4 Silindirli Çinli Sonunda Ülkemizde (Gaziantep'te)

Motosikleti
MV Agusta Brutale 800, Ducati 797
diğer yandan adamları taktir ediyorum el atmadıkları yer kalmadı, birde şöyle bir şey varmış tigerim , senin arşiv geniştir :) çinliler ne kadar para o kadar köfte diyorlarmış doğrumu ?
yani biz ucuzunu istiyormuşuz onlarda verdiğimiz para kadar kaliteli ürün üretiyormuş ? yoksa sanki isteseler japonlar kadar kaliteli mal yaparlarmış , valla milletin yalancısıyım , ben duyup gördüğümü söylüyorum :)

çinliler bir gün japonlar gibi olacaktır
adam 4 silindir motor yapabiliyorsa elbette sağlam bir ürün de elde edebilir, buna ne şüphe
lakin cent hesabı yaptıkları sürece bu iş olmaz
düşünsene bir arka maşa vidası ne kadara mal olur? etse etse 10 cent
15 cent masraf edip o derece mühim olan sağlamlıkta parçayı oraya koymuyorsa oturup düşünmek lazım o malı alırken
burada nerden kırpar da 1 cent kar ederim düşüncesi var çünkü
adamlarda işçilik tamamen fason, kıymetsiz
dolayısıyla üretimde ne kadar düşük maliyete çıkarırım endişesi var
kardeşim kiloyla elektronik çip satılıyorlar mahalle pazarlarında
bunun ötesi mi var?
o yüzden, sen kalkıp kendi mühendisini işin başına koyacaksın çindeki fabrikada
yoksa ne kadar ekmek o kadar köfte anlayışı yalan olur, kırpabiliyorsa her türlü kırpar bu adamlar
onca nüfus nasıl doyacak?

4 silindir bir 600cc motor ciddi süratlere çıkabilir ve ciddi ar-ge ister böyle bir motoru geliştirmek
gereken kalite anlayışı burada devrede mi bakalım?
haa kalkıp benelliden aldıkları teknolojiyi kalitesini düşürmeden satacaklarsa amenna

http://benelli.keeway.my/ adresinden keeway üreticisi (Qianjiang) benelli'yi satın aldığını göreceksiniz.

4keeway-billboard.jpg

3rkv-billboard.jpg

1tx200-billboard.jpg

6tnt-billboard.jpg

TNT899_02.jpg

TREK_01.jpg

RKV200G_03.jpg

TX200G.png

dorado_1.jpg

TREK_02.jpg

200+ hızlara elbet çıkabilir lakin o hızları kaldıracak kadar kaliteli malzeme var mı ortada?
o hızdan sıfırlara hızla düşürecek kadar iyi fren sistemi var mı?
belki var
ilk motorum çin malıydı ve arka maşanın vidasının neredeyse kırılmak üzere olduğunu motorun üstünde olmadığım bir zamanda farkettiğimde "verilmiş sadakamız varmış" demiştim
sütten ağzı yanan yoğurdu üfleyerek yer
O kadarda yüssüz olabilirlermiki acaba 200 le giden motosiklete fren takarlar herhalde.Aslında çinli bunlar maliyet için her şeyi yaparlar.Haklı olabilirsiniz...

motorunun ybr jianshe firmasına üretildiğini biliyorsundur demi?
ybr nin kendi fabrikasında tüm parcalarının jianshe firmasına yaptırılıp marka kısmına sadece salcano yazıldıgını da biliyorsundur
çin min ama çinin belki de küçük sınıfta en iyi yaptıgı motorlara sahibiz
http://www.jianshetrade.com/newproduct/sy.asp
salcano wolf s = JS125-6A
kanuni bora = JS125-6C
Biliyom tabi bilmemmi :cat: çinli var çinlicik var :cherry:

mercedes bile gitti çinde yapıyor üretimi
maliyet düşürme politakası şudur
fabrika kapatılır ucuz işçilik olan bir ülkede acılır..
örnek çin vietnam...
ve orada üretilen motosiklet veya malzeme herneyse asıl ülkesine örnegin japonyaya geri döner
ve sen son olarak oradan ithal ettiğini sanırsın..
herkes uyandı bu işi..
Ybr diyoruz ya
yamaha filan japon malı diyoruz
adamlar saglam motor yapıyor dogrudur sınıfının lideridir şüphesiz..
nerede yapıyor?
kendileri diyor bunu ben demiyorum
bu ybr yi yabancı dilin varsa az cok biraz oku google amca da bak
http://tr.wikipedia.org/wiki/Yamaha_YBR_125
burada az cok acıklamış
bu küçük sınıf bişi bu ornek
ama sanmayın ki tamamen japon malı
hayır ..
adamlar fason markalar cıkarıp motorlarını parcalarını onlara yaptıyor ..
honda cb 125 e de aynı keza
honda hacı isim filan ya ...
gördük ismi :D sundiro honda :D
sana deseler ki biz bu motoru çinde üretiyoruz motor 600 rr alıcakmısın?
böyle bişi cıktıgında direkt 1-0 yenik başlıyor o marka..
bunu saklaması cok dogal
küçük segmenti saklamıyor görüyoruz
herkes biliyor cbf cb125 e ybr nin çinde üretilip japonyaya gidip oradan ihracat yapıldıgını
hocam anlatamadım herhalde bende biliyorum cb cbf ybr gibi ufak cc deki motorsikletlerin işçilik ucuz diye çinde üretildgni ama honda yamahanın vs bu markaların büyük cc motorsikletleri çinde üretlmyr yılda kaç bintane satıcakki adamlar gerek duymuyor demek istdgm bu sanıyosunki bu adamlar komple tasınmıs çinde üreim yapıyor japonyadada bir çok fabrikası var büyük cc motorsikletleri çinde üretmiyorlar!

hocam anlatamadım herhalde bende biliyorum cb cbf ybr gibi ufak cc deki motorsikletlerin işçilik ucuz diye çinde üretildgni ama honda yamahanın vs bu markaların büyük cc motorsikletleri çinde üretlmyr yılda kaç bintane satıcakki adamlar gerek duymuyor demek istdgm bu sanıyosunki bu adamlar komple tasınmıs çinde üreim yapıyor japonyadada bir çok fabrikası var büyük cc motorsikletleri çinde üretmiyorlar!
ben hondanın saglam adamlarından duydugumu söyledim türkiye distirübitoru merkezinde çalışıyor makine mühendisi tanıdıgım var..
hepsi çin oldugunu söyledi
ama söylenmiyor gizleniyor deniyor...
kısacası biz öyle sanıyoruz japon malı ya :D

Motosikleti
HONDA HORNET 750, HONDA PCX 125, YAMAHA X MAX 250 Tech Max
ben hondanın saglam adamlarından duydugumu söyledim türkiye distirübitoru merkezinde çalışıyor makine mühendisi tanıdıgım var..
Eneee o zaman bizim ulkemizde şöyle kaliteli binilebilecek sıfır hata bi motosiklet yok mu:S

Eneee o zaman bizim ulkemizde şöyle kaliteli binilebilecek sıfır hata bi motosiklet yok mu:S

İtalyanlar ve Kawasaki var. Kawasaki'nin dünyada 8 fabrikası mevcut ve çinde fabrikası yoktur.

Japonya, Amerika, Kanada, Avrupa, Tayland, Filipinler, Avustralya ve Brezilya.

İtalyanlar ve Kawasaki var. Kawasaki'nin dünyada 8 fabrikası mevcut ve çinde fabrikası yoktur.

emin ol onda da vardır bir bit yeniği
parçalarını bir firmaya ürettiriyor olabilir çinde..
ben mercedesi bile duydum çin malı oldugunu..
honda mı çin olmucak gülerim sadece...
adam çinde köye fabrika kuruyor 100 dolar aylık maaş veriyor
japonya da milli gelire bi bakın kaç bin dolara çalışıyorlar diye..
bunlar maliyet düşürme politikası..
çinli motor var honda yamaha
bide bizim çinliler kanuni mondial
hele asyayı söylemiyorum bile :D
asyayı bu bilgimle ben yapsam herhalde daha saglam olurdu

Motosikleti
HONDA HORNET 750, HONDA PCX 125, YAMAHA X MAX 250 Tech Max
Hakikaten benimde çok hoşuma gidiyo Kawasaki... Ankarada çankayadaki bayide inceleme frsatı bulmustum gerçekten kalite en üst seviyede ve üretim aşamasında olusmus en ufak bir hata bile yoktu gerçekten basarılı

Zaten aslında kawasaki dünye devi olarak biliniyor Hani şu şekilde Yaptığı nakedler SS ler dünyada satış rekorları kırıyor örnek Z750,Z100,ZX10R, Ninja250RZX6 da Bir zamanlar 600 lüklerin babası imiş şimdi bilmiyorum bunlar bu segmentte en çok tutulun ürünler geriside var ama onları pek bilmiyorum
Ama türkiye düspirütörleri yüzünden Kawasaki yedek parça sıkıntısı olan yedek parçası çok palalı olan Fiyatıda çok pahalı olan bir motorsiklet firması olarak biliniyor
Yalnışım ,eksiğim varsa ekleyin

Zaten aslında kawasaki dünye devi olarak biliniyor Hani şu şekilde Yaptığı nakedler SS ler dünyada satış rekorları kırıyor örnek Z750,Z100,ZX10R, Ninja250RZX6 da Bir zamanlar 600 lüklerin babası imiş şimdi bilmiyorum bunlar bu segmentte en çok tutulun ürünler geriside var ama onları pek bilmiyorum
Ama türkiye düspirütörleri yüzünden Kawasaki yedek parça sıkıntısı olan yedek parçası çok palalı olan Fiyatıda çok pahalı olan bir motorsiklet firması olarak biliniyor
Yalnışım ,eksiğim varsa ekleyin
z motordan bi tane çakmak alınmaz
kawasaki ninja 250 nin arka amortisoru 1500 tl imiş
ne bu ya?

Benelli muhabbetini nasıl da Kawasaki ye bağladınız yauw :) Kawasaki Japonyanın en elit motosiklet markasıdır. Scooter,Cup,ve motosiklet haricinde başka birşey üretmez :) Ne demişler Silahta Kanas Motorda Kawas :queen:

emin ol onda da vardır bir bit yeniği
parçalarını bir firmaya ürettiriyor olabilir çinde..
ben mercedesi bile duydum çin malı oldugunu..
honda mı çin olmucak gülerim sadece...
adam çinde köye fabrika kuruyor 100 dolar aylık maaş veriyor
japonya da milli gelire bi bakın kaç bin dolara çalışıyorlar diye..
bunlar maliyet düşürme politikası..
çinli motor var honda yamaha
bide bizim çinliler kanuni mondial
hele asyayı söylemiyorum bile :D
asyayı bu bilgimle ben yapsam herhalde daha saglam olurdu

Olabilir belki ama sanmıyorum, her fabrikasında ayrı ayrı modeller üretiliyor, Ninja 250r ve Z750 Brezilyada üretiliyor diye biliyorum. Ninja 250r Tayland fabrikasında da üretiliyor. Zaten öyle olsa Kawasaki kalitesi biterdi, en basiti düşük sınıf motor yok cross haricinde. 125lik Crossu bile 3500 euro galiba. Gerçi fiyattan kalite belli olmaz aslında ama yinede etrafımdaki eski motorlardan görüyorum kalitesini.

Peki öle olsun hocam :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar