Üniversite Konusu

Selam arkadaşlar kafamı çok kurcalayan bir konu var bu yıl lise son Ygs ve Lys var bu yıl dershane yardımı ile çok iyi hazırlanmayı düşünüyorum şuan Ticaret Meslek Lisesi Muhasebe bölümündeyim ama ünide başka bölüme yönelsem daha iyi olacak ama kafamı karıştıran bir konu var.
Bildiğimiz üzere ODTU İTÜ falan çok iyi üniversiteler buradan mezun olanlara dolgun maaşlı iş garanti ama bu liseleride kazanmak zor :) Gelelim konumuza şimdi diyelim ki İşletme istiyorum İşletme bölümü için illa çok iyi üniversite mi gerekli yoksa puanı normal olan üniversiteler ile de iş bulmak kolay olur mu ?? tabi ingilizce şart işletme için bu konu çok kafamı karıştırıyor arkadaşlar bir yardımcı olurmusunuz ?

aslında iş garanti diye birşey yok,işletme son sınıf okuyan biri olarak diyebilirimki okuldan diplomayı alıpta çat pat ingilizce konuşmayla olmuyor.kendini özellikle en iyi yapabildiğin alanda geliştireceksin ve mümkünse üniversitende gerçekleştirilen tüm sertifikalı-sertifikasız seminerleri kaçırmayacaksın.zaten bu ülkede biçok kimse sevdiği mesleği yapamıyorki bide iş garantisi olabilsin

Mezun olduğun üniversitenin illaki biraz etkisi olur iş bulma konusunda lakin en önemli esas kendini iyi geliştirmen ve kendini iyi pazarlama.

ben bukonuda yardimci olmak sohbet etmek isterim. İş garantili bir üniversite yok var gibi gösterilenler arasinda odtü itü falan yok. Bunlar devlet üniversitesi ee peki ne var dersen en güzel ve en kaliteli üniversite işe alinirken secilme sebebi. Ha birde vakif üniversiteleri var bunlar holdinklerle anlaşmali çogu ve birçok ögrenci degişim ve staj programi yürütüyorlar buralarda kendini kanitlarsan işin hazir oluyor. Sordugun şeyin keskin bir cvbi yok nerde okursan oku kendini birden fazla yabanci dille güzel bi akademik kariyerle, iş ve staj teçrübelerin ve sosyal cevrenle desteklersen kaliteli iş oranin artar, öte yandan tercih edecegin alanda isim yapmiş ilk 3 ünüversiteden birini tuturmakta çok önemli ama tutturup vasat bi ögrenci olmaz isen.

---------- Mesajlar birleştirildi - 00:32 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:28 ----------

ben başlayip yazana kadar 2 yorum gelmis hiza bak. Hedefler kazanimlarin ve bunlarin sonucunu anlatabilme, işine katabilme oranin seni secim sebebi yapar.

her turlu ıssızsın
ulus. iliş okuma da ne okursan oku

Hayir kardeşim ben buna inanmiyorum yada benim gözümde gecerliligi yok. Ama şu durumda sevdigi tek iş varsa ve uzmanlik isteyen bölümde okumuşsa onu anlarim hayalindeki işi bulamiyordur. Genel bölümlerden mezun olup kendini dolduran biri işletmeci olarak iş bulamadi diyelim sevecegi becerisi olan diyer işlerde başarili olabilir

kardesım ıs cok nıtelıklı ıse gırmek zor 100 tane sınavdan gecıyorsun adamın ıkı dudagı arasından cıkacak kelımeye bakıyorsun

6 ulke dolanmıs yurt dısında unıversıtede egıtım almıs ıngılızce ve ruscası olan AB gönullluk prjelerınde yer almıs stajları uzun donem yapmıs, yabancılarla ılgılı ofıste calısmıs ıclı dıslı olmus ıngılızcesı cok ıyı okurken calısmıs bırı olarak ıs bulamıyorum

her yere basvuru yapıyorum ama olmuyor
ıs bankası mulakatlarına gırdım sankı genel mudur alırlarmıscasına 4 mulkaat artı sınav yaptılar sımdı sonuc beklıyorum
ıse grersem alacagım para 800 net 1000 brut cıvarı

Bu devirde okuyana da para yok, okumayana da yok.Tek çözüm yolun Koca şeyli adamların torpili ile bir iş bulacan yada millet vekili olup 2 sene çalıştıktan sonra emekli olacan :) gelsin paralar..

Hayir kardeşim ben buna inanmiyorum yada benim gözümde gecerliligi yok. Ama şu durumda sevdigi tek iş varsa ve uzmanlik isteyen bölümde okumuşsa onu anlarim hayalindeki işi bulamiyordur. Genel bölümlerden mezun olup kendini dolduran biri işletmeci olarak iş bulamadi diyelim sevecegi becerisi olan diyer işlerde başarili olabilir

Bu ülkede sevdiği işi yapan yok nerdeyse ki herkes umduğu işte değil bulduğu işte çalışıyor.

kardesım ıs cok nıtelıklı ıse gırmek zor 100 tane sınavdan gecıyorsun adamın ıkı dudagı arasından cıkacak kelımeye bakıyorsun

6 ulke dolanmıs yurt dısında unıversıtede egıtım almıs ıngılızce ve ruscası olan AB gönullluk prjelerınde yer almıs stajları uzun donem yapmıs, yabancılarla ılgılı ofıste calısmıs ıclı dıslı olmus ıngılızcesı cok ıyı okurken calısmıs bırı olarak ıs bulamıyorum

her yere basvuru yapıyorum ama olmuyor
ıs bankası mulakatlarına gırdım sankı genel mudur alırlarmıscasına 4 mulkaat artı sınav yaptılar sımdı sonuc beklıyorum
ıse grersem alacagım para 800 net 1000 brut cıvarı

Oha abi o kadar çalışmaktan sonra hala iş bulamadıysan kötü olmuş ama bölümle alakalı galiba.

az önce iş bankası cagrı merkezı mulakatlarını gectıgımı ogrendım
hayırlısı bakalım
is teklıf edıcekler sırada

1000brut 800 net malesef
ılerıde artarmı bılmem ama bır yıl boyle gıder bu

ısletme eger ki devlet dusunuyorsan tek bolum olmalı senın ıcın en cok alım yapılan bolum

işletmeyi birkere kafadan sil :)

İşlemeyi sadece örnek verdim.

1000brut 800 net malesef
ılerıde artarmı bılmem ama bır yıl boyle gıder bu

ısletme eger ki devlet dusunuyorsan tek bolum olmalı senın ıcın en cok alım yapılan bolum

İşletmeyi örnek verdim sadece ama şöyle iş şartlarıuygun ve kolay iş bulunabilen bölümler hangileri siz daha iyi bilirsiniz ?

kardeş iibf okuyorsan işletme iktisattan baska bırsey okuma
iktisat zordur işletme iyidir

kardes ozel sektor 1000 lira verip anandan emdiğin sutu burnundan getırır
ınanmıyorsan 4-5 yıl sonra ınanacaksın mezun olunca
hayatın en guzel donemı ogrencılık
okul bıttı sudan cıkmıs balık gıbıyım su an
devlete gırersen 1700 maas ozelde 1000-2000 arası ama 2000 ne zmaan alırsın Allah bılır

800 lıra ıle gecınen ınsanalrın ulkesıyız unutma
ısletmede kafayı calstırırsan ve SANSIN varsa ozel ıyıdır
sansın yoksa devlet ıcın ugras

özel sektörü hiç sevmemişimdir,patronlar üstler en çok maaşı alırlar en alttakine zırnık koklatmazlar.adamlara 50bin tl değerinde e ticaret yazdım kurdum ama kazandığım toplam para 3 ayda 2bin tl.o yüzden kamuya geçiyorum inş.kpssyi kazanırsam seneye polis olcam bilişim şubede çalışıcam

Bazı şeylerin püf noktasına dokuniyim kardeşim.

- Teknik personel her zaman daha fazla maaş alır.
Bir kamu kurumunda taşeron firmadaçalışıyorum. Kamuda çalışan teknikerin maaşı net 2400 TL , mühendisin maaşı net 2800 TL, Lisans mezunu idari personel 1700-2200 arası alıyor. Ben Bilgisayar teknisyeni olarak 900 lira alıyorum. yemek + yol şirket veriyor. Bu durum özelde de değişmez.

- Öncelikle para kazanmak için değil, sevdiğin için hoşuna gittiği için bir meslek seçmelisin. Ama sana asıl tavsiyem teknik personel ol, yani mühendis, tekniker, teknisyen falan...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar