sebebini söyledim işte yukarıda açık ve seçik olarak. hayatım dört dörtlük değil beş beşlik olsada insanları uyarmak lazım. bu ülkede bir tek kanuninin modelleri mi satılıyor? onlarca marka yüzlerce alternatif var. evet dediğimin arkasındayım, kanuni kaç yıldır bu piyasada, çer çöp beşinci kalite çin modellerini cilalayıp satmaktan öte bir iş yapmamıştır bana göre. bu benim fikrim, elbette isteyen gitsin alsın yinede. uyarması bizden tercih tüketiciden. isterdim ki bunca senedir bu piyasayı domine etmiş bir firma kaliteli bir motor getirsin / üretsin ve cazip fiyattan tükeciye sunsun, insanlar mutlu mesut, sorunsuzca motora binsin.
iyi niyet dileklerinizi yazmanız için illaki birinin size birşey mi demesi lazım ?
herhangi bir bilgi yada düşünce biçimi ortaya koymadan sadece "olmaz öyle, kapatsınlar gitsinler" cümleleri bilgi kirliliği oluyor.
piyasayı domine ediyor dediğiniz TR firmaları düşük motor gücü grubunda hizmet veriyorlar.
yenile Antalya dan geldim, bahsettiğiniz motor firmaları 100 lük 125 lik commuter - cub ları peynir ekmek gibi satıyorlar.
kaç lira ? 1600 TL ye. Adam köy yolunda kullanıyo. Asya nın 125 lik bir modeli ( ersi motor isminde de satılıyor ) vardı, bayi sahibi fabrikaya mal getirmiyo diye sitem ediyor.
"sadece ucuz değil dayanıklı olan mallar çok satılıyor" diye bilgi aldım kendisinden ( Antalya kumlucuda Aras ege motor Medet bey ).
yani her motorun bir alıcısı var. Biz tüketiciler olarak bilinçlenmeli ve firmalardan hakkımızı almalı-sormalıyız.
siz şimdi benim bu yazdıklarıma katılırsınız, sonuçta aynı şeylerden bahsettik.
Ama ilk mesajda böyle hoyratça "hiç görücüye çıkarmasınlar bence, hatta firmayı kapatıp gitmeleri motorcuların fiziksel ve psikolojik sağlığı açısından çok faydalı olacaktır" çıkmak insanları küçümsemektir.
hangi insanı ? ister forum kullanıcısı olsun, ister müşteri olsun farketmez. bir bilgi vermeden karalama yapmak doğru değil. size bundan dolayı taktım