3 - 10 aralık rakı balık haftası

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Motosikleti
Tracer 7
Şerefe...yapmak lazım... Özellikle bu aralar üstüne çok gidilen mavi gözlü dev adam i yad ederek...

bir cumada toplanıp cuma namazına gidelim

yaşını bilmediğim için bir şekilde sana hitap edemiyorum ama insanların keyfini bu şekilde proveke etmen hoş değil.zaten içinden gelen bırak cuma namazını 5 vakit namazını bile kılar.sen takma kafana böyle şeylere kıl namazını.

Bu arada rakı balık haftanız kutlu olsun :)

Kocaeli İl Temsilcisi
beyler rakı balık haftası hakkaten varmı yoksa maytap mı geçiyonuz yavvv :cherry::queen:

Canımda balık çekiyordu bu gün iyi bakalım babama söyliyim bu önemli günü :)
Yürekçe abi ben şiirle pek ilgilenmem ancak neyzen tevfik favori kişilerimdendir bu da bi dörtlüğü :)

Bî-namaz deyip beni Hak'dan uzak gören,
Sığmaz senin hayâline mihrâb ü mübrem.
Sen sade beş vakitte ararsın Allahını,
Ben her zaman onunla emîn ol beraberim

Saygılar..

Bütün keyifcilere selam eder bu haftanın anlam ve önemini tüm içtenliğiyle yaşamalarını niyaz ederim..

@piyanist_irf evet hacım rakı haftası var balık da benim eklentim,
konu ile alakalı " rakı balık ayvalık " kitabını önerebilirim,

coq un dediği gibi sadece bu hafta da hatırlamamak lazım.

bir de ;

392299_297664106921381_148022458552214_993019_227369361_n.jpg

Barış üstadım.Ayvalıkta rakı keyfi gibisi gerçekten yok. :) Orada küçük balıkçılar var...İstediğin balığı istediğin şekilde getirip masana sunarlar...Arkaya biraz yunanca,biraz türkçe şarkıları da koyarlar...Ayvalığa 100 km gibi bir mesafede oturuyorum.Motosikletle gitmeyi sevdiğim yerlerin başında gelir.Dümdüz bir yoldan gidiyorum.Hiç yokuş yok.Mobylette ile bile gidilir.Cunda adasına da gidip bir tur atmak harika oluyor kesin tavsiye ederim.Hatta yazın kısmet olursa bir buluşma bile yaparız. :)

Benim için farketmiyor düzenli içiciyim. Anadolu seyahatleri Arabistan Pakistan ziyaretleri harici aksatmam 1 litrelik alırım daha 2 günlük varken bitmeden yenisini alırım ve 5 günde bitiririm.
Sıkı yapmam 20 cl lik bardağın 2/3 kadarı rakı kalanı su.
Öyle bir oturuşta bir büyük devirenlereden değilim, belki senede 1-2 kere o sınıra çıkarım ama hoş olmaz hazetmem kendime kızarım sonra.
Kendi mezemi kendim hazırlarım.
365 günün yaklaşık 300 günü evde içerim dışarıda ise ya oteldeyimdir yada taksi ile eve dönerim.
Gün aşırı mezemdedir tuzlu balık yada lakerda.
Metro marketten dondurulmuş soğuk deniz balığı olan çiftlik işi değil av mahsulü Norveç uskumrusu alırım 20 kiloluk koliyle.
Kalanını sonra yazayım.
Not: Hep aç karnıma alırım soğuklarla başlarım sofra hazır olana kadar benim son kadeh kalır ve sehpadan sofraya gecerim.

Son düzenleme:
Motosikleti
750x
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
''Alkolle savaşanlar dernegi ile savaşanlar derneği'' ekibi ile hafta içi sıkı bi kutlama yapmayı planlıyoruz.
Katılmak isteyenleri bekleriz..

Boşuna dememişler savaşma seviş diye,
Birisinden kan akıyor diğerinden muhabbet,
Allah muhabbetimizi eksik etmesin AMİN.

daha dün doktorum kesinlikle alkölü bırakmam gerektiği konusunda çok net konuştu :salut:

son bir haftadan ne çıkar ki bee :)

haydi sağlığınıza...

yarın balığa gideceğim, rakı yok ama can çeker, ama para yok, para olunca artık :)
hükümet zam yapa yapa daha çok sevdiriyo alkolü :cherry:
içenlere afiyet olsun

rakı dünyanın en güzel içkilerinden biridir.

çok sık içmesemde ara sıra içerim.

muhabbet edecek birileri mutlaka olmalı. helede uzun süredir görmediginiz bir arkadaşınız olursa deymeyin keyfine.

Ben melanet hırkasını kendim giydim kime ne
Arı namus şişesini taşa çaldım kime ne

[Nakarat]
Aah Haydar Haydar taşa çaldım kime ne.

Kâh çıkarım gökyüzüne, seyrederim âlemi
Kâh inerim yeryüzüne, seyreder âlem beni

[Nakarat]

Sofular haram demişler, bu aşkın şarabına
Ben doldurur, ben içerim, günah benim kime ne

[Nakarat]

Kâh giderim medreseye, ders okurum hak için
Kâh giderim meyhaneye, dem çekerim aşk için

[Nakarat]

Sofular secde eder, mescidin mihrabına
Benim ol dost eşiğidir, secde gâhım kime ne

[Nakarat]

Nesimi’ye sorduklarda o yar ilen hoşmusun
Hoş olayım olmayayım, o yar benim kime ne

Yeni Rakı
Acımtırak sevenlere göre
Yeni Rakı stili, rakıyı hemen hemen her akşam ve tüm bir geceye yayılarak içenlere hitap ediyor. Anason bakımından zengin olmayan Yeni Rakı'nın alkolden gelen tadında üzüm çeşnisi algılanmıyor, hatta hafif bir acımtraklığı da var.

Tekirdağ Rakısı
Hafif içimiyle kadınların tercihi
Tekirdağ Rakısı'nın sırrı Çorlu'daki özel artezyen kuyularından alınan suyunda saklı. Anason kokusu yoğun olduğu için her yiyecekle uymuyor. Yumuşak içimi nedeniyle kadınların tercihi oldu.

Tekirdağ Altın Serisi
Anason kokusu duyulmuyor
Tamamen yaş üzümden sınırlı sayıda üretiliyor, l ayı meşe fıçılarda olmak üzere 3 ay dinlendiriliyor. Meşe fıçı, anasonun bazı kişilere hoş gelmeyen aromasını alıyor.

Altınbaş ve Kulüp
Rakı sofrasının ağır topları
Altınbaş ve Kulüp geleneksel olarak üzümden üretilen göbek rakıları. Rakı sevenler arasında önemli bir sadık kitleye sahip. Ağızda şekerli bir tat bırakıyor.

Efe Rakı
Ağızda alkol tadı bırakmıyor
Ege ve Çeşme'nin anasonu ile en iyi kalite Anadolu üzümleri nedeniyle yumuşak bir içime sahip. Burunda ve ağızda kaba bir alkol kokusu ve tadı bırakmıyor. İçimi yumuşak, rahat, eskilerin deyimiyle "kaymak gibi" bir rakı.

Efe Yaş Üzüm Rakısı
Soğutarak sek içebilirsiniz
Ege Bölgesi Sultaniye ve Razaki üzümleri kullanılarak üretilen bu özel alkol, imbiklerde anason tohumları ile uzun süre damıtılıyor ve diğer rakıların iki katı süre dinlendiriliyor. Efe Yaş Üzüm'ü meze istemeden sek bile içebilirsiniz.

Çilingir Rakı
Sert rakıcılar için
Özellikle içtiği rakıda sertlik arayanlar tarafından tam not aldı. Damak yakan sert tadıyla kısa sürede rakıseverlerin vazgeçemeyeceği bir içki halini aldı.

Sarı Zeybek
Boğazı tırmalamıyor
Meşe fıçılarda bekleyen Sarı Zeybek diğer rakılardan farklı bir tat ve renge sahip. Yaş üzümün içinde daha zengin anason aroması var. İçimi son derece yumuşak.

Mercan Rakı
Anasonu bol, tok içimli rakı
Yumuşak ve tatlı içimi nedeniyle kadınların ve gençlerin tercihi. Mercan, anason kokusu zengin, damakta yoğun, tok ve yoğun içimli bir rakı.

Fasıl Rakı
Mezelerle keyfine varın
Yumuşak bir içime sahip olan Fasıl Rakı üzüm ve anason açısından zengin. Midye pilaki, fava gibi narin lezzetli mezelerle yudumlanmaya uygun bir tat.

Burgaz Rakı
Hem sek, hem suyla içilir
Ayrıcalığım Istranca Dağları'nın sularından alıyor. Burgaz Rakı sek içilebileceği gibi, özellikle süt rengi beyazlığına ulaşıncaya kadar su ilavesiyle, ama mutlaka soğuk olarak içilebiliyor.

İzmir Rakısı
Ege yemekleriyle deneyin
Ege Bölgesi'nin özenle seçilmiş yaş ve kuru üzümleri ile anason tohumlarından elde ediliyor. Ege mutfağına özel mezelerin, zeytinyağlı yemeklerin yanı sıra balık ve deniz mahsulleriyle de mükemmel bir uyum sağlıyor. İyice soğutmanız koşuluyla sek olarak içmeniz bile mümkün.

Ben en çok şunu merak ederim... Rakı nein yanında daha keyiflidir..peynir..balık..kavun.....bu arada ben biradan şaşmam..rakı çok sert..beni kokusu bile çarpıyor:)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar