Kanuni Kanuni Phantom 180 kullanıcıları / Bilgi paylaşım başlığı

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
İki kişi ile 110 iyi hız.

benim aklıma takılan ilk 5000 ve 10 000 km lerde problem çıkıp çıkmayacağı.

kalite yani :)

dün motoru oto yıkamaya götürdüm. köpük ve tazikli suyla yıkatırdım.. giderken bir sıkıntı yoktu. kapının önüne çektim . akşam olunca çalıştırdım motoru elektirik aldı .. marşa basınca tüm elektirikler kesildi .. ayak marşıyla tekrar aktif hale getirdim elektiriği ... tekrar marşa basınca yine elektirikler gitti komple... şimdi servisi bekliyorum... ilk arızam ...... motor 1100 kmde ... sudan kaynaklanan bir sıkıntıdır muhakkak .ulaşmaması gereken yerlere su girdi sanırım..

ilk büyük arızasını yaşamış bulunmaktayım.. motor 1.150 kmde .. iç elektirik aksamı komple yanmaya başlamış. dışındaki plastikler yandı bile ..usta direkt servise götür dedi garanti değiştirir ... ... servise götürüp sonuçları yazıcam ..

ilk büyük arızasını yaşamış bulunmaktayım.. motor 1.150 kmde .. iç elektirik aksamı komple yanmaya başlamış. dışındaki plastikler yandı bile ..usta direkt servise götür dedi garanti değiştirir ... ... servise götürüp sonuçları yazıcam ..
Motoru yıkarken motorun kulağına su kaçırırsan garantiye girmiyo diye biliyorum :cherry: elektrik tesisatı 40-50 lira, takması en az 50 lira. geçmiş olsun. O değilde demek harbi yağmurda motora binseniz elektrik tesisatı ıslanıp motor yolda kalacak. Kalıbının motoru değil demiştim bu motor için :p benim 100'lük çakma mobileti öyle yağmurlarda çamurlarda kullandım ki ama tık demedi, 30 km hızla lağım şelalesine daldım leş gibi olmam dışında bi sorun çıkarmadı :cherry: ve elektrik tesisatı ciddi açıkta kalıyo yağmurda sürekli su yiyo beyin, regülatör vs. cihazlar. ha bu arada geçen hafta basınçlı suyla yıkatmak zorunda kaldım lağıma girdiğim için tek marşta aldı.

İyi günler arkadaşlar, phantomda ön dişli büyütebilen varmı? bide ön dişli büyütmenin faydası varmış diyorlar hem titremesi kesilirmiş hemde hızı daha da artarmış böyle bişi gerçekten var mı ? ben büyütmek istedim ama ona göre dişli bulamadım farklı bi dişliymiş bu baklaları diğerlerine göre daha geniş zincire küçük geldi bulduklarım :( ha bide benim motor 4. viteste 104 hızı buluyo 5. vitese attığımda 95 hızına düşüyo buda başka bi sorun...

merhabalar
geçmiş olsun mondi çok tailhsiz bir olayla karşılaşmışın. bende dün yıkattım hatta tazzikten dolayı motor düşecekti son anda tuttum. gösterge ve deponun yanlarına su vurdurmadım. bi sıkıntı yaratmadı. arkadaşlar 15 litre benzinle 450 km yol yaptım. otobanda kullandım genellikle 110 120 dolaylarında. sert kullandım.
dişlisini değiştirme fırsatı bulamadım sınavlardan ötürü haftaya bakıma sokucam uygun dişli bulup takıcam. pazar günü forumun gezisindeyim varmı başka phantom .:)
4 viteste 110a dayandığı doğruda 5.vitesteki muhabbeti anlamadım o nasıl bişeymiş öyle :) servise götür bakalım bir surunu var belliki merak ettim servise gittikten sonra durumu aktarırsan seviniriz.
saygılarımla kazasız belasız sürüşler...

şunu söylemeye çalışıyorum benm motorda 4. viteste iyi gidiyo 104 fln görüyor ama 5. vitese attığımda daha hız alması gerekirken malesef düşüyor hızı :( servise götürdüm adam daha tam açılmamış dedi ondan 5.viteste bayılıyor dedi hem benim motor 1650 km de... senin kaç km yi gördü şuan ? senin motorda da varmı böyle bi sorun ? ha bide dişli büyütecem demişsin ben çok uğraştım D.bakırda benim motora uygun dişli bulamadım sen bulursan bana da yolla :) yan sanayisi çıkmasın diye normal dişli takmamışlar şuan üstünde olan dişlinin baklalatı geniş bulduklarım zincire oturmadı, açıp içine baktığımda şuan üstünde olan 12 dişli bizim motorlara göre çok küçük galiba umarım büyüğünü bulabiliriz :) saygılarımla ilgin için tsk ederim :)

merhaba kardeşim ; o motor açılmamış diyen servisin aklından şüphe ederim ben. 1650 km 2 kere bakıma girmiş olması lazım , 4 viteste yapabileceği sürate dengeli çıkıyorsa ki çıkıyormuş motor açılmamış demek ne demek. illa usta olmak mı lazım. 5 viteste 104ten 110a birden geçmesini bekleme ama hızlanması şart. motordan anlayan bir servise git. dişli sorun değil burda bi şekilde bulurum şu ara sınavlar var yarında geziye gitcem forumun etkinliğine anlıcağın 2 hafta sonra falan dişli olayına gircem. yokuş yukarı istersen hızdan düşmediğini görmüşündür. 100le çık tırman. dişli düz yolda küçük geliyor ben 120e çıktığım zaman motor artık yeter diyor. yokuşta dişliyi değiştirdiğinde mutlaka performansta düşme olacaktır. takıp bakıcam düz yolda 130a dayanıp yokuş yukarı tatmin ederse herkeze tavsiye ederim dicem. paslaşalım kardeşim haberdar ederim seni ben.
akşam üzeri lastikleri falan parlattım yok böyle görüntü:). yarın kısa bir video çekip yayınlıcam kısmetse
kazasız belasız sürüşler dilerim
saygılarımla

---------- Mesajlar birleştirildi - 01:07 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:44 ----------

Motoru yıkarken motorun kulağına su kaçırırsan garantiye girmiyo diye biliyorum :cherry: elektrik tesisatı 40-50 lira, takması en az 50 lira. geçmiş olsun. O değilde demek harbi yağmurda motora binseniz elektrik tesisatı ıslanıp motor yolda kalacak. Kalıbının motoru değil demiştim bu motor için :p benim 100'lük çakma mobileti öyle yağmurlarda çamurlarda kullandım ki ama tık demedi, 30 km hızla lağım şelalesine daldım leş gibi olmam dışında bi sorun çıkarmadı :cherry: ve elektrik tesisatı ciddi açıkta kalıyo yağmurda sürekli su yiyo beyin, regülatör vs. cihazlar. ha bu arada geçen hafta basınçlı suyla yıkatmak zorunda kaldım lağıma girdiğim için tek marşta aldı.

harbi yağmur ne çakma mobiletçi? ben o fırtınanın olduğu zaman e5 e su bastığı zaman otobanda durmak zorunda kaldım yağıştan.motoru istop etmedim.hatta başka araçlarda durmaya başladı biri sağolsun yanımda durdu minibüsüne aldı, göl olmuştum. onu harbi yağmurdan sayıyorsan hiçbişey olmadı. geçen hafta perşembe günü bende tazzikli suyla yıkattım bişey olmadı. ama olabilirdi.yapılmaması gereken biRşey.olmaz olmaz olmaz bir anda senin tabirinle kulağına su kaçar.
şimdiii kalıbının motoru değilmiş demek ne bilmiyorum. ulan marka ne yapsın bırak kanuniyi Honda da bu olamaz mı. ben vuruyum tazziği sonra arıza olsun sende çamur at. iki resmini görmüşün ilk üretimden dolayı muhtemel eksikliğini bizden duymuşun gelmişin ahkam kesiyorsun. lütfen biraz emeğe saygı duy. o kadar rahatsız oldumki alakam olmadığı halde kanuniyi savunur hale geldim ya. honda yağ yakar yağ koyarım abi dersiniz. yamahanın türkiyeye getirmediği göstergesini kopyalarlar çocukca olmuş dersiniz.yamaha yapınca olmuştur ama :) tvs titriyormuş bırak titresin kurşun atarız sakin kullanırız dersiniz. honda vites göstergesi koymayıca sesten çözeriz işi denir. bu motorda olmayınca kıyamet kopar.
ben başka diğecek birşey bulamıyorum.

son yorumu yapan arkadaşi yürekten kutluyorum adamsın sen ya okadar insan parasına kıymış almış motoru ne diye milletin morelini bozarsınız canavar gibi makine bu arada pantomcular ya bi acele etmeyin daha 5000 km yi tamamlamadan hız hız takılmayın buna bu arada ön dişlilerınızı bir numara mutlaka büyütün mutlaka bunu yapın selamlar tüm kanunıcilere ve son yorumu yapan arkadaşa

arkadaşlar motorun şekli çok hoş ve fiyatıda çok değil. Sizce kanuni bu kadar para eder mi? pişman olan var mı? fısmıdır yoksa alınır mı ne dersiniz? sadece bilgi edinmek için soruyorum :)

arkadaşlar merhabalar şimdi geziden döndüm bol bol video çektik sağolsun bi abimde camera varmış hızlı giderken, hızlanmasını, viraja girişini vs çektik. en büyük merak konusu hız olduğu için bu gezide edindiğim izlenimleri sizlerle paylaşmak istiyorum. 2 kişi düz yolda tertemiz 110 yapıyor deviri 9 bine dayanıp motoru üzerseniz 115 km hızı yapıyor. videoları akşam aktarıcam. dişliyi kesinlikle değiştiricem yetmiyor motoru sıkmadan o hızlara devirli çıkılabilir diye düşünüyorum.
benim için çok sorun değil binmeyen saçma yorumları.ben kullanıyorum kardeşim.ne çıkarsa da yazıyorum. bu motor yıllarca yollarda olucak. ilerde alacaklara bir nebze olsun yararım dokunursa ne mutlu bana. forumdan arkadaşlarla sohbetimizde kaçışı olsun görüntüsü olsun övgülerde aldı bugün.
teşekkürler bolcadarbe kardeşim değerli yorumun için.
kemboo kardeşim motorun artısı eksisi ortada ben severek 3000 km yola yakın yaptım. ilk parti olmasından ötürü montajdan kaynaklanan ufak tefek sorunlarının hepsini satış sonrası aradığında bildirdim diğer çıkacak parti motorsikletlerde hassasiyet göstereceklerini söylediler. makina ortada :) merak ettiğin başka bir konu varsa seve seve yardımcı olurum.
iyi günler dilerim hepinize
saygılarımla.

merhaba abana1903 kardeşim: söylediklerinde haklsın burdaki servis motordan anlamıyor. bu gün götürcem yine servise benm şamandra gelmiş hem onu taktırcam hemde baktırcam sağına soluna gevşeme olmuş yine, benm motorun arka zinciri ses çıkarıyor normal mi bilmem ama servis normal diyor sanırım hızımı kesen de o ses zincir motorun gitmesini engelliyor. bu arada söylediklerin için çok tsk ederim kardeşim uygulayacağıma emin olabilirsin :) ha bu arada başka tavsiyelerin varsa sölersen sevinirim 1650 km den sonra nasıl bi sürüş gerekir sence ? hani daha hızlı gitsin die benm daha 120 yi bulamadı :) bide dişliden buhakak beni de haberdar et kardeşim bende büyütecem...

bendeki phantom kırmızı tekerleklerine kırmızı şerit çektirmişim görülmeyedeğer, işin en güzeli de D.bakırda sadece bende var buda epeyi ilgi çekiyor bide tatmin etse söylenecek bişi kalmıyacak... saygılarımla kardeşim ilgin için tskler :)

Arkadaşlar motorumu dün kanuni servisine götürdüm. sağolsunlar hemen ilgilendiler. Motorun sorununu 1 saat içinde giderdiler.
sorun gelince ;
montaj hatasından kaynaklnan bir elektirik arızası ... bir kablo eksik takılmış . servisin dediğine göre. neyseki sıkıntısız birşekilde yanan elektirik tesisatını yenisiyle değiştirdiler . eksikleride tamamlandı . Tüm masraflar garanti tarafından karşılandı . Sadece garanti kağıdını gösterdim oda bilgisiayarda arıza raporu yolladı fabrikaya .
Alanya merkezde bulunan kanuni servisine teşekürler .. ilgilerinden dolayı.

İyi günler arkadaşlar, phantomda ön dişli büyütebilen varmı? bide ön dişli büyütmenin faydası varmış diyorlar hem titremesi kesilirmiş hemde hızı daha da artarmış böyle bişi gerçekten var mı ? ben büyütmek istedim ama ona göre dişli bulamadım farklı bi dişliymiş bu baklaları diğerlerine göre daha geniş zincire küçük geldi bulduklarım :( ha bide benim motor 4. viteste 104 hızı buluyo 5. vitese attığımda 95 hızına düşüyo buda başka bi sorun...

aynı sorun bendede var :) motor 1.300 kmye dayandı halla senin dediğin gibi .. 5. viteste aynı öyle.

Mondi_Zc150 canYOLDAS Nickli Üyeden Alıntı
aynı sorun bendede var motor 1.300 kmye dayandı halla senin dediğin gibi .. 5. viteste aynı öyle.
4.vteste 104 5. viteste 95 e düşüyorsa ya ön dişli oranı arkaya göre büyüktür yada arka öne göre çok küçüktür.Yada başka bir problem var.

arkadaşlar motorumun dün ilk bakımın yaptırdım. gittim adam sadece yagını değiştirdi. ben benzin göstergesi arızalı dedim ona baktı şamandıra bozukmuş parçasını istedi bide yag filtresini çıkarıp onu temizledi yaptıgı işlem bukadar bide 40 tl paramı aldı. giden arkadaşlar sizdedemi aynı işlemler yapıldı (şamandıra hariç). Bide arkadaşlar 30 dk fazla binip indigimde ellerim çok karıncalanıyo benim elciktenmi yapıyo yoksa ön gidon çokmu titriyo

arkadaşım servis ilk bakımda yag parası hariç para alamaz heme şikayet et kuralkana

amato kardeşim servis senden çok para almış yağ parası 20 tl daha fazlasını vermemeliydin. aslında yağ 15 tl ama 5 tl fazla isterler hep, motorunu götür her seferde baktır civatalarını sıktır sonuçta o motora para vermişsin servisi bakmak zorunda...

kazasız belasız sürüşler kardeşim hayırlı olsun motorun :)

15 tl fazla vermişsin git söyle ilk bakım para alamaz sokaktan bulmuyoruz paralari ben bırak ilk bakımı 2.ye bile vermedim yag parası tamam hadi kolay gelsin diceksin tamam kardeş

merhaba arkadaşlar güzel paylaşımlar görmek ,yeni yüzler tanımak sevindirici.:)
amato kardeşim eğer fişini aldıysan yapılan işlemlerin kağıdıyla birlikle ıspat edersen o servisi kapatırlar kesin. gözlerinin yaşına bakmazlar servis bol. servisler üstün körü bakar arkadaşlar söyleyin şuraya bak şu vidaları sık vs.. diye.ters bişey olursa arayın kuralkanı. servisler bize hizmet için var. işini yapmıyorsa yapanı bulurlar.
elcikler konusunda ben aldığım zaman değiştirdim hemen çok sert geldi. alışmışım silikona harris silikon elcik aldım gayet rahat. ben eldivensiz kullanmıyorum çıplak elle kullanırsanız titreşim daha fazla hissediliyor.
2750 km yolu devirdim haftasonu gezi planımız var yine 3000 i bulucak. cumartesi 3.bakımını yaptırcam. arkadaşlar geçen gün epey video çekti arkadaş dönüş yolunda motoru kitlemiş onla uğraştk unuttuk videoları grupla çıktığımız için aralara çok motor girdi ztn profesyonel olmadı. haftasonu güzel çekimler yapıcaz.
Servise gidince dişliyide söylicem sizleri bilgilendiririm. kardeşim zincirin gevşektir buyük ihtimal. söyle söyliyim motoru park ettikten sonra zincirin üst tarafına bak demire kadar iniyosa ve demire izi çıktıysa yuva yapmaya başlamışsa gevşektir.1.viteste kalkarken ses gelir belli eder. artçı oturunca boşluğu aldığı için anlamassın. işini adam akıllı yapan biryere git bi baktır bakalım.
arkadaşlar yağı 1000 kmde bir değiştirin. hava filtresini 2. kez bakıma girecek olanlar temizletsin. başında bekleyin motorun benim servis arkadaşım olduğu halde gerek yok diyordu :)
gerek var kesinlikle.
can yoldaş kardeşim sen 2. bakımını yaptır yağını değiştir hava filtresini temizlettir.motor rolantide biraz çalışsın yağı alışsın sonra bas düz yolda devirli kullan' kesinlikle dip gaz vermeden' 9 bine gelirken isticektir vitesi at 4 viteste 100 gibi bir hızı yakalarsın zaten 5 e atınca motor tıkanmıyosa hızlanmak istiyorsa makinanın istediği anda vitesi geçirmişindir.
ben 110 115 gibi hızlara çıkıyorum yok abi hızlı geliyorya yeterli bence motor 110 gibi yeter lan benide düşün diyor :) neyse çenem düştü benim bakımdan sonra görüşürüz arkadaşlar :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar