hapisteyiz tutsağız özgür değiliz

bizim yaşlarımıza geldiğinde nasıl bir adamla karşılaşırız? Bence tıpkı senin benim gibi bir adamla karşılaşırız.
:)

---------- Mesajlar birleştirildi - 16:36 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:22 ----------

safkan alman örneğinden de emin değilim. pek çok faktör var tabi ama genetik de bunların önemlilerinden biri olabilir. yani en azından eğilim, yatkınlık konusunda 1.dereceden belirleyici genler olabilir.

Motosikleti
MV Agusta Brutale 800, Ducati 797
safkan alman örneğinden de emin değilim. pek çok faktör var tabi ama genetik de bunların önemlilerinden biri olabilir. yani en azından eğilim, yatkınlık konusunda 1.dereceden belirleyici genler olabilir.

ecdad at sırtında dünyayı fethetmiş gardaş
beri tarafa bakınca hiç genle alakası yok bu işin bence
para ve heves mevzusu bunlar
haaa para var bizim millette
ama avropalı turistik gezerken bizimkiler ukraynaya neyin gidiyor

Dünyayı gezebilen adamlar önce dünyayı gezebilecekleri için geziyorlar. Bizler evlenirken bile aileleri evlendirir, yaşarken başkaları için yaşarız. Ya ailemiz yada başka sevdiklerimiz için. Kurban bayramında uzun zamadır yapmayı düşündüğüm geziyi sırf süregelen bayram alışkanlıkları yüzünden iptal ettim. Biz toplum olarak maddi değil ama tamamen manevi bir cezaevinde yaşıyoruz. Bizim cebimizde tomar tomar parada olsa kurtulmak istemediğimiz prangalarımızla yaşarız...

aslında kesilmeyi bekleyen fabrikasyon tavuklarından farkımız yok

Bir iş buluyorsun yaptığın işin kaymağını yiyor arada birde patron biraz izin veriyor ufak çöplüğümüzde biraz yemlenip biraz dolanıp doooğru kümese ve tekrar aynı döngü kesimhaneye yakında arkana yaşadıklarına baktıklarında çocukların için daha iyibir gelecek için yaptığın çalışmadan kazandığın paradan fazlası yoktur ve en üzücü olanı da onlarında senin yaşadıklarından farklı yaşıyacağı yoktur

Ne yazık ki durum bu avrupada insanlar barınma gibi temel ihtiyaçlarını çokdan halledip emekli ikramiyesiyle ülke ülke gezerken bizim ülkede yıllarca çalışıp para biriktirip emekli ikramiyesiyle ancak bir ev alıyor aldıkları maaşda temel ihtiyaçlarına zor yetiyor

Başka bir konuda şu ki gezmeyi de pek bilmiyoruz başka ülkelerdeki insanlar parası olduğunda ilk fırsatta gezer ancak parası olup da amaaaan abi ne gezcem bi kaç yıl dişimi sıkarım ev alırım hemde kira getirir mantığında olanlarda var

Evet neden çok ama gezmek güzel şey umarım herkesin maddi imkanları ve durumu el verirde gezmediğimiz yer kalmaz

ecdad at sırtında dünyayı fethetmiş gardaş
beri tarafa bakınca hiç genle alakası yok bu işin bence
para ve heves mevzusu bunlar
haaa para var bizim millette
ama avropalı turistik gezerken bizimkiler ukraynaya neyin gidiyor

şanlı ecdad güçlü bir devlet kurdu. ama bu osmanlı tebaasının hayat ve düşünce biçimine dair bir delil mi?
nerden gelir gezme hevesi?
türkiye'nin coğrafi bölgelerinde bile fiziki ve sosyal olarak büyük farklılıklar göze çarpıyor.
doğudan batıya tipler değişiyorda bilgilerin işlenişi, kafanın çalışma şekli neden değişmesin?
bireysel özgürlük batı insanına cazip gelirken buraların adamı başka türlü bir hayat özlemi duyuyor belki!
yani batıya imrendiğimiz filan yok da herkes doğasını yaşıyor belki.
hani motosiklete yalandan imrenip, sevdiğini ve istediğini söyleyip sonrada;
-tehlikeki yaa, demi abi
diye konuyu bağlayan motoru bedava verseler binmeyecek tiplerle hepimiz karşılaşmışızdır.
bizim gezginlere bakışımızda böyle mi?

640x4802366yigitozgurka.jpg
Anladım ben seni :)

Genetik konusunu tartışırken konuyu ikiye ayırırsak belki de daha net anlaşabileceğiz. Misal, "Alman (Cermen) ırkı, sarı ırka oranla daha iri yapılı ve uzun boyludur", "Siyah ırk, Slavlardan daha esmerdir" filan dersek pek yanılmayız sanırım. Ama biz kalkıp "Fransızlar, Çinlilerden daha zekidir", "Araplar doğuştan pistir", "Zenciler suça meyillidir", "Slav ırkı akıllıdır", "Grekler tembeldir" gibi argümanlarla konuşmaya başlarsak eğer vay halimize :(

Genetik üzerinden konuşmaya başlarsak işin içinden çıkamayabiliriz dediğimde kastettiğim budur. Yoksa senin ile benim aramızdaki farklar genetik olarak açıklanabilir. Ahmet, Mehmet'ten daha zeki ya da nereden bileyim, uzun boylu, kıllı filan ise bunun genetik bir sebebi vardır. Toplumları, halkları bu şekilde kıyaslayamayız.

Yoksa senin ile benim aramızdaki farklar genetik olarak açıklanabilir. Ahmet, Mehmet'ten daha zeki ya da nereden bileyim, uzun boylu, kıllı filan ise bunun genetik bir sebebi vardır. Toplumları, halkları bu şekilde kıyaslayamayız.

yani Ruslar için alkolik , İtalyanlar için mafyatik yada karizmatik diyemez miyiz ?

Arkadaşlar yazılanların hepsini okudum .
Aslında anlatmak istediğim cok basit ama bi okadarda cok basit değil
benım zamanımda yoksulluk daha fazlaydı anneme babama bakmakla yükümlü olduğumdan onları bırakıp bır yere gidemezdım .Zaten ımkan olsaydıda gidecek tecrübem ve bilbım yoktu dolayısı ile cesaretımde olamazdı.
Askerden geldım kendi işimi kurma cabalarım oluştu.Pok vardı evlılık hazırlıkları derken süre gelen onca zaman ama zaman içersınde bu duygularımı yazın tatıl köyleri yada otellerınde gecırmek yerine hep ailemle kamplar kurdum gayet güzeldi.
Bi gün kamp yaptığımız yere yabancı bır çift geldi kamp kurdular denizden yenı gelmiş olan kız gayet rahat pozlarla dikkatimi cektı bizde o sırada mangal yakmış yemeğe hazırlanıyorduk bir tabak ta onlara eşim hazırladı ve bende götürdüm .İlginç olan masalarında bir konserve kutusu var bır domatesleri var bırde salatalık vardı ekmeklerı dahı yoktu ve bu ınsanlar yenızelenda dan gelmışler
biz ise istanbuldan canakkaleye bir hafta kalacağız arabada yiyecek ve eşyadan nerdeyse oturacak yer yoktu.
yani aslında yapısal yaşamsal farklılıklarımız var ama benım anlatmak istediğim kimi parasını bulur zaman bulamaz kımının zamanı vardır para bulamaz kımının ise her seyi vardır ama aklı fıkrı daha başka yerlerdedır.Ortak sonuç şu maddi özgürlüğümüz yok malesef
Almanyadan gelen çift antalyada 1 milyara kira ile yıllık yer kiralıyor orda yaşıyor kendisinin ve eşinin ortalama emekli maaşı 6000 dolar ama benım babam hala benımle o benı ben onu düşünmek zorundayım haaa şikayetcımıyım asla ama şartlar malesef burda bızı kısıtlıyor

yazdım,
sildim
yazdım
sildim ...

yazılmışını buldum;

bir başka ülkeye, bir başka denize giderim, dedin
bundan daha iyi bir başka şehir bulunur elbet.
her çabam kaderin olumsuz bir yargısıyla karşı karşıya;
bir ceset gibi gömülü kalbim.
aklım daha ne kadar kalacak bu çorak ülkede?
yüzümü nereye çevirsem, nereye baksam,
kara yıkıntılarını görüyorum ömrümün,
boşuna bunca yıl tükettiğim bu ülkede.

yeni bir ülke bulamazsın, başka bir deniz bulamazsın.
bu şehir arkandan gelecektir.
sen gene aynı sokaklarda dolaşacaksın,
aynı mahallede kocayacaksın;
aynı evlerde kır düşecek saçlarına.
dönüp dolaşıp bu şehre geleceksin sonunda.
başka bir şey umma-
ömrünü nasıl tükettiysen burada, bu köşecikte,
öyle tükettin demektir bütün yeryüzünde de

Konstantinos Kavafis

yahut Can Yücel in dediği gibi ;

Bağlanmayacaksın bir şeye, öyle körü körüne.

"O olmazsa yaşayamam" demeyeceksin.

Demeyeceksin işte.

Yaşarsın çünkü.

Öyle beylik laflar etmeye gerek yok ki.

Çok sevmeyeceksin mesela.

O daha az severse kırılırsın.

Ve zaten genellikle o daha az sever seni,

senin o'nu sevdiğinden.

Çok sevmezsen, çok acımazsın.

Çok sahiplenmeyince, çok ait de olmazsın hem.

Çalıştığın binayı, masanı, telefonunu, kartvizitini..

Hatta elini ayağını bile çok sahiplenmeyeceksin.

Senin değillermiş gibi davranacaksın.

Hem hiçbir şeyin olmazsa,kaybetmekten de korkmazsın.

Onlarsız da yaşayabilirmişsin gibi davranacaksın.

Çok eşyan olmayacak mesela evinde.

Paldır küldür yürüyebileceksin.

İlle de bir şeyleri sahipleneceksen,

Çatıların gökyüzüyle birleştiği yerleri sahipleneceksin.

Gökyüzünü sahipleneceksin,

Güneşi, ayı, yıldızları..

Mesela Kuzey Yıldızı, senin yıldızın olacak.

"O benim" diyeceksin.

Mutlaka sana ait olmasını istiyorsan bir şeylerin..

Mesela gökkuşağı senin olacak.

İlle de bir şeye ait olacaksan, renklere ait olacaksın.

Mesela turuncuya, ya da pembeye.

Ya da cennete ait olacaksın.

Çok sahiplenmeden,

Çok ait olmadan yaşayacaksın.

Hem her an avuçlarından kayıp gidecekmiş gibi

hem de hep senin kalacakmış gibi hayat.

İlişik yaşayacaksın.

Ucundan tutarak...

gezgin olabilmek kolay değil arkadaş,
insan evladı sosyal ve bölgeci bir yaratık,
zordur.

hele bizim gibi koyundan hallice bir hayat tarzını güle oynaya kabul etmiş bir millet için çok zor.

fazla copy paste oldu ama artık idare edin.

Motosikleti
bmw f650 cs
Arkadaşlar yazdıklarınızın hepsini okudum bu ülkede askari ücretle çalışan binlerce insan var biz avrupalı gibi sağlık ,eğitim konusunu çözebilmiş degiliz bu ülkede helalinden çalışıp 2. bir iş yapmassan açsındır

Arkadaşlar yazdıklarınızın hepsini okudum bu ülkede askari ücretle çalışan binlerce insan var biz avrupalı gibi sağlık ,eğitim konusunu çözebilmiş degiliz bu ülkede helalinden çalışıp 2. bir iş yapmassan açsındır
ustadım aynen sana katılıyorum kendi işime sahibim ama ek olarak çalışmak durumunda kalıyorum malesef bu memlekett böyle

sadece benzin ya da mazot parasına çok yola çıktım. yazıyı okuyalı birbuçuk saat kadar oluyor. bir hesap yaptım. gidip geldiğim güzergah haricindefarklı yollardan giderek 1.000.000 km üzerinde yol yapmışı otomobil ve motosiklet ehliyetimi aldım alalı. en son gezim bu bayramın 3. günü oldu. 700 tl ile çıktım yola. istanbul, bolu, çorum, samsun,ordu, giresun, trabzon. ilçeleri saymıyorum. hepsi bir güzergahta. bu güzergahta mesela çorum alaca ilçesine küçükdona köyüne uğradım fazladan yolu uzatarak. ankara kazanın birkaç köyüne girdim. tarlalarından geçtim. bayramın dördüncü günü hastalandım hastaneye gidemedim bir aferin bir ağrı kesici ile 15 tl lik bir otel odasında 11 den 20 ye kadar uyudum. o gün hiç yemek yemedim mesela akşama kadar. giresun un birkaç köyüne düştü yolum. hadi şuradan gideyim dedikten sonra. uzungöle gideyim derken kendimi maçkada sümela manastırında buluverdim mesela. orduda sahil yolunu terkedip şehir içinden gidiverdim. samsundan dönüşte klasik kısa yol yerine amasya merzifon üzerinden suluovayı taşovayı görerekten ayrıca oturup bir çay içmeden olmazdı tabi döndüm çoruma merkeze. evliyim memurum bir çocuğum var. şimdi ayın 15 ini bekliyoruz. hanım mutfak harçlığından üç kuruş koklatmıyor sen harçlığını tükettin yolda diye. özgürlük gezmek tozmak mesele değil mesele sonrası.

Son düzenleme:
İkinci el bir YBR125 2000 lira.

CBF150, YBR125 gibi bir motor 100 km'de 10 lira benzin yakıyor.

Bir çadır 20 lira.

Bir battaniye 10 lira.

Bir şişme deniz yatağı 10 lira.

Bir ekmek 1 lira.

1 kutu ton balığı 3 lira.

Konserve pilaki 2 lira.

1 kilo soğan 1 lira.

125cc motorla aşırı yorulmadan yapılacak yol günde 400km.

Yıllık izinler 15 gün.

İstanbul-Antalya 700 km.

İstanbul-Samsun 700 km.

İstanbul-Adana 900 km.

İstanbul-Artvin 1300 km.

Artvin'e gidip dönmek 2600 km.

Günde 400 km'den 6 gün.

Gidiş-dönüş benzin 260 lira.

Günlük yemek masrafı 20 lira.

Gidiş-dönüş yemek 120 lira.

Artvin'de bir hafta kal, her yanı gez.

Yemek masrafın 140 lira.

Bin tane muhteşem doğa fotoğrafı çek.

Maliyeti sıfır.

Toplam masrafın 520 lira.

Haydi ekstralar çıktı, 700 diyelim.

Git-gel, benzin dahil, yemek dahil, konaklama dahil...

Bir iPhone 4S kaç para? 2700 lira.

iPhone 4S parasına motor, iki haftalık gezi ve unutulmaz anılar satın almak mümkün. Hem motor da elde kalıyor, geziden dönünce motoru biraz zararına satıp iPhone 4 (1,600 lira) almak mümkün!

İşin zor kısmı sandalyeden kalçayı kaldırmakta! Ben 2009'da CBF150'yle 2800 km yaptım, Bıyıklı'yla beraber gittik. 2 hafta ve 2800km'de harcadığım para 600 liraydı, benzin dahil.

Bahane üretmeyin "adamların tuzu kuru" diye, adamlar sandalyeden kalkmaya üşenmiyorlar. Azıcık cesaret lazım o yola çıkmaya, o cesaret olmadıkça milyarlarca liranız olsun, fark etmez.

İkinci el bir YBR125 2000 lira.

CBF150, YBR125 gibi bir motor 100 km'de 10 lira benzin yakıyor.

Bir çadır 20 lira.

Bir battaniye 10 lira.

Bir şişme deniz yatağı 10 lira.

Bir ekmek 1 lira.

1 kutu ton balığı 3 lira.

Konserve pilaki 2 lira.

1 kilo soğan 1 lira.

125cc motorla aşırı yorulmadan yapılacak yol günde 400km.

Yıllık izinler 15 gün.

İstanbul-Antalya 700 km.

İstanbul-Samsun 700 km.

İstanbul-Adana 900 km.

İstanbul-Artvin 1300 km.

Artvin'e gidip dönmek 2600 km.

Günde 400 km'den 6 gün.

Gidiş-dönüş benzin 260 lira.

Günlük yemek masrafı 20 lira.

Gidiş-dönüş yemek 120 lira.

Artvin'de bir hafta kal, her yanı gez.

Yemek masrafın 140 lira.

Bin tane muhteşem doğa fotoğrafı çek.

Maliyeti sıfır.

Toplam masrafın 520 lira.

Haydi ekstralar çıktı, 700 diyelim.

Git-gel, benzin dahil, yemek dahil, konaklama dahil...

Bir iPhone 4S kaç para? 2700 lira.

iPhone 4S parasına motor, iki haftalık gezi ve unutulmaz anılar satın almak mümkün. Hem motor da elde kalıyor, geziden dönünce motoru biraz zararına satıp iPhone 4 (1,600 lira) almak mümkün!

İşin zor kısmı sandalyeden kalçayı kaldırmakta! Ben 2009'da CBF150'yle 2800 km yaptım, Bıyıklı'yla beraber gittik. 2 hafta ve 2800km'de harcadığım para 600 liraydı, benzin dahil.

Bahane üretmeyin "adamların tuzu kuru" diye, adamlar sandalyeden kalkmaya üşenmiyorlar. Azıcık cesaret lazım o yola çıkmaya, o cesaret olmadıkça milyarlarca liranız olsun, fark etmez.

Helal be. Budur...

Motosikleti
bmw f650 cs
Hocam sende haklısın aynı tarihte bizde 2 motor karadeniz turunda 3000km yapmıştık aynı maliyete çıkmıştı.Yalnız şunu anladım zaman paradan daha önemli

Arkadaşlar gecelerı gezginlerın konu alındığı belgeselleri izlıyorum galıba hep hayalımde olan bu yaşam tarzları beni etkilemış durumda elbette bütün avrupalı o belgesellerdeki gıbı gezmıyordur .Ama gezenlerın sayısıda oldukça fazla şimdi konunun vahim olan tarafı şu ya bizizm bu stede yada başka bır motosıklet stesınde okumuştum filistinde yaşayanlar abluka sebebi ile 80 km içine sıkıştırılmışlar yanı 80 km re rahat dolaşım yapabılıyorlar ondan sonrası ise kontroller başlıyor demekki bunu yazan arkadaş motorcu gözüyle bır cümle iliştirmiş oraya ve demişki bu gün motosıklet ile gezmek isteyen bırı olsa orda 80 km sonra yol bıtıyor ne acı bır durum .
Elbette ordaki daha vahim durumlar var ama biz sadece konunun bu kısmını ele alırsak bizim de bu konuyla ılgili olarak onlardan pek farkımız yok günü birlik gezilerımızın km hesabı en uzunu 200 km reyi gecmiyor belki coğumuz köyünden kasabasından dışarı ancak 80 km re cıkabılıyor bunlar gerek aile gerek iş okul sebelerı ama en büyük etken de maddi olanaklar gerekçesidir.
Bırakın bu gezgınler gıbı dünyayı avrupayı kıtaları dolaşmayı canım yurdumu bile dolaşamıyor olmak gercekten vahim bir durum özgürüz ama bu özgürlüğümüz malesef hapsedilmiş durumda valla bu yabancılar diye söyleyip topluca hepsini içine alacağım bu adamlar bu dünyaya gelmişler ve yaşıyorlar bizede onları seyredip imrenmek kalıyor

usta sende böyle diyorsan başkaları ne desin Allah aşkına :)
motosiklet üzerinde 5 senede 75.000 km yi devirmişsin hemde ÇanÇin ile hayla hayıflanıyorsun :) gitmedigin neresi kaldı bizim memlekette merak ettim dogrusu...
bak ben daha 5 senede 70.000 km yapmışım :pale: öncekileri saymak yok ama :)
bizde özgür degilsek artık,gezmekten bıkılmaz tabiki hele bi nisan'da karadeniz turu yapalım sonra söyleniriz biz özgürmüyüz kardeşş diye :)
ah birde İran gibi yakıt ucuz olsa her hafta sonu italya yapmazsam adım Tamer olsun :queen:

usta sende böyle diyorsan başkaları ne desin Allah aşkına :)
motosiklet üzerinde 5 senede 75.000 km yi devirmişsin hemde ÇanÇin ile hayla hayıflanıyorsun :) gitmedigin neresi kaldı bizim memlekette merak ettim dogrusu...
bak ben daha 5 senede 70.000 km yapmışım :pale: öncekileri saymak yok ama :)
bizde özgür degilsek artık,gezmekten bıkılmaz tabiki hele bi nisan'da karadeniz turu yapalım sonra söyleniriz biz özgürmüyüz kardeşş diye :)
ah birde İran gibi yakıt ucuz olsa her hafta sonu italya yapmazsam adım Tamer olsun :queen:

usta bana dar gelıyor işte buralar tamam gezdik tozduk ama daha afrika var arjantin var yeni zelanda avusturya daha nerler var nereler :p

:mad:askon cok iyi bi yazı okudum.Adamların copcusu bile geziyor :) Aslında biz Turkler yasamayı bilmiyoruz ;)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar