Merhaba arkadaslar...
Bende kanuni cross 250 var. Dun sehiricinde gezerken telefonum caldi, durdum telefonu cevapladim ve tekrar hareket ettim. Biraz sert kalktim, vites 1, 2 ve 3e attigim anda bir catirti koptu ve motor kilitledi. Siktim debriyaji ama vitesi bosa alamiyorum, arka tekerde donmuyor. Neyse motoru surukleyerek cektim kenara, tekrar vitesi bosa almayi denedim olmadi. Siktim debriyaji marsa bastim motor calisti ama icerde biseyler karisiyor, sakirti seklinde metal sesi geliyor. Motoru durdurdum, zinciri attirip cekerek eve goturup biraktim.
Bugun indirdim motoru actim icini. Icerde sanki kiyamet kopmus, bir avuc kum cakil gibi demir cikti. Vites dislileri dagilmis, krank ve kolu sanki asfalta surtulmus gibi, silindirin kartere giren kismi parcalanmis, pistonun altina sanki makinali tufekle ates edilmis, karterin icindeki yag kanallari ezilmis kirilmis. Yani kisacasi debriyaj balatalarinin ve alternator bolumunun haricindeki yerler pert olmus.
Degismesi gereken parcalari hesapladim sag sol karteri saymazsak 750 lira. Komple motor 2114 lira.
Motorun icini actigimda karterde zongshen yazisini gordum. Dedim bu motoru zongshen de kullaniyor o zaman. Zongshenin modellerine baktim zs200 modeliyle ayni gibi. Bazilari ayni, bazilarinda farklilik var. Bu kadar masraf yapmaktansa yapacagim masraf tutarinda komple zs200 alabiliyorum. Alirim bi tane zs200, motorunu benimkine aktaririm yada degisiklik yapmadan binerim.
Simdi sizlere sorum; acaba aranizda kanuni cross 250 ile zongshen zs200 un motorlarini karsilastiran oldumu. Zs200 un motoru benim saseye uyarmi?