Ybr 125 ilk bakışta aşk yaşanacak bi motosiklet değildir zaten beğenmemiş olmanız gayet normal ama birbirinizi tanıdıkça seversiniz
yani ne demek istiyorum
1-) o kadar az yakar ki şaşırıp ustaya götürürsünüz neden bu kadar az yakıyor diye
2-) çok kıvraktır trafikte aralardan çok rahat geçer
3-) titreşim yoktur rölantide motor çalışıyor mu diye kontrol edersiniz
4-) iyi bir başlangıç motorudur alıp satarken zarar etmessiniz size en ucuz yoldan motorculuğu öğretir
bu sebeplerden ilk motosiklet olarak ben de ybr 125 öneririm ama yok beğenmedim illa cruiser alıcam derseniz:
regal raptor - hyosung karşılaştırması yapalım
1-) hyosung enjeksiyonludur daha az yakar daha fazla güç üretir 1-) regal raptor karbüratörlüdür az bakım masrafı vardır hyosungtan çok yakar ama kendi sınıfında tüketimi iyidir
2-) sağlamlık olarak ikisi de işinizi görür
3-) 2. elde hyosung daha kolay satılır
4-) benim tercihim yakıt tüketiminde cimri performansta zengin olan hyosung modeli olurdu ancak aralarında fiyat farkı var
para sorun değil derseniz hyosung alabilirsiniz ama bütçem el vermiyor derseniz regal raptor da sizi yolda bırakmaz
Motosiklet sürüşüne YBR125 ile başlayıp GV250 ile devam biri olarak. Haydarın yazdıklarına titreşim hariç katılıyorum.
YBR nin yüksek hızlarda (YBRnin yüksek hızı 90-100 oluyor tabii) elciklerinde çok ince tiz bir titreşim oluyor. 2 saatlik uzun yolda ellerinin uyuştuğunu hissedersin. Tabi 70-80 i geçmezsenyada ağırlıkla şehir içinde kullanırsan bu durumu hiç yaşamazsın.
GV250 de bir parça daha hissedilir bir titreşim alırsın ama ellerde yada ayaklarda hiç bir uyuşma yada rahatsızlık hissi yaşamazsın. GV ile Istanbuldan Ankara, Eskişehir, Kırklareli, İznik bol bol uzun yola çıktım. Şayet artçı koltuğuna bir sırt çantası koyup yaslanarak sürersen tadından yenmez. Yorgunluk, titreşim falan hissetmezsin. Birde ön cam lazım tabi.
Regal kullanıp en kıza zamanda satmış bir arkadaşımın tecrübesi şöyle, "motordan inince bile titremeye devam ediyorum."
Ama Regalin spider modelini gördükçe halen ah çekerim

Acayip seksi bişey olmuş. Neden onu kullanmıyorsun dersen, GV ye göre çok daha alçak sele yüzünden çevreyi iyi görememene sebep olması ve etraftan duyduğum aşırı titreşim şikayetleri.
Tüketim değeri olarakta Regali bilmiyorum, YBR *2,5 litre/100 km. GV250 *3,5 litre/100 km.
*Tüketim değerleri şehir içinde efendi kullanım koşullarında ölçülmüştür.
Kullanım olarak YBR ile başlarsan bisikletten biraz hallice olduğundan çok rahat edersin. Kuş gibi motor, alışana kadar kendini zorlamazsın. 110 kg
GV daha ağır 160-170 kg. şimdi sen ona 3'lü çanta seti falanda takıcan olacak 180-190 kg. Şayet kondüsyon iyiyse pek sorun yaşamazsın ama dönüşlerde biraz fazla eğdirirsen ve ayağını yere koyman gerekirse o ağırlığı taşıyamayabilirsin yada taşısan bile diz kapaklarını aşırı zorlayıp menisküs olabilirsin. Tabi bunlar ihtimal sadece. Pekala büyük bir motorlada gayet güzel sürüşe başlayabilirsin.