Vtec teknolojisi ilk defa CB400Sf te kulanılmış fakat bu motor sadece Japonya pazarına sürülmüş. Gerçekte pazara sürülen ilk motor vtec teknolijili olan VFR800 imiş. Motorlarda Vtec teknolijini biraz değiştirip motora uygulasada genelde yapı aynı. Tek eksantrik milli SOHC VTec E tipi kullanılmış. 7000 devirden sonra 2. sübap açılıyormuş. Sonra VFR1200 çıkarmış ve teknolojiyide motora uygulamasını ilerletmiş, tabi söz konusu teknoloji arabadan vtec teknolijisinin motora adaptasyon süresi ve uygulamasını ilerletmiş. Enson hale gelince pazardada halkın alabileceği seviyede bir ürüne kullanılmaya karar verilmiş. Teknoloji NC 700 serilerine biraz önce yukarıda yazdığım şekilde geçiş yapmış. Yeni son hal motor teknolijide tek milli SOHC ama iki zamanlı emme sübaplı sistemini kullanmış. Motosiklet olması ve 6500 devirde kesici olmasından dolayı en uygun ve az yakıcak sistem bu olduğuna karar verilmiş ve uygulanmış, nede olsa 2 silindir jazz motorunun motosiklete uyarlanması. Az yakmada SOHC ve 2 zamanlı emme süpablı vtec en uygunu olduğuna karar verilmiş. DOHC'ta farklılık ise 2 zamanlı emme sübapı yanında egzos sübaplarıda 2 zamanlı. 2 silindirde pek kazanç sağlamıyacağı malum. Zaten VFR1200 motordabile SOHC üretilmiş.
Bir iddadır ki buda, İlk Vtec teknolojili motoru Honda 1989 yılında Honda Integra XSi/RSi de kullanmış. NC700 serilerinin gözdesi araba gibi scooter NC700D'dede bu teknolojiden ilk defa konmasından dolayı adı Integra verildiğide söyleniyor, ama sadece bir idda tabikide.
---------- Mesajlar birleştirildi - 02:04 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:20 ----------
Arkadaşlar bir sprey zincir gres yağlayıcı kullandım, bir yerde şansa alıp kullandım. Yalniz şunuda belirteyim Motul ve Iprone hiç kullanmadım ama dandik italyan marka birşey kullanmıştım. Yahu bunla yağladımmı motor bir farklı gidiyor harbiden, üşenmedim fotosunu çekip bizim eski motorculara sordum adamlar Molykote ne kadar varsa ordan al parasını verelim dediler

İnşallah aldığım yerde bitmez bir daha alıcam.
http://www.dowcorning.com/applications/search/products/Details.aspx?prod=01206524&type=PROD&country=TUR
---------- Mesajlar birleştirildi - 02:28 ---------- bir önceki mesaj zamanı 02:04 ----------
Bunun zincir temizliyiciside varmış...
http://www.youtube.com/watch?v=fyJdysVjqOE
---------- Mesajlar birleştirildi - 02:33 ---------- bir önceki mesaj zamanı 02:28 ----------
Bu arada Molykote kullanımında aynen şu ayazılı spreyi sıkın ve 30 dakika bekleyin solvent uçucak ve gres zincire yapışacak. 30 dakika sonra motoru kulanın.
---------- Mesajlar birleştirildi - 02:38 ---------- bir önceki mesaj zamanı 02:33 ----------
Bu arada eski konu, farın fotosunu çektim. Yakında köşede bakın sis farı gibi yanı aydınlatan zayıf ışık dalgası var. Bu kısa far görüntüsü.