Araba almayı düşünüyorum. Eski BMW serisi hakkında bilgisi olan var mı ?

Merhaba beyler.

Ailevi sebeblerden dolayı motorumu satma ihtimali doğuyor yavaştan.

Dün girdim biraz inceledim.

7-8.5 arası bi bütçem olucak gibi.

Bu paralara Şahin kartal falan bulunuyor ancak. Hani düşündüm şahine, doğana binmektense BMW'ye binilir mi diye.

Ama küçüklükten beri BMW'lere ilgim vardır. Acaba ilk arabam eski bi BMW'mi olsa diye düşündüm dün.

Güzel seçenekler var açıkçası, inceden apaçiye kaçıyor çoğu ama tipleri hoş motor kuvvetleri de yerlerinde gibi.

Asıl sorum ise şu. Bu arabaların tamiri, parçası pahalımıdır, çok sorun çıkartırlar mı ? Almak mantıklımıdır.

(lütfen 150 cc alma biraz daha para ekle 250 cc al biraz daha ekle onu al bunu al muhabbetine benzemesin, sadece fikir soruyorum.)

Şurda beğendiğim birkaç seçenek var. ( farkındayım biraz apaçiye kaçıyorlar alınca elimden geldiğince sadeleştirmeyi planlıyorum )

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-bmw-kirmizi-seytanda-fiyat-dustu-97096813/detay

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-bmw-3-16-bmw-izmirden-e30-kasa-76248182/detay

http://www.sahibinden.com/ilan/vasi...tech2-bulunmaz-firsat-kacirma-103381141/detay

Özellikle bu ilginç. 6 silindir 160 beygir gibi bi güç üretiyor.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-bmw-orjinal-323i-2300-6silindir-102302302/detay

Fikirleriniz çok önemli gerçekten.

F54

4000 tl masrafı olan angara da ki araba görünüş olarak çok güzel ama o 4000 tl işi bozuyor bide evrak eksiği var alengirli işler uğraşmaya değer ama vakit ve nakit lazım:silent:

Masrafsız olanlar da var hocam ya, örnek diye koydum. 6-7-8 civarına temiz masrafsızı bulunur o arabanın. Sorun ilerleyen vadelerde bana çıkartabileceği sorunlar.

F54

güzel kardeşim bak benim hala oğlunda 1988 m3 var o parça sıkıntısı yaşamıyor sebebi ise almanya ile bağlantısı güzel bi parça lazım olduğu zaman yarı fiyata orj parçaları ordan alıyor gümrükten geçiriyor sıkıntı yaşamıyor ama almanya bağlantısı olmasa çok canını yakarlar
işin gerçeği onun canı maddi yönden yanmaz para var huzur var adamın tek hobi si o araba inan çocuğundan daha çok değer veriyordur o arabaya zaten tr de sayılı olan seri onda olan şu an ki değeri 100 bin tl üzeri ama satma niyeti yok onu araba şu kasa gördüğün gibi arka kapıdan sonra kaporta genişliyor virajda atma yapmıyor denge mükemmel yani performans konuşmaya gerek yok zaten:sunny:

ama o ankara da ki kasa olandan öyle temiz bulursan al ama almadan önce güzel bmw ustasına göster önemli olan mekaniktir kaporta her türlü ayarlanır ama parçası da biraz tuzlu olur sonuçta 25 yaşında da olsa o bir bmw:cat:
tabi o paraya şahin e binmekten çok daha güzel bi seçenek:wiinkk:

en alınası http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-bmw-3-16-bmw-izmirden-e30-kasa-76248182/detay ama bu tarz bi araba alırsan sürprizlere hazırlı olmalısın gibime geliyo...twingo, fiesta, ka vs düşünebilirsin sanırım bu fiyatlara..

---------- Mesajlar birleştirildi - 15:49 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:46 ----------

güzel kardeşim bak benim hala oğlunda 1988 m3 var o parça sıkıntısı yaşamıyor sebebi ise almanya ile bağlantısı güzel bi parça lazım olduğu zaman yarı fiyata orj parçaları ordan alıyor gümrükten geçiriyor sıkıntı yaşamıyor ama almanya bağlantısı olmasa çok canını yakarlar
işin gerçeği onun canı maddi yönden yanmaz para var huzur var adamın tek hobi si o araba inan çocuğundan daha çok değer veriyordur o arabaya zaten tr de sayılı olan seri onda olan şu an ki değeri 100 bin tl üzeri ama satma niyeti yok onu araba şu kasa gördüğün gibi arka kapıdan sonra kaporta genişliyor virajda atma yapmıyor denge mükemmel yani performans konuşmaya gerek yok zaten:sunny:

[url]http://d1210.hizliresim.com/12/z/fgtkj.jpg[/url]

ama o ankara da ki kasa olandan öyle temiz bulursan al ama almadan önce güzel bmw ustasına göster önemli olan mekaniktir kaporta her türlü ayarlanır ama parçası da biraz tuzlu olur sonuçta 25 yaşında da olsa o bir bmw:cat:

88 model m3, 100 000 TL....:) güleceğim yoktu valla...

[url]http://d1210.hizliresim.com/12/z/fgtkj.jpg[/url]

çok güzel arabaymış gerçekten :) bencede temizinden bi tane bulunursa şahinden falan çook daha güzel olacaktır.. :))

en alınası http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-bmw-3-16-bmw-izmirden-e30-kasa-76248182/detay ama bu tarz bi araba alırsan sürprizlere hazırlı olmalısın gibime geliyo...twingo, fiesta, ka vs düşünebilirsin sanırım bu fiyatlara..

---------- Mesajlar birleştirildi - 15:49 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:46 ----------

Hocam evet o gönderdiğinizi bende çok beğendim ama işte kötü bi süprizle karşılaşmayı da istemem, ne kadar güvenilirdir bilmiyorum sonuçta.. :)

F54

ERO umuyorum sende okuma yazma vardır bak ne yazmışım özel seri sen acaba bu resimde ki gibi bi bmw gördün mü onu merak ediyorum :silent:
veya bak bakalım satılık bu kasa varmı tr de.

ygk

belirttiğin bütçeye göre alınıp binilebilecek birden fazla araba var hem tip olarak hem performans olarak güçlü olan. pm ile söylememi istersen yardımcı olurum. gelelim sorunun cevabına tecrübeye dayalı bir cevap olacak ;

2005-2009 yılları arasında 98 model 6 silindir 2600 cc olması lazım bmw 5.18i almıştı ailem otomatik vites.
100 kmde şehir içinde 19lt benzin yakardı. mermi gibide kalkıyordu gaza iki kere basında turboyu çalıştırır turbo çalışınca aynada doğru dürüst araç göremezsin. malesef türkiye şartlarında bir arap kralı ile evlenmek lazım benzin alabilmek için.
bunun yanında yine 2005 yılında kontrolsüz kavşakta ıslak zeminde bir broadway kayıp bize sol çamurluktan çarpmıştı. hızıda iyiydi yani yanlış anlaşılmasın, kaldırımla broadway arasında sıkıştık. bizim bmwnin sol çamurluk biraz eğildi boyası sıyrıldı far çatladı başka hiçbir hasar yoktu, broadway düz çarptığı için sağ ön bölüm tekere kadar içine girdi ve kaputu yamuldu. broadway 94 modeldi ve 6 milyar piyasası vardı. o kazayı 750 tlye kapattılar.
bizim aracın heryeri orjinaldi orjinaliğini bozmak istemedik ve orjinali ile değişsin dedik; 6 milyar ödedik. o masrafla bir broadway alabilirdik yani...

kısacası yakıt debini çok yakar, parçası çok pahalı. işçilik çok pahalı ve her usta anlamaz anlarım der daha kötü yapar.
bu araçlara lpg taksan zaten tüm özelliği kayboluyor, dizelleride yakıt olarak 3 aşağı 5 yukarı aynı.
çok hafif kazalarda bile servetler ödüyorsun. gelelim diğer mazilerime;
dediğim gibi 2005te aldık ( 2005 şubat olması lazım ) 2007 aralıkta satılığa çıkardık. 2009 temmuzda satıldı....

illa kafana takıp alacaksan da büyük motorlularını alma. en fazla 1800 olsun ki satışı bu kadar ağır olmasın.

F54

bak senin için araştırdım buldum m3 e30 u biraz incele nasıl bi araba oldunu kendin gör gerisini anlatmamı da bende bekleme:cat:
http://www.reveuro.com/buyers_guide/bmw/mcars/m3.html

belirttiğin bütçeye göre alınıp binilebilecek birden fazla araba var hem tip olarak hem performans olarak güçlü olan. pm ile söylememi istersen yardımcı olurum. gelelim sorunun cevabına tecrübeye dayalı bir cevap olacak ;

2005-2009 yılları arasında 98 model 6 silindir 2600 cc olması lazım bmw 5.18i almıştı ailem otomatik vites.
100 kmde şehir içinde 19lt benzin yakardı. mermi gibide kalkıyordu gaza iki kere basında turboyu çalıştırır turbo çalışınca aynada doğru dürüst araç göremezsin. malesef türkiye şartlarında bir arap kralı ile evlenmek lazım benzin alabilmek için.
bunun yanında yine 2005 yılında kontrolsüz kavşakta ıslak zeminde bir broadway kayıp bize sol çamurluktan çarpmıştı. hızıda iyiydi yani yanlış anlaşılmasın, kaldırımla broadway arasında sıkıştık. bizim bmwnin sol çamurluk biraz eğildi boyası sıyrıldı far çatladı başka hiçbir hasar yoktu, broadway düz çarptığı için sağ ön bölüm tekere kadar içine girdi ve kaputu yamuldu. broadway 94 modeldi ve 6 milyar piyasası vardı. o kazayı 750 tlye kapattılar.
bizim aracın heryeri orjinaldi orjinaliğini bozmak istemedik ve orjinali ile değişsin dedik; 6 milyar ödedik. o masrafla bir broadway alabilirdik yani...

kısacası yakıt debini çok yakar, parçası çok pahalı. işçilik çok pahalı ve her usta anlamaz anlarım der daha kötü yapar.
bu araçlara lpg taksan zaten tüm özelliği kayboluyor, dizelleride yakıt olarak 3 aşağı 5 yukarı aynı.
çok hafif kazalarda bile servetler ödüyorsun. gelelim diğer mazilerime;
dediğim gibi 2005te aldık ( 2005 şubat olması lazım ) 2007 aralıkta satılığa çıkardık. 2009 temmuzda satıldı....

illa kafana takıp alacaksan da büyük motorlularını alma. en fazla 1800 olsun ki satışı bu kadar ağır olmasın.

zaten zengin olmamam sebebi ile 1.6 civarı düşünüyorum.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-bmw-3-16-bmw-izmirden-e30-kasa-76248182/detay

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-bmw-kirmizi-seytanda-fiyat-dustu-97096813/detay

şu ikisi hoş bence de.

masraflar cidden o kadar çokmu bunlarda bile, ankarada bunların parçalarının ucuz olduğunu duymuştum açıkçası ama söylediğiniz masraf cidden korkunç

pm yolu ile başka alternatifler atarsanız da çok makbule geçebilir açıkçası.

ygk

ankara sanayide baya çıkma parçalar mevcut. pikabımı satmaya götürdüğümde bir adamla sohbet etmiştik, mesleği tornacılık bmw 3.16 ya biniyordu dizel. parça sıkıntısını söylediğimde burdan çıkma buluyruz sorun olmuyor demişti. ancak olayın şu boyutu var; aracın bozulduğunda seerviste çayını içip aracı ucuza yaptırabilirsin. ya da hurdacılarda parça arayıp bulanın huyuna gitmeye çalışaiblirsin. araç alınırken bakılacak en önemli şey bence yedek parçadır. yedek parçası pahalı olan araçlara malesef dar ve orta gelirliler binemez. gerçekçi bakmak lazım olaya. masrafssız bir araba ile çok daha mutlu olacağını düşünüyorum.

polemik yaratmamak adına modelleri pm şeklinde gönderiyorum

Motosikleti
2013 Honda Cbf150
88 model 3.16 uzay kasa mı ne diyorlardı 2000 yılında 3 milyara aldık. Ertesi gün arabanın altının çürüdüğünü farkettik, bi ertesi gün sunroof yolda giderken üstümüzden uçtu gitti, bi ertesi gün fren disklerini değiştirmek zorunda kaldık, bi ertesi gün tüp taktırdık. 1.500 civarı masraf yaptık sonra uzun yıllar hiç sorunsuz kullandık. Sattıktan sonraki sahibi aracı yeniden toplayıp boyattı. Hala görüyorum aracı taş gibi.

üstad o paralara temiz ve sorunsuz bir bmw bulman neredeyse imkansız.temiz bakımlılarına da çok daha fazla para isterler.bu tip arabalarda araç eskidikçe yedek parçasıda pahalılaşmakta modeline göre.parçasınıda bir şekilde bulursun, güzel toplatırsın da binmesi de keyiflidir tabi ki ama bunlar hep para.o paraya en son modeli kaçta çıktıysa en temizinden şahin doğan bulabilirsin.yedek parçaları neredeyse bedava.komple toplatsan para değil,her yerde parçası gani.istediğin zaman da sat.amaç ihtiyacını görmekse ve ekonomik çözüm ise durum bu. yoksa bmw tofaş karşılaştırması yapmıyoruz.ben 1 sene falan bindim.skoda da 100 lira olan parça abartısız tofaşta5 ,6 lira falandı. gayet te iş görüyordu.şu an toyota ya biniyorum.sadece 5, 6 bin lira falan bütçem olsa araba alacak hiç düşünmem şahin doğan falan alırım. sonuç ta kaç model olursa olsun bmw ye binmenin bir maliyeti var.onu göze alıyorsan bin.sana kolay gelsin....

Valla BMW eski de olsa BMW ama işin içine Ankara girince bir düşün derim.
Senin ilandaki arabaları evden işe veya aile gezisinde kullanacak adamlar almaz. Genç adam alır sonra yanlamaya çalışır yok yarışa girer.

Ben tavsiye etmiyorum şahsen buralarda BMW gördümmü ben kaçıyorum direk. Akıllı süreni çok az oluyor. Alırsan da seni sanayiye abone etmesi yüksek olasılıktır aklında bulunsun.
Hayırlı bir iş yapman ümidiyle :cat:

Mesela dedim canım, ankara girince işin içine bende biliyorum apaçilerin müdahil olduklarını. Alırsam izmirden falan alırım zaten modifiye merakım yok :)

Atalarımız demiş ki. Ayağını yorganına göre uzat.

Bu gün şahin doğan para ediyorsa iyi araba olduklarından değil. Parçası ucuz işçiliği kolay olduğundan. Değerlendirme yaparken buna dikkat etmelisin. Butcen kısıtlı o halde bütcene göre hareket et derim.

bak senin için araştırdım buldum m3 e30 u biraz incele nasıl bi araba oldunu kendin gör gerisini anlatmamı da bende bekleme:cat:
http://www.reveuro.com/buyers_guide/bmw/mcars/m3.html

o araç türkiye de yoksa, yani satış gerçekleşmemişse nasıl 100 bin tl üzeri oluyo onu anlamadım...halaoğlun satsın o fiyata bizde diyelim ki bu paraya gidiyo bu arabalar...gönderdiğin linki de okudum da 100 binlik araba değil...

gönderdiğin linktende o kadar para etmeyeceği aşikar zaten...neymiş 2,5 litre motor varmış da 230 beygirmiş..5,20 den de özellik almış...öyle olunca 100000 TL mi oldu...

bende arabaya binecek olsam E30 kasa BMW ye binerim parçaları o kadarda pahalı değilmiş istanbul da ve ankara da çıkma parça satan yerler çok almanyaya ihtiyaç yok dehilmiş dedim ankarada araç satan galerici bir arkadaşım var o dedi ve tek kapı ve sunroof olmalıymış enönemlisi orjinal oynanmamış olacak

F54

o araç türkiye de yoksa, yani satış gerçekleşmemişse nasıl 100 bin tl üzeri oluyo onu anlamadım...halaoğlun satsın o fiyata bizde diyelim ki bu paraya gidiyo bu arabalar...gönderdiğin linki de okudum da 100 binlik araba değil...

gönderdiğin linktende o kadar para etmeyeceği aşikar zaten...neymiş 2,5 litre motor varmış da 230 beygirmiş..5,20 den de özellik almış...öyle olunca 100000 TL mi oldu...
tr de sadec 10 veya 11 tane bu araçtan var onlarda meraklısın da veya kleksiyoncu da eğer bu kadar etmiyorsa o adamlar neden o kadar para versin:)
demekki meraklısına o para eder para olsa bende 100000 tl ona vermem gider 2012 bmw alırım işte işin içine merak girince alacak olan paraya bakmıyor:cat:

o yaşta ve o kilometredeki araclardan fayda gelecegını sanmıyorum.bunu kullanan adamlar da senın benım gıbı genc.her gencin içinde bıraz cılgınlık vardır, adı ustunde delıkanlı kanımız deli akıyor.Ben senın yerınde olsam o butceyle şahin,doğan,bmw 3 serisi değilde, tempra yahut tipo bakarım. Özellıkle tiponun piyasası cok iyi tutan bır arac.Tempra hakkında şehir efsaneleri vardır ön takım dağıtır yağ yakar hararet yapar diye sakın inanma. Efendi efendi kullanırsan hiç bişeycik olmaz.Yağ yakma ve hararet sorunu 2.0cc cat 8v ve 16v modellerinde vardır. O sorunun sebebi de manifoltun kartere yakın olmasından kaynaklıdır. 1.6 larda boyle bır sorun yoktur.Bizde vardı bundan 3 sene once tempra S ordan bılıyorum.Hatta tempra tipo club Türkiyede üyeliğimde vardı genc_temracı adında.Uuzun lafın kısası tempra gence gitmez ama tipo candır.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar