Eleştirmek tamamdır, kişi başına düşen gelir her ne kadar daha önce ulaşmadığı değerlere ulaşsa da diğer ülkelere göre düşük ama daha iyisini yapabilecek kim var şimdi Allah aşkına ?
MHP lideri bir de bizi deneyin diye seçim propagandası yapıyor, bir de bizi deneyin nedir be adam?!
CHP lideri demeye dilim varmıyor, demiyorum, CHP ye Atatürk'ten sonra CHP denemez bence.
Atatürk'ün milli mücadele döneminde o kadar emek sarfedip, o kadar kötü durumdan ülkenin kurtulmasına önderlik edip cumhuriyeti kurduktan sonraki CHP 'nin hangi lideri yakıştı Atatürk'ün kurduğu partiye ?
Kemal Kılıçdaroğlu lider biri midir ?
Sırf parti başkanı olmak için ne entrikalar döndü, akşam aday olmayacağım dedi, sabah aday oldu, başkan oldu, Baykal'cılar partiden defoldu.,
E şimdi Baykal'ın başkanı olduğu CHP ye oy verenler, neden Baykal'ı kovan, Baykalcıları resmen defeden Kemal'e oy veriyor ?
Sadece partinin ismi CHP olduğu için, Atatürk'ün kurduğu parti olduğu için. CHP bu zamana kadar Atatürkçülüğü kullandı, ama insanlar Atatürk'ün emanetine sahip çıkacağız düşüncesiyle Atatürk'ün vasiyetlerine uymadığı zamanında belgelerle tescillenen CHP ye oy verdi başkanına bakmaksızın.
2 önceki mesajımda bahsettiğim, korsan kitapları toplayıp da cezaevlerine dağıtıp dünya tarafından ünlendiğini iddia edip kendi kendini yüceltmeye çalışan, o derecede sığ görüşlü kişi ise Kemal Kılıçdaroğlu'nun yardımcısı Gürsel Tekin'dir.
Utandım yahu resmen utandım, yuh dedim.
Zamanında amerika'nın falanca bakanıyla 30 dakika görüşünce ülkede haber olan, böbürlenen adamlar gelmiş şimdi yapılan işlere laf atıyorlar.
CHP'nin olabilecek tek başkanı şuan Mustafa Sarıgül'dür ve eminim olacaktır da. Yaptığı işlere bakarsanız anlarsınız, adam çalışıyor.(Bu kısımda konudan biraz sapıp düşüncelerimi belirttim kusura bakmayın

)
Hani öğretmenler maaş zammı istiyor ya, bazılarının %4 değil. %44 hak ediyor.
Bazıları ise Öğretmen sıfatını hak etmiyor.
Ki 2bin lira az mıdır bilemiyorum.
Onun dışında 2-3 gün içinde görürsünüz, istanbulda bir lisede dönen paraları medyada. Bilgi sağlam yerden.
Bizim okulu örnek vereyim.Hayırlısıyla mezun olduk bu sene.
Tabi herkes direkt mezun olamadı. Sorumluluk ve not yükseltme sınavlarına girecek arkadaşlarımız var.
Bu sınavlardan geçmek için "bazı" öğretmenlerin talep ettiklerini söyleyeyim bir arkadaştan.
türkçe öğretmeni yarım altın istiyor.
Matematik ve analitik geometri öğretmeni olan tip ise ders başına 200 TL istiyor.
Zamanında okula kayıt için gözümün önünde müdür yardımcısı laptop modeli verdi, yarın bununla gelin kaydınızı yapayım dedi.
Can yücel'in bir lafı var, bana küfürlü konuşma diyorlar ama "bilmemne" çocuğunu başka nasıl anlatayım diye.
Bizden de 400 TL aldılar, her lisede durum böyle.
Müdür bey her yıl araba değiştirir, hademelere arabasını yıkatır her gün. Burnu havada tiplerden.
Müdür yardımcıları aynı şekilde.
E şimdi ayıp değil midir bunları yapmayıp da helal para alana.
Bunları yapana zam vermek de ayıptır aynı şekilde. Haksız mıyım ?
Ki 2binlira alıyorlar.
Şimdi aklıma geldi ve saygılarımı gönderdim. Taşınmamız sebebiyle 1 saatte anca gittiğim okulun ilk dersine geç kalmıştım, ilk derse daha önce gelmişliğini nadir gördüğüm edebiyatçı, ilk ders sınav yapıyor, habersiz. 5 dk geç kaldım diye almadı sınava. Tartıştım, 3. sınavıma da çok yüksek puanlar verdi saolsun. Sözlüleri düşük tuttu vesayire ve notum SIFIR geldi. Dil ve anlatım dersi 5, edebiyat sıfır. ne hikmetse.
Ki bu öğretmen müsfettesinin dersanesi var, sürücü kursu var.
dersanesine kayıtlar 12-14binlira.
Bu öğretmen sıfatını hak ediyor mu ki maaş istesin.
Hak edene hakkı verilmeli, al bunlardan bu zamana kadar verdiğin maaşı, at görevden, yerine hakeden birini koy, topladığın paraları dağıt, ama öyle kolay değil malesef.
İsterseniz burada da ifşa edebilirim bu öğretmen müsfettelerini.
Twitter, facebook, dersanelerinin internet adresleri vs.
Yazıyı uzun tuttum ama ben en düşük maaşı 1750 olan memurların bu parayı az bulmalarına biraz şaşırıyorum.
Hele ki göbekler kendilerince 30 cm önde giden tiplerin gösterilere, yürüyüşlere katılıp açız diye pankart açmasını

Bir bakınayım, atarım o fotoğrafı da.
1750 küsür lira az mıdır cidden.
750 lira kira desek.elektrik 70 desek, su 70 desek. Doğalgaz yıllık ortalama ay başına 100 lira düşse, arabanın benzini aylık 150 lira desek geriye 610 lira kalır.
Çocukların okul masrafları 2 çocuktan toplam 300 lira desek.veya 360. Geriye de 250 lira kalıyor. Ki çocuklar için ayrıca bir aile yardımı yapılıyor ve bu hizmetlilere ödenen maaş. Öğretmenlere 2070 veya 2040 tı sanırım, tam hatırlayamadım.
Belki de haksızlık ediyorumdur, ciddiyim, düşünemediğim bir şey olabilir.
Asgari ücretin düşük olduğuna ben de katılıyorum.Ben istanbul'da milletin ağız kokusunu çekip, trafiğini çekip, minibüs şöförünü çekip asgari ücretle çalışacağıma giderim memleketimde yaşarım.Ki bunda ciddiyim.
Hukuk okumak istiyorum, Trabzon'da okumak istiyorum, Mezun olduktan sonra maddiyatımı sağlayabilirsem tekrar Trabzon'a yerleşmeyi istiyorum ben mesela.
İnsanlar ne anlıyor İstanbul'un bu halinden anlamıyorum.
Pek bir uzun tuttum kusura bakmayın, Cumartesi sınav var, stresten olsa gerek