Metin, kusura bakma evet ama ben yazının şu kısmıyla açıkça dalga geçiyorum:
"Rüzgar sorunu en büyük sorun.Benzin göstergesi olmayışı büyük eksik,bugün en kötü çin motorlarında dahi var.Önün çift disk olmayışı bence eksik.Disksiz teker çikin duruyor.Ayrıca motor sesi 600 ler gibi güzel değil.Yakıtıda bana göre biraz fazla.4 litre en fazla yaktığı olsaydı,iyi olurdu.Bugün 1600 arabalar dahi 6-7 litre yakabiliyor,üstelik 1200-1300 kg ağırlıklarına rağmen.Dizelleri hiç saymıyorum.En önemli noktasıda fiyatlar.İkinci el fiyatları çok uçuk.Resmen uçmuş sahipleri.500 cc,üretimden kalkmış iki silindirli bir motor için olmıycak rakamlar yazılması anlamsız
- Naked motor kullanıcıları zaten rüzgarla haşır-neşir olacaklarını bilirler. Rüzgar sorunu yoktur bu motorda!!!!! Ayrıca rüzgar sorun değildir naked motora binen biri için. Çünkü tüm naked (çıplak) makineler rüzgarı engelleyecek grenajları olmadığı için sürücüsü rüzgarla karşı karşıya kalır. Rüzgar senin için problemse grenajlı modellere bakmalısın!
- Ufacık deneyimi ve kendi motorunu azıcık tanıyan bir sürücü için benzin göstergesi şart değildir. Motorunun menzilini bilir çünkü. (kimse 100km yol yapmak için benzinciye "abi benzin göstergesi bir tırnak yükselene kadar benzin koy" demez. "30 tl benzin doldur" der

Bu konuda yazdığın "çin motorlarda bile gösterge var" şeklindeki söylemin beni gülmekten aldı götürdü taa uzaktaki diyarlara. Ya çin motorlarda var olmasına var da gösterge, ne kadar sağlıklı çalışıyor acaba?????
- Önlerin tek disk olması eksik demişsin. Çirkin duruyor demişsin. Genelde motorcular disklerin görüntüsüne değil, frenleme kabiliyetiyle ilgilenir. Kaldı ki önceki sayfalarda bu motorun + ve - leri yazıldı söylendi. Evet cbf500 önde tek disk olduğu için frenleme zayıf diyemesem de; çift diskle daha da iyi olabilirdi.
- Bu motorun sesini 600 lerle kıyaslamışsın. (tabii senin burda asıl söylemek istediğin sanırım 4 silindirli makinelerdi

) E doğal olarak tek silindir, çift silindir, 4 silindirli motorların seslerinde farklılıklar olur. Ayrıca cbf500'ün sesi gerçekten de muhteşemdir. Ben senden başka cbf500 ün sesini sevmeyen görmedim (Ha bu arada ben 4 silindir 600 cc kullanıyorum şu an. 500ümü sattım.). Bence müthiş bir sesi var. cbf600 ün sesi bana öyle güzel gelmiyor.
- Yakıtı da fazla demişsin. Neye göre fazla?? Ha otomobillerle kıyaslıyorsan doğrudur. Çoğunlukla motosiklet motorları otomobil motorlarına oranla yüksek yakıt tüketirler. 500 cc motosikleti 1600 cc otomobille kıyaslamışsın. cbf500 herhangi bir 1600cc benzinli otomobilden fazla yakıt tüketmez. Ama kilo ve motor hacmi oranı yaparsan evet yakıt tüketim oranı yüksektir. Bunun sebebi motosiklet motorlarının daha yüksek devirlerde çalışması olabilir mi acaba?? Evet evet olabilir

Otomobilde 3-4 bin devir aralığında kullanırken bunlarda 5 bin devir ve üzeri motor kullanılıyor.
- İkinci el piyasasında motor sahiplerine de uçmuş demişsin. Motor üretimden kalktı diye kötü olmuyor ki. Yani şimdi motor üretimden kalktı diye 3000 Tl ye mi satsınlar motorlarını? Evet üretimden kalktı, çünkü Honda yeni yeni modeller çıkardı piyasaya. Yeni motorlar üretip rakipleriyle rekabetini arttırmaya çalışıyor. Aynı zamanda insanlar eski motorlarını satıp yeni motorlar alsın da para kazansak diye de düşünüyor olabilirler

bu model de bir çok model gibi kalktı üretimden. Ancak hala yedek parça sorunu yok. stoklarında fazlasıyla yedek parçaları var. Diğer bir yandan, bu segmentte cbf500 den daha iyi ve sorunsuz bir motor yok. Bir diğer sebepte bu motoru satacak kişiler daha yüksek güçte motorlar almak isteyecekler. Bu modelin fiyatını da diğer model ve markaların 2.el fiyatları yükseltiyor. Ayrıca cbf500 tutan bir model. Ne kadar talep o kadar yüksek fiyat. Emperyalist düzen
CBF500 ü beğenmiyor olabilirsin kısacası. Ama abuk subuk saçma şeylerle gelirsen bu sayfaya, böyle tek tek gerçekçi ve açıklayıcı cevapları alır ve kendine gelirsin. CBF500 kronik problemi olmayan sayılı motorlardan biridir. Kolay kolay masraf çıkarmaz. Bakım maliyetleri ucuzdur. Efendi kullanımda yakıt maliyeti de düşüktür (benzin 4,5 lira olmuş ne kadar düşük olabilirse o kadar düşük işte). Görüntüsü kaslı ve güzel bir naked modeldir. Yedek parça sıkıntısı yoktur. performansı çok iyidir. Eski sayfaları okursan senin mi bu sayfa da birşeyler kazandığın yoksa benim mi birşeyler kaybettiğimi anlayabileceğini umuyorum. Lütfen şimdiye kadar yazdıklarımı üşenmeden bir oku.