Sizce Türkiyede en lezzetli pizzayı hangi restorantlar yapıyor

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Arkadaşlar ağız tadıyla pizza yiyemez olduk şu büyük zincir restoranların yaptığı pizzalardan gına geldi ..
geçen MAMA pizza restorantta yedik tadı fena değil ama fiyatta uçmuşlar :):)

---------- Mesajlar birleştirildi - 01:25 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:11 ----------

he unutmadan mamada 1 bardak limonata 15 TL
1 pizza 35-40 tl 3 tane yesen ancak doyarsın :)
kapıda aracınız varsa onada 20 TL park ücreti alıyorlar

da mario - mama bunlar pizzada iyidir.
Zamaninda mafalda vardi yaptigimiz pizza gurme dergisi tarafindan istanbulda yenilebilicek en iyi pizza secilirdi.
Sana bir tuyo. Yine mamaya git Ibrahim usta yokmu diye sor. Sana yok ayrildi diyecekler. Nereye gectigini sor, sonra cik neresiyse oraya git :)
Hangi ibrahim derlerse " hoca " dersin anlarlar ( kickbox hocasi)
Bu arada adam sakat kil felan cikarsa aman ses etmeyin :p

Usta little caesars amerikan pizzasi yapar ve literaturde onu pizzadan saymaz kimse.
Pizza italyan olur gerisi hekaye.

Ayni teknigi da mario da uygulayabilirsiniz onlarda bilir nerede oldugunu :)

Son düzenleme:
da mario - mama bunlar pizzada iyidir.
Zamaninda mafalda vardi yaptigimiz pizza gurme dergisi tarafindan istanbulda yenilebilicek en iyi pizza secilirdi.
Sana bir tuyo. Yine mamaya git Ibrahim usta yokmu diye sor. Sana yok ayrildi diyecekler. Nereye gectigini sor, sonra cik neresiyse oraya git :)
Hangi ibrahim derlerse " hoca " dersin anlarlar ( kickbox hocasi)
Bu arada adam sakat kil felan cikarsa aman ses etmeyin :p

kanka ben mamanın önünden bile geçmem artık 2 kişi 160 TL hesap verdik :)

160 a iyi kurtarmissiniz kendinizi. Bu ve benzeri hesaplara alisik degilsen en iyiyi bosver Amerikan lahmacununa devam :p
Bide tadi fena degil diyorsun, 160 i verdinmi yere goge sigdiramaman lazim :)

Little caesars iyidir yav

kanka sezar büyük markalar içinde iyi sayılır ama ondanda gına geldi bi ara ist-harbiye 7eleven güzel pizza yapıyordu suan ne durumda bilmiyorum .. şöyle taş fırında kaliteli malzeme ile yapan bi yer olsa güzel olur

160 mı :sunny:
nerden baksan 2 haftalık pizza param benim :mrgreen:
Ama en iyisi tabi, alacaksın şoktan 10 tl ye 4lü ufak pizzayı, sonra ver fırına gitsin.
Maksat karın doyurmak :cherry:
Mesela şu anda bunu yazarken mis gibi cips yiyorum (akşam 7 gibi yediğim tavuklu pilav kesmedi) :cat:
Üstünede kolamı dikerim kafama uyurum ohhhhh:bounce:

Atalar'da motorcu bi abi vardı -yolda karşılaşıp tanışmıştık- pizza yapıyorum diyordu bir türlü gidemedim.

160 a iyi kurtarmissiniz kendinizi. Bu ve benzeri hesaplara alisik degilsen en iyiyi bosver Amerikan lahmacununa devam :p
Bide tadi fena degil diyorsun, 160 i verdinmi yere goge sigdiramaman lazim :)

hahahaaaa Amerikan lahmacunu he oda güzel :) pizzanın maliyeti ney üstadım balıkçıya git bugun boğazda 2 kişi aynı hesap gelir..

---------- Mesajlar birleştirildi - 02:01 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:51 ----------

160 mı :sunny:
nerden baksan 2 haftalık pizza param benim :mrgreen:
Ama en iyisi tabi, alacaksın şoktan 10 tl ye 4lü ufak pizzayı, sonra ver fırına gitsin.
Maksat karın doyurmak :cherry:
Mesela şu anda bunu yazarken mis gibi cips yiyorum (akşam 7 gibi yediğim tavuklu pilav kesmedi) :cat:
Üstünede kolamı dikerim kafama uyurum ohhhhh:bounce:

afiyet olsun

Piola
İlk kez 1986 yılında İtalya'da açılan Piola 'İtalyan pizzası' denilince ilk akla gelen yerlerden. Dünyanın çeşitli yerlerinde 25'in üzerinde şubesi var. Türkiye'deki ilk şubesini ise Point Otel'in içinde açtı. Dünyada Will Smith, Jennifer Lopez gibi müdavimleri de olan restoran zincirinde mönünün yüzde 75'ini pizzalar oluştursa da başlangıç tabakları da oldukça iddialı.

Da Mario
İstanbul Doors Group'a ait Etiler'deki Da Mario artık bir klasik haline geldi. 1993 yılında açıldığında İstanbul'da İtalyan restoranı furyasını başlatan Da Mario, Etiler'de bahçe içinde iki katlı bir villada hizmet veriyor. Financial Times gazetesinin Türkiye ekinde 'en iyi restoran' olarak verdiği mekânın odun fırınında pişirilen pizzaları ve ev yapımı makarnaları mönüde öne çıkanlar. Balık çorbası ve enginarlı carpacciosu ise artık birer Da Mario klasiği olmuş durumda.

Mezzaluna
Türkiye'de en fazla şubesi olan İtalyan restoranı kuşkusuz Mezzaluna. Tipik bir İtalyan restoranı ama çıkış noktası aslında New York. 1984 yılında Milanolu işadamı Aldo Bozi ve Floransalı mimar Roberto Magris tarafından New York'ta kurulan restoran, kısa sürede bir fenomene dönüşmüştü. Pizzaları kadar risottosuyla da ön plana çıkan Mezzaluna, uygun fiyatlarıyla da dikkat çekiyor.

Pastarito
1993 yılında ilk şubesini Torino'da açan Pastarito, klasik ve geleneksel İtalyan lezzetleri sunan bir marka. Daha önce Akaretler'de de şubesi vardı ama şimdi orası kapandı, sadece Suadiye'de hizmet veriyor. Oldukça geniş bir mönüsü var. Dilediğiniz makarna sosunu, istediğiniz makarna çeşidi ile sipariş edebiliyorsunuz. Pizza ve risottoları da oldukça iddialı. Pizzaları 'kırmızı' ve 'beyaz' olarak iki farklı bölümden oluşuyor. Karışık deniz ürünlü pizzası ve patlıcanlı pizzası en sevilen yemekleri.

Ben Mezzaluna'da denedim. Gayet güzeldi. Tavsiye ederim.
Bu arada lisedeyken Num-Num'a takılırdık. Hala pizzaları güzel mi bilemem.

Bu arada:
http://www.istanbullife.com.tr/Haber.aspx?ID=278

Ülkemde en sinir olduğum şeylerden birisi de bu yabancı pizza zincirleri.. En ucuz salam,sosissucuk pastırma,mantar,peynir,zeytini toptan alıyolar için giren tüm malzemeler dahil 3-5 tl ye mal edip orta boy pizzaya 24 lira istiyorlar.. İyi istesinler ama aynı markanın hiçbir şubesinde bi standart yok.. hepsi süpriz.

Hatta herzaman yediğiniz şubede bile kapınıza pismemiş veya kupkuru pizza getirebiliyorlar. Bunlardan pizza yiyip bozuk ve beklemiş iyi saklanmamış malzemelr yüzünden zehirlenenlerin sayısıda az değil. Hijyenlerinede hiç güvenmiyorum:jocolor: Bunlar yüzünden pizzayı neredeyse hayatmdan çıkardım diyebilirim. Aşırı açsam başkada iyi alternatif yoksa sonçare olarak söylüyorum.. oda inadımdan 6 ayda bir:) İşin içine şubeleşme zincir olayı girdimi orda film kopuyor zaten.

Scooterist

iki kişi 160 da gerçekten fazla. Ne kadar iyi yaparsa yapsın.. Aslında en iyisi evde kendin bu işte uzmanlaşıcaksın gerekli techizatları alıp:mrgreen: Kendi yerini açmaya kadar gider bu:cherry:

Ülkemde en sinir olduğum şeylerden birisi de bu yabancı pizza zincirleri.. En ucuz salam,sosissucuk pastırma,mantar,peynir,zeytini toptan alıyolar için giren tüm malzemeler dahil 3-5 tl ye mal edip orta boy pizzaya 24 lira istiyorlar.. İyi istesinler ama aynı markanın hiçbir şubesinde bi standart yok.. hepsi süpriz.

Hatta herzaman yediğiniz şubede bile kapınıza pismemiş veya kupkuru pizza getirebiliyorlar. Bunlardan pizza yiyip bozuk ve beklemiş iyi saklanmamış malzemelr yüzünden zehirlenenlerin sayısıda az değil. Hijyenlerinede hiç güvenmiyorum:jocolor: Bunlar yüzünden pizzayı neredeyse hayatmdan çıkardım diyebilirim. Aşırı açsam başkada iyi alternatif yoksa sonçare olarak söylüyorum.. oda inadımdan 6 ayda bir:) İşin içine şubeleşme zincir olayı girdimi orda film kopuyor zaten.

Scooterist

iki kişi 160 da gerçekten fazla. Ne kadar iyi yaparsa yapsın.. Aslında en iyisi evde kendin bu işte uzmanlaşıcaksın gerekli techizatları alıp:mrgreen: Kendi yerini açmaya kadar gider bu:cherry:

üstad bu gidişle pizzayı evde yapıcaz ama dediğin gibi işin sonunda kendi yerini açmakda var aslında fenada olmaz :)

ben dominos tan memlunum vala turkısh pizza alıyorum 2 tane büyük boy 29tl veriyorum mis gibi pizza kim ne derse desin :D---- motorkafa dondurulmuş pizzayı mikro dalgada yapıyordum bi ara anlatmıyım çok zor günlerdi benim için :D

Tam bir mantı hastasıyımdır:)

merakımdan açmasını yapmasını 10 yıl önce öğrendim. en taze kıymayla hijyenden tereddüt etmeden en lezzetli mantıyı kendim yapıyorum:) 3 porsiyon 4 porsiyon götürüyorum:cherry: Sunumunu(tereyağ veya salça soslu) istediğim gibi o anki keyfime göre yapıyorum ohh miss...

Bide yapıp yapıp buzluğa atarsın bi kapalı kapta sarmısaklı yoğurdunu hazır bulundurursun buzluktan çıkarıp 7-8 dakikada servis::deliir::

Sevdiğin şeyi kendin yapıcan valla...

Forumdan Uzaklaştırıldı
bu motorcular da rüzgardan mı nedir hepsi acayüp değişik adamlar:)

Motorun yagiydi, bujisiydi, ayariydi derken, kendi isini kendi yapmaktan nasil bir ozguven geliyorsa artik, mantiyi pizzayida kendi yapiyor :)

dominostan memnunum ben. Bi extravaganzza soğansız yanınada ya kumru yada yeni keşfim italiano tabi ikiside ince hamur ohh miss =))

bir zamanlar piza hut dan super spreme (yazılışını tam bilmiyorum ama okukuşu süper siprim) söylerdik başka pizaların tadına bile bakmaya tenezzül dahi etmezdik o derece. Sonra nasıl ki piza hut şubeye uzak kalıyor diye bahçelievlere servisi kesti ozaman yeni arayışlara başladık

Sonra karşımıza dominos çıktı ve avea kampanyası sayesinde tanıştığımız bol malzemos pizasıyla bize kendini sevdirdi. :) o dönemki kampanyayla 15tl ye 2 büyük boy piza almıştık hatta bayi yanında bize çikolatalı sufle de yollamıştı. Neyse kampanya bitti 2 büyük bol malzemos 29 tl oldu biz hala yiyorduk ta ki alaçatıda bir italyan karı kocanın açmış olduğu piza restoranına uğrayana kadar.

Ben hayatımda okadar güzel bol malzemeli ve ince hamurlu piza daha yemedim diyebilirim. Hesapda çok uygun geldi. İçeceğiyle salatasıyla 3 tane orta boy pizasıyla 60tl hesap ödedik. Ayrıca hizmetleride çok iyiydi italyan karı koca çat pat türkçeleriyle (genelde ingilizce anlaştık) kapıda karşılayıp uğurladı. Restoranın ismini tam bilmiyorum yerini de tam hatırlamıyorum. Bir arkadaşım sayesinde gitmiştim ve hala sır gibi benden adresini benden saklar. (bensiz buraya gelip haber vermeden piza yiyip kaçacan demi çakaaal der :cherry: ) neyse ama bi daha gittiğimde yollara ve restoran ismine daha çok dikkat edeceğim :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar