benimkisinde de problem vardı, yeni çalıştığında gaz kolunu ani çevirdiğinde stop ediyordu 3-5 dk çalışması gerekiyordu, motor ısınsa bile gaz koluna birden yüklenince geç tepki veriyordu önce boğulma yaıyor 1-2 saniye sonra gaz yiyordu, sabit gazda giderken kesik kesik gidiyordu sanki benzine su karışmış gibiSelam arkadaşlar biz iki kişi aynı yerden aynı gün almıştık motorlarımızı arkadaşımın motorunda gaz yememe sorunu çıkmıştı motor boşta dip gazda bile 9000 deviri geçmiyordu yolda 7000 devirde kalıyordu servise götürdük karbüratörü değiştirdiler sorun yine aynen devam bir süre öyle kullandı sonra ben kendi motorumu periyodik bakıma götürdüğümde usta karbüratör sorununu çözdük hemen hemen hepsinde var söyle arkadaşına gelsin yapalım dedi sonrasında arkadaş götürdü 10 dk halletmiş usta şuan motor 12000 devir görüyor boşta ama sorun şundan oluyor bende şöyle yaptım halloldu gibisinden bişey söylememiş formülü bizim ustada saklı yani söylemiyor ben böyle bişeyle karşılaşmadım aldığımdan buyana benim motor zaten kuduruyor gaz yemesi çok iyi maşşallah ama siz yinede ustalarınıza karbüratör iğnesini açalımmı diye bir sorun bence sorun o iğnede çok kısık 1 diş açtırın birde karbüratördeki vakum lastiği kontrol ettirin delik olabilir
servise söyledim hava ayarı falan yaptı olmadı ve bu normal dedi
bende eski ustama söyledim o da uzman olarak iğnesinden dedi
ve geçen gün karbüratörü söktük, iğnesini çıkardı. küçük parmak büyüklüğünde iğne ve üst kısımdan yarım cm kadar aşağıda duran plastik çebmberi var beyaz, usta onu çok az aşağı indirdi ve toparlayıp taktı
eskisine nazaran çok çok iyi oldu gaza tepki tam sayılır, yakıt nolur bilemem
öncedende olan bi ses vardı nerden olduğunu bilmediğim o ses biraz daha arttı 6000 devir sonrası geliyor, şıkırtılı bi ses sanki ikinci boğazı turboyu açıyo motor, tahminim karbüratör sesi