selamlar herkese..
bugün orta sehpayla ve elcik rüzgarlığıyla uğraşacağım demiştim..ve uğraştım ama sonuç beklediğim gibi çıkmadı..
öncelikle elcik korumasından bahsedeyim...monte etmek için bizim debriyaj ve fren manetlerini tutan vidaların biraz daha uzun olması gerek..ama vidaları çıkarttığımda gördüğüm manzara bu vidaların özel yapım olması ve hırdavatçılarda asla bulunmaması..ancak tornacı yapar fakat bu da çok uğraştırıcı ve tornacının yapmama olasığı yüksek olduğundan bu iş yattı..
gelelim orta sehpa işine..
evet çokta güzel gidiyordu , malzemeleri de çok güzek tedarik ettim sevinçliydim.. taa ki orta sehpayı monte edip gördüğüm manzararnın üzüntüsünü yaşayana kadar..
ve fotolu anlatım..
bunlar tedarik edilmesi gereken malzemeler:
1 adet 8 metrik vida ve uygun somun
1 adet baya sert olacak şekilde yay
1 adet hem vidaya hemde orta sehpanın bağlantısına uyumlu içi boş boru
Bu boru parçasını çok tesadüf bir şekilde bizim evin altında oto tamircisi ustamdan tedarik ettim..bir arabanın debriyaj bağlantı parçasıymış..o kadar uyumlu olduki cuk diye orta sehpaya uydu..sadece biraz uzunluğunu kısaltmak gerekli
vidanın borunun içndeki hali..
bu da orta sehpamız..
orta sehpanın vida giren kısımları normalde motorun altındaki monte yeri için büyük geliyor ve bunu jet taşı yardımıyla törpülüyoruz..
orta sehpanın monte edileceği yerin bir fotosu..
bu da monte hali..ve canımın sıkıldığı kareler..
fotodan net olarak anlaşılıyor sorunun ne olduğu ama ben anlayamayan arkadaşlar için izah edeyim..
orta sehpa normalde biraz dik durması gerekiyorki arka tekerlek havada kalsın..ama maalesef orta sehpanın motosikletin monte yerindeki demire açı olarak yetmediğinden ,demir önde kalıyor..
Aklıma gelen tek bir çözüm var, o da orta sehpanın üst kısmına demir kaynatmak..
Başka fikri olan ??