Motor yaptırma çilesi

Herkese iyi bayramlar , yaz başlarında hyosung gt250r motorumun ön silindir deki gergilerin bozulması sonucu sente atlayıp subap kesti . ve ustama götürdüm ve işimin acele olduğunu defalarca belirttim ,oda elinde iş olmadığını ve çabuk bitebileceğini söyledi . ondan 1 hafta sonra sorduğumda parçaları sipariş ettiğini ve parçalar geldikten sonra 1 haftalık işi olduğunu söyledi , 1 hafta daha bekledim parçaların rektefeciden gelmediğini söyledi, bir sonraki hafta hala rektefeciyi beklediğini söyledi ...
derken tam 1 ay sonra aldık motoru , hesapta söylenenden %20fazla geldi .sonra eve giderken motorda aşırı titreşim ve ses farkettım ,biraz inceledim depo takozları yoktu ve volan kapağındaki vidalar eksikti ayrıca arka silindirden ses geliyordu . şimdi tekrar götürdüm sesin egzantrik zincirinden geldiğini söyledi ilerde değiştirirsin diyo .kapağada 2 tane uydurmasyon vida sıktı hadi yallah .. küçük bi motosiklet alacak para ver 1 ay bekle sonuc gaza basmaya korktuğum kaskla bile duyulan bütün hevesimi kıran aptal gibi hissettiren bi sess . böyle bi durumda ne yapmalıyım sizce yada ne yapılması gerekir ??

O ustaya birdaha gitme. Depo takozları ve eksik vidalarım nerde diye sordun mu ?

eksik olduğunu söyledim uydurmasyon 2 vida taktı farklı farklı . depo takozlarınıda ben hallettim gitmeden önce . Allah bilir görünmeyen kısımlarda daha ne eksikler var

Motosikleti
Piaggio beverly 400 / Aprilia sr gt 200
allah yadımcın olsun. inan onun yaptığını biraz el becerin varsa sende yaparsın yaptığında bişey yok.. zaten yapamamış. klasik.

V tip motor tamir edecek usta çok azdır türkiyede, ki bunlar sorunlu makinalar çok doğal, sende sıkıştırarak sürmeye devam et :wiinkk:

ustan motorun içine yağ koymuş mu bari kontrol ettin mi ? kamyon yağı koyma ihimali yüksek

bir garajım olsa tüm aletleri düzüp arkadaşlarıma zevkine bedava tamir yapacağım sonra videoya çekip bazı ustalara kapak yapacağım.. :farao:

daha öncelerde tek silindir motor kullanırkende ustalarla bazı sorunlar yaşadım o yüzden motorun her işini kendim yapıodum krank değişimine kadar yaptım ancak 2 silindirde bikere cesaret ettim ondada alet yetersizliğinden işim yarım kaldı ve garanti olsun diye tekrar ustasına götürmeye karar vermiştim , bundan sonra ustaya vereceğim işçilik parasını alet erdavata verip kendi işimi kendim görmek niyetindeyim ve eminim ustanın 1 ayda çıkarttığı iş aslında en aksi durumlarda 1 haftayı geçmez

yeni rektifiye yaptıran biri olarak şiddetle rektifiye işinden uzak durmanızı öneririm.kesinlikle düzeltme yolu yerine parça değişimine gitmelisiniz. sözde işin ehli bir ustaya gittik adam sadece motosiklete bakıyordu. işi yaptırdık yağ yakma olayı çözülemedi.hatta asıl sorun arka silindirdeydi ama gezi yolunda ön silindir pert oldu tek silindir ile 1000 km yol geldim.özellikle motor bloğu sorunlarında parça tamiri değil değişimi yaptırın.

motor sökme takma ve ayalarının olduğu Service manuali istersen gönderebilirim.

motor sökme takma ve ayalarının olduğu Service manuali istersen gönderebilirim.

sökme takma işleminde çok dikkat edilmesi gereken bir olay vardır..Zamanla (timing) ayarı. eğer bunu bozar ve motoru çaltıştırmaya kalkarsanız. subapların yamulup kırılmasına neden olur silindir gömleğine ve pistonlara zarar verirsiniz.o yüzden hani sökerim söktüğüm gibi de toplarım düşüncesine kapılıp sakın bu işe kalkışmayın.zamanlama ayarını yapmak daha önce hiç yapmayan biri için oldukça zordur.

timing yani sente ayarını dahaönce yaptım service manuele göre yaptım hatta sembollerin anlamını bildiğiniz zaman cokbasit bir olay çoğu usda sente ayarını kafadan yapar

ülkedeki motorcuların ortak sorunu her önüne gelen dükkan işletiyor son biniciler yandıı nasıl insafsiz insan bunlarya ayıptır günahtır be

benim motoru yapan yıllarca buyuk markaların teknık servisliğini yapmış eski bi usta .bende ona guvenerek gittim ama motordan gelen sesi duysanız her an kıtleyecek sanarsınız

rektefe işi motoruna göre tek silindir cift silindir oluşuna göre 20 ila 45 dakika arası değişir o rektefeci dükkanında iş yoksa süre bukadar.
v-2 motorlar sorunlu değildir.Sorun bu motorların nasıl çalıştığını bilmeyen usta !! lardadır.
güzel kardeşim benim para ödüyorsun P-A-R-A.Uydur kaydır vida nasıl takar.Siz önünüze konulan her yemeği yemeyeceğinizi karşınızdakine hissettirin.İtiraz edin.Gerekirse papaz olun.Yapacak o işi para verdin.

şimdi ben bu adama pazarlık dahi yapmadan istediği ücreti vermişim 1 ayda keyfinin gelmesini beklemişim sonuç olarak vadettiği şekilde saglam bir motor teslim edemedi . şimdi extra hiçbir ücret talep etmeden motoru adam gibi yapıp o şekilde teslim etmesi gerekmezmi bana? .

Motorun garantili değilmiydi. Usta dediğin servis ustasımı yani yetkili servismi? eğer değilse çoğu usta malesef anlattığın gibi biraz papaz olmadan sorunlar çüzülmüyor istediğin kadar iyi niyetli ol. geçmiş olsun.

benin taktiğim şu ustaya asla peşin para verilmez. işini bitirmeden para verilmez. parça parası verilmez. parça ustayla beraber gidilir alınır gelri. ustaya oyle bır ay süre verilmez. başında durursun iki günde alırsın başında durmazsın 1 ay motorun sürünür. 1 ay sürünen motorda civatların takozların kaybolması normaldir. çünkü ustalarınız yetkili servis gibi çalışmaz. vidayı söktüğü zaman nereye koyduğunu bile unutur. bir ay sonra onlar çöpe gitmiştir zaten. ee adam ne yapacak bir şekilde uyduracak. tam olmayacak. diyecek ki böyle güzel oldu.
o yüzden bir işi ustaya yatıracaksan işin başında bekliyecen parasını da iş bittikten sonra işini tam yaparsa verecen. sen peşin peşin paraları verirsen ustada senin işini en sona alır.çünkü tecrübeliler iş bitmeden parasını vermediği için onların işlerini yapar ki para alabilsin. ayrıca gunumuz internetinde her türlü bilgiyi rahatlıkla bulunurken motorun her yerini soker takarız. bir defaya mahsus 250-500 tl alet edavat parası ödersiniz. sonra siz usta olursunuz.

parça parasını almadan işe başlamıyor usta bende parça parasını verdım kalanı teslım alırken verdım .işin bide ilginc tarafı motor yapım esnasındayken ustaya motorun durumunu bile soramıyosunuz artist artist tavırlar telefon açmaz netden cevap vermez adı ustaya eline düştünya bi kere

---------- Post added at 19:55 ---------- Previous post was at 19:45 ----------

şimdi ustayla konuştum getir sökelim bizle ilgili bir hata varsa düzeltelim diyo hayırlısı bakalım

Motosikleti
Piaggio beverly 400 / Aprilia sr gt 200
parça parasını almadan işe başlamıyor usta bende parça parasını verdım kalanı teslım alırken verdım .işin bide ilginc tarafı motor yapım esnasındayken ustaya motorun durumunu bile soramıyosunuz artist artist tavırlar telefon açmaz netden cevap vermez adı ustaya eline düştünya bi kere

klasik tamammen yetersiz bir insan olduğu için

kardeşim yapman gereken tek şey var ki yanından ve yakının olsam her türlü senle gelirdim..

bildiğin sağlam delikanlı bir kaç arkadaşın varsa al yanına git paranı geri iste motoru adam gibi yapsın sonra verirsin. yoksa dükkanı başına yıkın şerefsizin

para bu kolay mı kazanıyorsun

Öncelikle geçmiş olsun diyorum inşallah büyük bir sıkıntısı yoktur motorunun, Bu usta denilen şahıs ankarada ise burada ifşa edersen bizde kim iyi kim kötü bilmiş oluruz

ankarada ama şu aşamada açıkca ifşa etmek çok uygun olmaz belki onunda kendine göre vardır sebepleri . işin sonuna bi gelelim hatasını telafi etmezse ,ozaman insanları uyarmak üzerimize borç olur .

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar