zincir mevzusu

arkadaşlar fotoğraf altta 2 kere serviste abi bol bu bak gazdan çekip tekrar gaz verince atıyor öne doğru dedim ama normal diyor. peki sizce? zincir sarar mı?

Fotoraf-0067.jpg

Zincir aşırı bol. Arka mafsal üzerinde ideal zincir gerginliğini belirtme ihtimali çok yüksek olan bir etiket görüyorum, ona göre ayarlasanız zincir gerginliğini en güzeli :)

ciddimisin? servisi değiştir. o zincir gerdirmeyle düzelmez zincir yeniyse
bakla çıkartılması lazım, eskiyse değişmeli,sakın böyle binme servise çok yavaş git
o servisi de biyere şikayet et.

Kesinlikle çooook bol.
Bunun normal olduğunu söyleyen ustanı da değiştir. Allahtan seçimleri beklemen gerekmiyor.:queen:
Nedense bu tür ustalar memleketin her yerini ve her kademesini sarmış durumdalar.

Zincir atıp gidecek bolluktan. Ben üşenmem o zinciri çıkarır ustanın beline beline vururdum, dalga mı geçiyor? Başından savsaklayan gerizekalı sözde "usta" doldu ortalık.

cross motorların zinciri biraz bol olur ama bu kadar değil.
motoru arazide kullanmıyorsan asfalt motorları kadar gerebilirsin zinciri

Yok abi ne normali, tabiri caizse künye gibi olmuş.

Germe payın var gibi, zincir yeniyse gerebilirsin, bu şekilde uzun kullanmışsan muhtemelen öne-arkaya değil, sağa-sola da esnemeye başlamış ve bozulmuş olabilir baklaların :/

Buna normal diyen servisin ::pokey::

Oha, binme dostum o sekilde iken.
Zaten zincir bu durumda kullandiysan, o zincir omrunu doldurmustur.

Zincir bolken kalkista gerilir ve dislilerin oldugu noktalara baski yapar.
Buda zincirin bazi yerlerinin cok bol bazi yerlerinin normal olmasina sebeb olur.
Bu durumda sabit gazla giderken motor bi ileri bi geri salincak gibi sallanir.

bu sayfanın çıktısını alıp gidiyorum kapısına şimdi

O zincir tutma aparatı olmasaymış şimdiye birkaç kez zincirin atmıştı bile...

gözüne tükürdüğümü ustası sevabına o ustayı göz doktoruna göster

Profilinde İzmir İstanbul yazıyor, hangi şehirse söyle vatandaş bilsin ona göre oy versin ustaya.

zincirin ömürünün hangi aşamada olduğunu öğrenmek istiyorsan. zincirin arka dişliyi sardığı yerin tam ortasından zinziri ön dişliye ters olarak çek. eğer çektiğin zaman zincirin altından diğer tarafı görüyorsan o zinciri at eline eldiven giy bunu yaparken

zincirin ömürünün hangi aşamada olduğunu öğrenmek istiyorsan. zincirin arka dişliyi sardığı yerin tam ortasından zinziri ön dişliye ters olarak çek. eğer çektiğin zaman zincirin altından diğer tarafı görüyorsan o zinciri at eline eldiven giy bunu yaparken

Ben bu uygulamayı tam anlamadım desem ayıp etmiş olurmuyum :sunny: Bi türlü canlandıramadım kafamda :pale:

zinciri çekinceye kadar ben de anladım da sonrası muğlak

o zinciri resimdeki gibi çekmeye dişli müsade etmez çekebilmek için diş atlatman lazım

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar