- Katılım
- 6 Mar 2011
- Mesajlar
- 2,592
Teşekkür ederim. ilk fotoğraf cep telefonuyla cekildi. Ben çektim.İlk resimde kadraj cok başarılı alınmış.
Bende hep uzun gezilere cıkıp kamp yapma hayali kuruyodum, ehliyetimin olmaması buna engel oluyodu ama artık yazıldım kursa, ocak sonu elime geçicek.Cok merak ettiğim bir konu var, böyle cadırda kalırken cok börtü böcek, böyle iri iri tiskinç tiskinç şeyler geliyomu cadıra, yada topraktan cıkıyomu ?
O kadar kamp yaptık dağda bayırda kaldık defalarca hiç çadırımızdan böcek çıkmadı. Çünkü her zaman çadırın kapı fermuarını kapalı tutuyoruz. İşimiz olduğunda açıp bittiğinde mutlaka kapatıyoruz. Dolayısıyla böcek giremiyor.
2 kar var.
1. kat küçük delikli file şeklinde hava alıp böcek girmesini engelliyor.
2. kat çadır kumaşından soğuk yağmur vs engelliyor.
Düzgün kullandıktan ve çok şanssız olmadıktan sonra böcek girmez.
Ama yolculukta şöyle birşey oldu.
Dağ yolundan çıktık benzinlikten yakıyt aldık lastikler soğuduktan sonra havalarını vurduk. Birer soda içtik. Yola çıktık 30km sonra 120-125km hızlarda giderken kaskımın içinde kenarda birşey gördüm.
Gözle yana baktım Arı!!! Panik yapmadım(yada ben öyle düşünüyorum) sinyal verip emniyet şeridine geçtim. Arı, yüzümde ve gözüme doğru yürüyordu.Panikle fren sıkıp motoru yatırmamak için sakin sain frenledim. En sonunda durabildim.
Kaskı alttan çözdüm.Çıkarırken kesin sokacaktı belli. Planım, kaskı bir anda çıkarmak ve çıkarırken elimdeki eldivenle bir anda süpürme hareketi yaparak arıyı yüzümden uzaklaştırmak.
1-2-3 yapacak kadar sabrım ve arının yürüme mesafesi yoktu kaskı çözer çözmez düşündüğümü yaptım ve şanslıydım.Arı tarafından yüzümden sokulmadan arıyı uzaklaştırmayı başardım.
Fakat çadırdan şimdiye kadar karınca bile çıkmadı
Şans işi biraz