bilgisayardan anlayan arkadaslar,yardimci olabilir misiniz

selam arkadaslar ben bilgisayar alicagim fakat hic anlamiyorum iyi marka kotu marka,iyi ozellik kotu ozellik vs. bana saglam ozellikleri olan 2000 tlye kadar bir laptop lazim. hafiften oyun oynansin yani ve ekrani da biraz genis olsun. bildiginiz gordugunuz duydugunuz varsa tavsiyelerinizi esirgemeyiniz.

saygilarimla...

i5 işlemcili 4GB RAM e sahip ve 1GB ekran kartı olan bir donanım işini fazlasıyla görecektir. Dell fiyatları uygun bildiğim kadarıyla. Bu donanım özellikleriyle iyi bir araştırma yaparsan aradığın fiyatta bir makine bulabilirsin.

Motosikleti
BWS 100
eğer geniş ekranlı bişey istiyorusan; packard bell in 17.3" lik güzel modelleri var i5 1gb hd6650 ekran kartı filan onlar işinı hayli hayli görür...
geniş ekran dediğin için packard bell dedim yoksa diğer markalarında varda çok pahalı oluyor genelde onlar..

hangi tur bilgisayar istiyorsunuz? laptop veya masa ustu?
laptop icin konusacak olursak turkiye fiyatlarini bilmiorum.
17" ekran ve i5 islemci 4GB RAM yeterli olacaktir.
ayrica kalite isterseniz Toshiba Satellite Pro L770-11F Laptop alin derim
benimda bilgisayarim oyun icin en iyisi toshiba qosmio x500. fakat fiyati istediginiz fiyat araliginda deyil. fakat diger toshiba urunlerini inceleyebilirsiniz.

Masa ustu almak isterseniz 2000 tl ye en iyilerini alabilirsiniz.

ghz 1.60 ve üstü olsun.işlemci i7 quad olabılır. ama çok önemli değil işlemcide önemli olan ön bellek tir ön belliği en az 3-4 mb olsun bazılarında 6 hatta ve hatta 8 vardır bunlar müthiş işlemci hızına sahipler
en az 4 gb ddr 3 ram
en az 1 gb ekran kartı (paylasımsız olsun dikkat et)
hdd kafana göre 320-500 gb
geri kalan aksesuarlar hepsınde aynı zaten

casper kımse onermez fakat şuan nırvanalar var ultra yuksek performans.malzeme kalıtesı ne durumda bılmıyorum fakat eskı casperlarla karıstırılmasın.düzgün bakarsan sorun olmaz dıye dusunuyorum

i7 4 çekirde 2.20 ghz turbo boost teknolojısı 2.90 a kadar çıkıyodu sanırım .ön bellek 6 olması lazım
8gb ram
2 gb ekran kartı(1gb ı paylasımlı)
500 gb hdd diye bılıyorum 750 de olabılır
gerısı fındık fıstık fıyat 1800 tl

herkese cok tesekkur ederim arkadaslar.

faruk kardesim soyledigin laptop deli biseye benziyor.ama acer in malzeme kalitesi nasil acaba saglam mi.ablama teknosadan modelini hatirlamadigim bi acer almistik ama tuslari habire yerinden cikiyordu.

sey_47 kardesim soyledigin laptop i bir turlu google turkce aciklamasiyla bulamadim. senin kullandigin laptopta cok pahali dostum.o parayi verecek butce acigi yaparsam, ebeveyn imf sine basvurmak zorunda kalirim ki bu hic iyi birsey degil:)

devran_35 kardesim casperin teknik servisi cok kotuymus. malzeme kalitesi de oyle diyorlar. tavsiyen icin cok tesekkur ederim.

diger arkadaslarin verdigi bilgilerden de faydalanmayi isterim ama nete girecek bilgisayarim yok. sanirim bir kagida yazip buradaki bilgisayarciya oyle gidecegim:) bu yorumlari da telden yaziyorum.

ilgi ve alakaniz icin cok tesekkur ederim herkese.

toshiba nin var mi i7 islemcili alabilecegim bir modeli.2400 e kadar yol var diyim.yani ins vardir:)

---------- Post added at 15:09 ---------- Previous post was at 14:12 ----------

www.vatanbilgisayar.com/Notebook-Ne...m-cam-bt-w7pre/productdetails.aspx?I_ID=56131

bu laptop nasil arkadaslar???

Güzel makine fakat tek beğenmediğim yönü ekran çözünürlüğü düşük... Onun haricinde dehşetül vahşet :))

Bilişim sektöründen biri olarak tavsiyem mediamarkt saturn gibi mağazaların kampanyalarını takip etmen. Mesela Ramazan ayında 999'a aldığım 14 ekran i5 işlemcili vs. vs. notebook şuanda 1550 tl civarında bence böyle kampanyaları takip et. İstanbul yada Ankarada varsa tanıdıkların aracılığıyla alışveriş yap. Geriye kalan parayla bol bol benzin harca gez toz keyfine bak.

motorkafa dostum,bu makinenin ayarnda ekran cozunurlugu iyi olan makine hangisi acaba yardimci olabilir misin zahnet olmazsa...

Dostum şöyle bir makine buldum HP ELİTEBOOK LG735EA

Teknik özelliklerini copy paste yaptım karışık oldu biraz kusura bakma :)

CPU Ailesi INTEL CORE I7
İşlemci Modeli INTEL CI7-2620M 2,7GHZ
Intel Turbo Boost Tek. (maks.) 3,4 GHZ
Cache Bellek 4 MB
Ekran Tipi LED-BACKLIT HD
Ekran Boyutu (Inch) 15,6
Dogal Ekran Cozunurlugu 1600X900
Ekran kartı chip seti AMD RADEON HD 6470M
Ekran Kartı Bellek Kapasitesi 1 GB HARICI
Sistem belleği türü DDR III 1333 MHZ
Standart Sistem Belleği (MB) 4096
Maks. Sistem Belleği (MB) 16.384
Anakart Chip Set INTEL QM67
Sabit Disk (Gb) 500,0
Sabit Disk Devir Hızı (rpm) 7.200
Optik sürücü tipi LIGHTSCRIBE SUPERMULTIDVDRW DL
3G Desteği VAR
Docking station portu VAR
Seri Port YOK
Paralel Port YOK
USB 2 portu 2
USB 3 .0 Portu 2
HDMI Çıkışı YOK
VGA portu VAR
Display Port Çıkışı VAR
e-SATA Portu VAR
IEE1394 firewire portu VAR
Bluetooth VAR
WLAN/Wi-Fi VAR
Network 10/100/1000 MBIT
Modem Var
Pc kart yuvası EXPRESSCARD 54
Kart Bellek Yuvası MULTIMEDIA CARD
Kart Bellek Yuvası SECURE DIGITAL
Kart Bellek Yuvası MEMORY STICK PRO
Kart Bellek Yuvası MEMORY STICK
Smart kart okuyucu VAR
Media Kart Okuyucu VAR
Klavye türü STANDART
Tuş Dizimi Q TR
Fare türü TOUCHPAD
Fare türü TRACKPOINT
Fare türü SCROLL
Parmak İzi Okuyucu VAR
Kamera VAR
Pil Ömrü Cinsi 6-cell Li-lon Battery
Tasınabilir Bilgisayar Türü NOTEBOOK
Net Agırlık Aralıgı KG 2,5 - 3
İşletim Sistemi WIN 7 PRO 64-TR/EN
Satış Garanti Süresi (ay) 36

Fiyatına gelince 1899 USD. Ancak şöyle bir durum var. Benim bu bilgisayarı bulduğum site şirketlerle çalışan bir site. Yani sadece şirketlere satış yapıyor ve doğal olarak uygun fiyattan sunuyorlar ürünleri. Marka model olarak biraz detaylı araştırmaya girecek olursan sanırım 2000 USD ye bulursun ama bütçene ne kadar uygun olur bilemem

mustafa kardeşim keşke öyle bir imkanım olsa,ama işte burada imkanlarımız çok sınırlı...

---------- Post added at 18:35 ---------- Previous post was at 18:32 ----------

motorkafa kardeşim yaklaşık olarak 4 bin tlye denk geliyor ,almam mümkün değil abicim:) keşke uygun fiyatlı lsaydı,makinew deli çünkü.alakan için çok teşekkür ederim kardeşim,parmakların zeval görmesin:)

Acer, vestel ve casper almada ne alırsan al. birde ekran kartı paylaşımlı olmasın

Acer, vestel ve casper almada ne alırsan al. birde ekran kartı paylaşımlı olmasın

Neden böyle marka karalamaları yapıyorsunuz?
Sizin ürünlerinizde sıkıntı olmuş olabilir... Ki bu her üründe olabilecek bir şeydir...
Bugüne kadar 2 tane Acer laptop kullandım, yarın bir laptopa daha ihtiyacım olacak olsa, tercihim Acer olur...
Çok çok yoğun kullandığım laptoplarımın birisi 5 yıllık, birisi 3 yıllık, hiçbir ciddi sıkıntım olmadı ikisnde de...
Saygılar, sevgiler...

Neden böyle marka karalamaları yapıyorsunuz?
Sizin ürünlerinizde sıkıntı olmuş olabilir... Ki bu her üründe olabilecek bir şeydir...
Bugüne kadar 2 tane Acer laptop kullandım, yarın bir laptopa daha ihtiyacım olacak olsa, tercihim Acer olur...
Çok çok yoğun kullandığım laptoplarımın birisi 5 yıllık, birisi 3 yıllık, hiçbir ciddi sıkıntım olmadı ikisnde de...
Saygılar, sevgiler...
söyliyeyim; ben 10 sene teknik serviste çalıştım ve en çok arıza yapan ve sorun çıkaran markalar bunlardı. Ayrıca vestel de yakınım çalışıyor ve kullandıkları malzeme kalitesinin çok düşük olduğunu söylemişti. Gerçi ben bu kanıya yıllar önce varmıştım ama olsun buda kanıt oldu.

kardeş şu anda dahil teknisyenlik yapıyorum ve gerçekten sevdiklerime söylediklerim tavsiyeler;
ekran kartı bir kere nvidia olsun. ati ve intel den uzak dur.
işlemci ne kadar iyi olursa olsun ondan daha önemli olan veri yoludur. veri yolu 128 bitten aşağıysa o laptopu alma.

son olarak türk tabanlı markalardan da uzak dur. exper vestel casper gibi markalar her zaman chipset arızası verir alayı.
bunları göz önünde bulundurursan kendine mükemmel bir notebook edinebilirsin.

dostlarim sizden sunu rica etsem, buraya su bilgisayari al diye link atabilir misiniz? fiyati 2400 u gecmezse cok iyi olur.sizlerden rica etsem,zahmet olmazsa?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar