar benim gördügüm tanıdıgım hyoların cogunda ön keceden yag kacırma olayı var kimilerine göre sorun degildir basına gelmemistir ama o kısım bana göre dandik yapılmış.
Servis olarak hyo ilden ile degisir parca servis vs. konusunda. Mesela sana Konya dan memleketimden örnek vereyim. Kullanıcı sayısı az olduğu için servisler fazla hyosung görmemis servisler olabilir.Benim pek servisle alakam olmaz gerçi de

Yanlıs anlasılmasın buji,yag,kece,zincir,dişli bütün akla gelebilecek bakımları kendimiz evde söke taka yapıyoruz.Servise 200-300 lira gömülmüyoruz anlayacagın.Babam sagolsun bu işlerden çok anlar.
Örnek olarak biz bir kecesini bulamamıstık zar zor bulduk o da cıkma vermiş boyutları değişik anlayacagın sıkıntılı. Bir mal nerde az ise orda sıkıntılıdır. Ha parçayı bulamaz mısın bir yerine bişey oldugunda, bulursun ama biraz ugrasırsın internetten siparis verirsin vs vs vs. beklersin. İstanbul da olsa bu sıkıntılarla az karsılarsın. Umarım acıklayıcı olmustur.