Neden böyle yazıyorsun anlamadım. Hani olayları tahlil etmekten aciz biri olsan, kapasiten elvermese cevap ta yazmazdım ama öyle bir adam olmadığını da gayet iyi biliyorum. E, öyle olunca da kızıyorum ister istemez.
Bir defa genelkurmay başkanı olunca suç işlemek serbest değildir. İnsan üstü bir mertebeymiş. Külahıma anlatırsın... Sıradan vatandaş subaylığı rüyasında mı görürmüş? Hiç subay görmesek... Ne diyorsun usta sen?
Sen muhalefetin hükümet olmaya çalışması ile silahlı kuvvetlerin hükümete karşı propaganda yapmasını aynı kefeye mi koyuyorsun? Aynı şey mi? Yani silahlı kuvvetlerin ya da herhangi bir mensubunun hükümeti devirmek amaçlı propaganda yapması bir suç değil mi? El insaf. Ayrıca silah tutan siyaset yapabilecekse, siyaset yapan da silahlanabilsin, değil mi ama... Bütün siyasi partiler silahlansın bari, tam olsun. Welcome to the jungle.
Terör konusuna gelince. Terörle mücadele ülkemizde ordu tarafından yürütülüyor. Kavram kargaşası filan yok yani...
ya yıllardır irtica irtica denılıyor bu memlekette ülke elden gıdıyor irtica odakları irticaya karşı savaş actık acıklamaları ama ben bır gün taksım meydanında irtica yanlılarının taşlar sopalarla polisle catıştığını yada başka sebepler görmedım bır kaç sakallı cübbeli sarıklı hocalar cıkardılar tv lere ki buda oyundu bence iki kukla yüzünden bınlerce insana irtica suçlamasının örtüsünü bır anda gıydırdıler ama bu ülke hortumlandı terör tırmandı büyük zararlar gördük kaybettık kazandıklarımızı ama şu irtica bı cıkmadı karşımıza bırakın ALLAHINIZI seversenız ya bu ülkede cumhuriyet var ve hepimiz saygılıyız bu cumhuruyetimize ınananıyla inanmayanıyla kürdüyle türküyle hepimiz kardeşiz amaaaaaa bıraz islamcı koyu sağcılığın varsa irticacısın yanı hepsinden tehlıkelısın valla ben böyle tehlikeyı 40 yaşıma geldim istanbul doğma büyümeğim ama rastlamadım .
Ben bunu atlamisim yav.
Iyi hocam yarin gidip genelkurmay baskanligi için cv birakacam.:cherry:
nereye birakiyoz?
Sayin hocam,
konulari isimize göre evirip çevirmeyelim.
Bir kere ben genelkurmay baskani suç isleyebilir manasina gelen bir sey yazmadim.
Ayrica baska konularda, adamlar yargilaniyor,aksi ispat edilene kadar herkes suçsuzdur(masumiyet kârinesi) diye yirtinan siz, konu asker olunca birden bire cezayi kesiyorsunuz!!!!
Adam yargilaniyor.
Ama siz cezayi kestiniz.
Silahli kuvvetlerin hükümete karsi propaganda yapmasi, hukuken bir suç teskil etmiyor.
Yani bu söylediginiz sey için birini birak tutuklamak, sorguya bile çagiramazsiniz.
TCK da hiç bir yeri yok.
Zaten savci da bulamadigindan, baska suç isnat etti.
ama konu bu degil.
Bahsi geçen siteler, dônemin basbakani tarafindan irtica ile mûcadelede daha kararli olunmasi yolunda alinmis önlemlerden biri.
Yani açilan siteler gayet yasal.
Üstelik, irtica,
11 eylûlden bu yana bir çok ülkede suç sayilan bir eylem ve bu ülkemizde de böyle.
Simdi burada sorulacak soru su.
Bu siteler akp hûkümetine karsi propaganda yapiyorsa, bu irticanin akp içerisinde de yesertildigi ve desteklendigi anlamina gelirmi,gelmezmi?
Eli silah tutan ve siyaset muhabbetine ise hiç girmeyecegim.
Bu ûlkede eli silah tutan baska unsurlar da var.
Aslında konuyu başka bir yönüyle tartışsak belki de daha iyi olacak. Kimsenin, hakkında suç şüphesi olan birinin yargılanmasına itiraz edeceğini sanmıyorum, bu bir paşa bile olsa... Ancak herkese gına getiren konu bu tutuklamaların artık cılkının çıkmış olması. Örneğin yargılanan subayların birçoğu ile ilgili kaçma şüphesi oluşturacak net bir veri olduğunu sanmıyorum. Ne yani, hava alanında mı yakalandılar bunlar? E, bir dava ile ilgili delilleri toplamak ne kadar uzun sürebilir birader? Tut ki delilleri karartma şüphesi var, 3 ay 5 ay tutukladın adamları, eeee? Artık şu delilleri toplasan da adamlar da bir güneşi görseler, değil mi?
Hepsinden vahimi, bir insanı tutuklayıp, hakkındaki suçlamayı, delilleri nasıl göstermezsin? Nasıl savunacak bu adam kendini?
doğal olarak alıştığımız bir durum...nasıl bir istihbaratsa 35 masum insan katledildi.. yazıklar olsun2 günde ölen 35 kaçakcıyı unutturdular gündemi anında değiştirdiler.. paşayı tutukluyarak..