bendekiler iridyum, eski sahibi taktırmış. daha az bakım gerektirdiğini ve daha düzenli patlama yaptığı yönünde bilgi edindim şimdiye kadar. kullanırken de bir sıkıntı yaşamadım gayet randumanlı...
---------- Mesajlar birleştirildi - 10:44 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:38 ----------
performansın farketmesi için bobin mi ne bişeyleri daha değiştirmek gerekiyormuş, yani tek başına bujileri değiştirmenin performansa bir katkısı olmadığını söylüyorlar daha önce forumda da geçmişti zaten yine de işin ehli bir ustaya sormak lazım ama eğer motor iridyum bujiyi taktıktan sonra biraz fazla yakmaya başlarsa daha çok benzin yaktığına göre performansta da o derece bir iyileşme olabilir denemek lazım

ben iridyumsuz halde zaten binmedim + kaç kuruş yakıyor diye de ince hesap yapmadım o yüzden karşılaştırma fırsatım olmadı
---------- Mesajlar birleştirildi - 10:47 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:44 ----------
bunu not ettim, denk gelirse bir ara ben de denerim

---------- Mesajlar birleştirildi - 10:51 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:47 ----------
hadi motorunun gözü aydın... sana ve artçına da keyifli, sıkıntısız ve kazasız sürüşler

---------- Mesajlar birleştirildi - 11:01 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:51 ----------
ben motoru aldığımda michelin pilot activ serisi üzerinde vardı touring tarzı diyebileceğimiz bir lastik o yüzden sport modellere göre biraz daha katı ve dolayısıyla biraz daha uzun ömürlü olduğunu söylüyorlar. marka tercihini bilemem ama çok yol yapıyosan "ss" değil de "st" tarzı bir lastik alman gerekecek öyleyse, çünkü hamurları biraz daha sert ve dayanıklı olduğunu söylüyorlar. ölçülerde ise michelinde 160 da 60 yanak var bildiğim 70 yanağı yok, senin bu dediğin 160 da 70 yanak nasıl olur bilemiyorum... kendimce akıl yürütüyorum ama emin olmadığım için ben bile güvenemiyorum

70 yanak olunca daha mı geniş durur lastik ya da jant dar olduğu için büzülme mi yapar emin değilim; o yüzden görmek, denemek ya da en güzeli lastikten gerçekten anlayan biriyle görüşmek lazım
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:06 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:01 ----------
muhtemelen görmüşsündür gibi geliyor ama bakmadıysan ama benim imzadaki ilana bir gözat, sakaryadayım telefondan da görüşebiliriz ayrıntıları aklına yatarsa uzak değil görmeye de gel, sana nasıl uyarsa. şu sıralar sürekli satmakla satmamak arasında gidip geliyorum, beğenirsen istediğin gibiyse al değilse alma
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:10 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:06 ----------
evet yana yatıran baya çok var sanırım, benim motoru da önceki sahibi gezi dönüşü sola yatırmış. o gün epey yorulmuşlar neyse sağ salim eve varmışlar o yorgunlukla ayaklığı açıp açmadığının farkında değil bi bakmış motor sol yana uzanmış

ama şükür sadece çizikle yırtmış. ben de elimden geldiğinde dikkat etmeye çalışıyorum öyle iç gıcıklayıcı bir durumla karşılaşmamak için

naked olsa yine pek sorun değil de işin ucunda grenaj olunca ödüm kopuyor