Teşekkürler Tolga Can Kardeş Bilgilerin İçin İsmim Birol
Boyun 1.77 Peki Bu 5 Cm Kısaltma Meselesi Nasıl Olucak
Pratik Bişiyse Yapim Yok Amörtisör Kesilecek Vs Başka Bişiyse Ustaya Götürim
Son Olarakda Şuan Amörtisörler Bayağı Ser Önde-Arkada Zamanla Yumuşarmı
( Mıcırlı Yolda Kaza Geçirmiştim O Gün Bugün Tırsarım

)
Birol Kardeşim;
Servis amasitörlerden 5 cm düşürür. alıştığın zaman tekrar yükseltir.
Kesme, doğrama, biçme yok. Zaten boyunda uzun bence kısaltmaya da gerek yok.
Zamanla yumuşar, gerçi benim öndeki amasitörlerden nefret ediyorum. Sert bir yerden zıplayarak geçince tak diye ses geliyor. Kötü çok kötü
Zamanla mıcırlara alışırsın dikkatli gidince sorun olmaz. Korkuların üzerine gidersen motordan daha çok zevk alırsın.
Tolgacan lastik havasını indirne demiş aslında bende indir demiyorum ama mumkun olam en alt sınırda tut astik havasını. Taslık kayalık yerde tutunmasın iyi oluyor.... Arkadaslar bugun 250cc crooss lara baktım. Göröuşsünüzdür birde baslık actım. Mesai bitişi eve koye geldim. Birde ne goreyim koyde ilk cbf alan agabimizin birisi motoran fx 250 almış. Benim motoru gorunce biraz dusunmustu croos alsammı diye. Motoru denedim hakikaten guzel. Kasa biraz daha porf croos tipine yakın mondi biraz daha enduro tarzına yakın. Aradaki100cc fark cok cabuk belli oluyor toprakda gazladıgın zaman 5-6m patide devam ediyor... Abimiz cok guclu oldugunu ve zorlandıgını soyledi hatta bana takasda onerdi. Benim motoru 3500 tl ye sayıyor ustune de3000 tl istiyor motor daha 220 km de benim motor 1200 km oldu... Amma velakin bemim 3000 liram yok 3ay da sure verdi ama malesef yine yok...
Taşlık kayalık yerde nasıl tutunmasın ?
Ben derede lastikler yüzünden bazı yerleri geçemedim bile 1 vites abanıyorum. ibre 40 geliyor. Su kaynıyor teker taşı atlamıyor. Enduro lastik Cross için ideal değil.
Dağ, taş, derelerden rahat rahat geçmek istiyorsan Lastikleri Cross lastiği ile değiştireceksin. Yok bana düz yolda gitsin. Hafif zorlu yerlerden giderim dersen değiştirme.
XF 250 Süpercross modunda bol bol kullandım.
1. vites kısa aralığı çok kısa 2. ve 3. vites ise çok kuvvetli sağlam pati çekiyor.
biz arka kuyruğu kestik. çok uzundu ve sallanıyordu. Tekelerin dişleri ise çok uzun ve kalın. Düz yolda sakatlık yaratıyor yüksek hızlarda, arazide ise güzel.
Egzoz performans egzoz taktık. tok ve güzel ses veriyor.
XV 250 modeli asıl enduroya çok benziyor. benim daha çok hoşuma gitti. ikisinin arasında sadece bu farklar var.
Motoranda vites göstergesi var. Benzin Göstergesi var. Devir saati var.
XF250 modeli : 7500 d/d 14 kW / 19 HP - 132 Kg. -11 lt
XV250 modeli : 7500 d/d 11,5 kW / 15.6 HP - 117 kg. - 12 lt
Ben olsam kafa kafaya takasa girerdim

, iki modelinde Özellikleri aynı olupta fiyatları 5.000 TL olsaydı. Kesinlikle XV 250 modelini alırdım. Görüntü olarak hoşuma gitti. Bu arada motorun altındaki korumalığa dikkatinizi çekerim. Çok işe yarıyor. Bizimki çok çıplak dızlak be kardeşim. Bende alta koruma yaptırıyorum.
Asya 250 de çok güzel bir motor, su soğutmalı ve 5.800 TL değerinde. Boy olarak daha yüksek bilginiz olsun.
Bunlarda benim görüşüm.