Merhaba,
Ben bu sorunu 11bin km civarında yaşamıştım senin başına hangi km de geldi.
Km 24000 civarıydı sanırım.
1000-5000-10000 gibi gider yada senede bir.Yağ haznesi büyük olduğundan 2 litre ye yakın yağ alıyor oda 50 tl yamahalube.buji 25 tl.
Her 3000 km' de yağ değişir. Motor 1200cc yağ alır. Ben 20w50 castrol kullanıyorum (kitapçığında kullanılabilecek yağlar arasında yazıyor). Yağ kalın olduğu için motor daha sessiz çalışıyor (ya da bana öyle geliyor) Litresi 5-10 Tl gibi birşey. Buji, hava filtresi, varyatör kayışı her 20000 km' de bir değişir.
motorun ilk kalkışı biraz titreşimli oluyor.bu genel bir durum mu yoksa sadece benim motorun fabrikasyonla ilgilimi
Özellikle soğuk havalarda debriyaj ısınıncaya kadar benim motosiklet de kalkışlarda çok titrer.
ÖZellikle fren tutma mesafesi beni hiç tatmin etmedi.önümde durmaya çalışan arabalardan zar zor duruyorum
Fren performansı bence gayet iyi. Aşağıda kendi yapmaya çalıştığım fren testleri ile ilgili bilgiler bir fikir verebilir:
Zemin : Yıpranmamış (parlaklaşmamış), kuru ve temiz sıcak asfalt, hava sıcaklığı yaklaşık 20 C, eğim sıfıra yakın
90 km/sa -> 0 km/sa yavaşlama: (yaklaşık değerler)
Sadece ön fren : 40 metre
Sadece arka fren : 50 metre
Ön+arka : 30-33 metre
Yedek parça tedarikini İstanbul Delta motosikletten yapıyorum. Servis Konya Zevk motosiklet (eski yetkili servis)
Selamlar.