Mondial Mondial 150 MC Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Gece yolculuğu güzel olur.
Ancak görüş yarı yarıya azalır. Yola çıkarsanız da üzerinizde reflektörlü yelek yada sticker olsun. görünürlüğünüz artsın.

Arkadaşlar aramızda en çok km yapan kim acaba? Hangi kilometrelerde nelerle karşılaşıldı falan filan... Şuana kadar en fazla Yücel Abinin motorunu gördüm 35 bin civarındaydı o anlatmıştı bakalım başka bol bol kilometreler görebilecekmiyiz...

40 bini devirdim korhan şu an 3.vites dişlisinde sorun var ve dişli komple takım olarak satıldığı için hepsi değişecek tahmini rakam işçilik dahil 300 tl bunun haricinde 40 bine kadar büyük bir sorun çıkarmadı 150 mc.Günde ortalama 100 km yol yapıyorum.ve şu an 40400 km deyim.Bu kış yeni bir motosiklet alacağım kesin 150 mc yide 2.motor olarak yine kullanacağım.

Arkadaşlar aramızda en çok km yapan kim acaba? Hangi kilometrelerde nelerle karşılaşıldı falan filan... Şuana kadar en fazla Yücel Abinin motorunu gördüm 35 bin civarındaydı o anlatmıştı bakalım başka bol bol kilometreler görebilecekmiyiz...

bende şuan 11500ü geçtim hiç bi problem cıkarmadı sadece zincir ve dişlileri değiştirdim takım halinde oda benim hatam yüzünden oldu =)) dağ bayır falan biraz hor kullanırım arka dişliyi yamultunca zincirde bozuldu komple değiştirdim ama nazar değmesin başka bişey olmadı motorsiklet saat gibi maşallah

BAYRAMDAN SONRA ,motorumla gece yolculuğu yapıcam,gece yolculuğu çok rahat oluyor,hem motor un performansı düşmüyor,hem sıcak bunaltmıyor.çıkış gebze, istikamet,sivas: gezmek isteyen varsa buyursun gelsin.sivasta 15 gün kaldıktan sonara orduya geçip karadeniz sahil yolundan gebzeye dönmeyi düşünüyorum

dikkat et arkadaşım gece görüşün çok dar oluyor bide kaskın camından dolayı az bişey daha kısılıyor.. önüne ne çıkacağı belli olmaz ben araba ile yaşadığım için o duyguyu biliyorum sabaha karşı 5gibi önüme köpek fırladı aklım çıktı motorsiklet olsaydı altımda belki şuan bunları yazamıyor olacaktım.. iyi gezmeler şimdiden ama dikkat et..
kazasız belasız sürüşler..tekerin düz bassın..

merhaba arkadaşlar, sizin motorların far grubunu en uygun nerde bulabilirim acaba. mondial'in sitesine girdim fiyatlara bi baktım dudağım uçukladı.far, kasasıyla birlikte 100TL'yi geçiyor.Yokmu şöyle ucuz alabileceğim bir yer, veya kazalı bi motordan uygun alabileceğim bir yer?
neden diye sorarsanız, comet'e takacağım. :wiinkk:

merhaba arkadaşlar, sizin motorların far grubunu en uygun nerde bulabilirim acaba. mondial'in sitesine girdim fiyatlara bi baktım dudağım uçukladı.far, kasasıyla birlikte 100TL'yi geçiyor.Yokmu şöyle ucuz alabileceğim bir yer, veya kazalı bi motordan uygun alabileceğim bir yer?
neden diye sorarsanız, comet'e takacağım. :wiinkk:

Buraya bi bakın isterseniz
mc farı olmasada güzel farlar var

http://www.rialli.com/ara/?ara=far

ben canakkalede görmüştüm adam bizim far grubunu almış 250mr destro ya takmıştı hatta ilk başta şaşırdım bizimkinin 250cc simi çıktı diye arkasından görünce anladım ama hiç fotoğraf çekmek aklıma gelmemiş =))

artık şu üzerinde çalıştığın olayı açıklasanda bizde yapabilsek, tasarruf edebilsek

Hidrojen+benzinle çalışan Hybrid sistem. Bazı parçaları ithal ediyorum. Son olarak sistemi daha verimli hale getirecek parça hsonu elimde olacak onu da eklediğimde tasarruf %35 - 40 a kadar çıkacaktır. Performansta olarak ara hızlanmalar daha iyi. Ayrıca motor daha verimli çalıştığından emisyonlar düşüyor. Kurum birikmesini önlüyor. Doğrusu motorumu denek olarak kullanıyorum. Uzun yol testleri v.s. Şuanda veriler çok iyi. Bundan sonra binek ve ticari araçlar için geliştireceğim. Bu arada bayram tatilinde marmara turu yapma planım var. Çanakkale'den geçeceğim. Oralardaysan görüşürüz..

---------- Post added at 08:42 ---------- Previous post was at 08:38 ----------

---------- Post added at 08:46 ---------- Previous post was at 08:42 ----------

bi ara motorunun fotoğraflarını paylaşır mısın hacım.. hoş geldi avatardan görüntü :D

204. sayfaya bi kaç foto koymuştum :)
Şuanda üzerinde bahsettiğim sistem var. Son halini de müsait olunca çeker koyarım.

aynı sorunu bende yaşadım. servise 3-4 kez gittim her seferinde 1500 km olsun öyle bekarız dediler. en sonunda motoru servise attım resmen dedimki ben bu şekilde kullanamıyorum bu sorunu halledin yoksa motor sende kalsın ben fabrikayı arayarak durumu bildireceğim dedim. sonrasında usta karbüratörü sökmüş elindeki çıkma bir karbüratör takmış (sıfırı garantiden gelene kadar idareten). o da ne bambaşka bir motor olmuş yağ gibi kayıyor motor. bilgilerinize karbüratörü deeeeğğğişşşşttirrtin.

bu arada aynı sorun bujidende kaynaklanıyo olabilir dediler 25 liralık fazer bujisi taktırdım ama geçmemişti. bilgilerinize

Subab ayarını henüz yaptırmadım motorum 5100 km de. Ford focus ile ölçtüm kmsi birebir aynı. Youtube deki videolar eskidi yenilerini ekleyecem vakit bulabilirsem.

---------- Mesajlar birleştirildi - 10:37 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:30 ----------

BAYRAMDAN SONRA ,motorumla gece yolculuğu yapıcam,gece yolculuğu çok rahat oluyor,hem motor un performansı düşmüyor,hem sıcak bunaltmıyor.çıkış gebze, istikamet,sivas: gezmek isteyen varsa buyursun gelsin.sivasta 15 gün kaldıktan sonara orduya geçip karadeniz sahil yolundan gebzeye dönmeyi düşünüyorum

Tokattan geçersen uğrayabilirsin yanıma hatta müsait olursam sivasa kadar eşlik ederim sana.

---------- Mesajlar birleştirildi - 10:44 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:37 ----------

sizce km arttıkça hızın artması mantıklı degilmi..motor her km geçtikçe daha iyi açılıyor..ü
birde şahıs önemli sen ne,kada fazla km kullanırsan okadar alışır ve motoruna daha hakim olur ve daha çok basarsın..
ben mesela aldıgımda 100 ü geçemiodum motor 6000 km deydi
şuan 10000 binde 130 rahat görüorum..bu motorun açılmasından deil benim açılmamdan :queen:

Şu 130u rahat gören driflerinizi bi videoya alın da görelim adamım. 130u rahat gören 150yi zorlar tahminimce hadi bakalım bekliyoruz videoları :) :) :) :) :) :) :) :) :) :)

Hidrojen+benzinle çalışan Hybrid sistem. Bazı parçaları ithal ediyorum. Son olarak sistemi daha verimli hale getirecek parça hsonu elimde olacak onu da eklediğimde tasarruf %35 - 40 a kadar çıkacaktır. Performansta olarak ara hızlanmalar daha iyi. Ayrıca motor daha verimli çalıştığından emisyonlar düşüyor. Kurum birikmesini önlüyor. Doğrusu motorumu denek olarak kullanıyorum. Uzun yol testleri v.s. Şuanda veriler çok iyi. Bundan sonra binek ve ticari araçlar için geliştireceğim. Bu arada bayram tatilinde marmara turu yapma planım var. Çanakkale'den geçeceğim. Oralardaysan görüşürüz..

22-23ağustos gibi geri döneceğim çanakkale ye eğer sizde o tarihler arasında orda olursanız tabi ki sizi ağırlamaktan memnun olurum.

Şu 130u rahat gören driflerinizi bi videoya alın da görelim adamım. 130u rahat gören 150yi zorlar tahminimce hadi bakalım bekliyoruz videoları :) :) :) :) :) :) :) :) :) :)

=)))

Buraya bi bakın isterseniz
mc farı olmasada güzel farlar var

http://www.rialli.com/ara/?ara=far
ordada malesef bulamadım güzel bi far :pale:

arkadaşlar yokmudur bildiğiniz mc-x farı,
şu güzelliğe bi baksanıza be :cherry:
bml39.jpg

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Arora'ya bakın birde onların da var bu tarz farları olan motorları, isteyene yedek parça olarak far satıyolar diye biliyorum.
arorada ki farlar hep antika :santa: ben mc-x farı istirem :thumleft:
benim motorun farı da buna benziyor

RKS Titanic 200

http://rkstitanic200.blogspot.com/2012/07/ramazan-hazrlg.html

http://rkstitanic200.blogspot.com/2012/06/detayl-fotograflar.html

ikinci linkte kanuni phantom un farı da olaiblir gibi...
senin blogda güzelmiş :cat: ama phantom farı 220 TL :cyclopsan
ben 220TL'ye türkiye turu yaparım :jocolor:
anlaşıld, gidecem bi servisine, bastırıcam olmayan parayı alacam farı :queen:

maskeli arkadasım motorun hakında bizi bilgilendirirmisin yakıtı olsun hızı olsun birte titreme

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar