Arkadaşlar hepiniz çok ilgilendiniz teşekkür ederim,istediğim cvbların tamamını da siz verdiniz.Peki en iyisi gv250,bundan sonra alınabilecek veya buna denk en iyi motor hangisidir?Regal raptor 350 spyder veya daytona kapışabilir mi kalite olarak Gv ile?Görünüş olarak iyiler ama kalite işte..
O dediklerini kullanmadım o yüzden orası kötü burası kötü diye yorum yapamam ama yakından gördüm, üzerlerine oturdum, sıfır makinalar, gv den biraz daha uzunlar anladığım kadarıyla, az bişey de yüksek olmalı. Genel görünümden anladığım kadarıyla malzeme kalitesi kesinlikle gv gibi değil, motoru çalıştırmadım bile, bırak kullanmayı ama o 350 lik motorun gv nin motorundan daha iyi olma ihtimali yok, çünkü bu cc de bu kadar başarılı başka bir motor yok, kesinlikle kuvvetli, çok çok az titreşimli ki o da normal. Bu motorların 2. el fiyatlarına çok temiz gv alabirsin, hiç boşuna bunları düşünme bile.
Tekrar söyleyeyim, kendi motorum olduğundan yazmıyorum kesinlikle, benim hoşuma gitrmeyen yönü olsa, hiç çekinmeden söylerim, babamın oğlu yapıp da satmıyo bu aletleri sonuçta. Forumu ilk okumaya başladığım yıllarda Globalin bu motorları ilk getirdiği yıllarda yani, feci bir bilgi kirliliği vardı, ortalık dedikodu kazanı gibiydi, motoru 10 kişi kullanıyorsa 1000 kişi orası öyle burası böyle, elimi attım elimde kaldı, yok ben dragstar geçtim gibi saçmalıklar söylüyorlardı ki bu insanların yarısından çoğu daha mikanayı birebir görmemiş ve kullanmamış insanlardı, ilk başta bende bu duyduklarıma inanıyordum, sonra yavaş yavaş konuyla ilgili bilinçlenip de araştırma yaptıkça ve birebir kullanıcılarla konuştukça neyin ne olduğunun farkına varmaya başladım. Bu GV denen alet ne öyle göklere çıkarılacak ne de yerlere vurulacak bir motor değil, aynı şekilde 250 lik comet de öyle, japonlarla çinliler arasında, japonlara daha yakın bir konumdalar. 650 lik modeller, özellikle comet versiyonu çok başarılı bir motora sahip ancak elektrik problemleri insanı biraz canından bezdiriyor, yeni modellerde bu tarz sorunların ortadan kaldırıldığı söyleniyor. Türkiye de 72 beygir 650 cc alabileceğin en ucuz ve kaliteli alettir mesela 650 cometlerin eski kasaları ama işte elektrik sorunları can sıkmasa çok daha iyi olurdu. Bir de bu 29 beygir olayını bu kadar gözünde büyütme, yani çinlilerle karşılaştırma bile, o 350 lik aletler bile yolda yanına yaklaşamaz, uzun yolda seni göremez bile eminim, ama mesela eski 21beygirlik cbf 250 de seninle aynı hızlarda rahatlıkla gidebiliyor, arada 8 beygir fark olmasına rağmen, hatta twister olan 24 beygirlik modelleri senden biraz daha hızlı, en azından akselerasyonda. Dolayısıyla 29 beygir süper uçar gibi bir beklentin olmasın, sadece kendi sınıfındaki diğer motorlardan daha iyi, hızlı ve güçlü. Senin gibi yeni başlayan birine rahatlıkla yetip de artacak gücü var.
Sonuç olarak daha önce de dediğim gibi o 350 lik aletleri alıp da hep aklımda soru işaretiyle gezeceğime ki onların tipini gv den daha çekici buluyorum, aynı paraya gv alıp, sadece yağını, filtresini değiştirip benzin koyarak uzun yıllar sorunsuzca binerim aklım rahat olur. Ayrıca daha performanslı bir motorum olur.