cbf150-ybr125-tvs150 anket!

Sağlamlık,güç ve konfor

• cbf 150

Oy: 42 38.9%
  • ybr 125

Oy: 38 35.2%
  • tvs rtr150

Oy: 28 25.9%

• Kullanılan toplam oy
    108
forumu sizin gibiler yüzünden boşa işgal ettinizden vede heryerde herzman aynı konular olduğunda dediğin gibi bilgi paylaşımı olmuyor.
bana bakma diyen kişi gidipte forum kurallarını okusa aynı konuyu araştırmadan açtığından mederatör tarafından konusu siliniceğinide bilirdide hadi medaratörün insafiyetine kalmışsın
sana apache çok yakışır bencede :D

temiz ikinci el de yok ki yani ben güvenemiyorum

haklısın.ikinci ellerini adamlar 3000 dne yuakrı satıyolar oysaki sıfırı 3850 tl.

0 almak çok dahda mantıklı gibi ama şu tekleme sorunu bize denk gelrise yandık

---------- Mesajlar birleştirildi - 16:15 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:13 ----------

forumu sizin gibiler yüzünden boşa işgal ettinizden vede heryerde herzman aynı konular olduğunda dediğin gibi bilgi paylaşımı olmuyor.
bana bakma diyen kişi gidipte forum kurallarını okusa aynı konuyu araştırmadan açtığından mederatör tarafından konusu siliniceğinide bilirdide hadi medaratörün insafiyetine kalmışsın
SANA APACHİ ÇOK YAKIŞIR BENCEDE :D
laf mu soktun naptın anlamadım ama tamam özür diliyorum 3-5 günlük hayatta kırmayalım birbirimizi:)

Üç özellik ön planda tutularak yapılmış bir karşılaştırma ama modeller bu sınıfta gruplandırılamaz bence.Çünkü ybr sağlamlık,tvs güç,cbf ise konfor ön planda üretiliyor.Dolayısıyla her ne kadar ybr ön planda olsa bile tvs daha güçlü,cbf ne kadar geride olsada en konforlusu cbf olacaktır.Sağlamlıkta ise hiçbiri ybr ye yetişemez.Yine cbf150 konularında tvs konularında çıkan tartışmalar gibi fanatikliğin ön plana çıkacağı birşey olacak çünkü hiçbir model ne cbf150 ne ybr125 ne de tvs150 bu özelliklerin üçünü birden diğerlerine fark açacak şekilde barındırmıyor.cbf alan adam güçten,tvs yada ybr alan adam konforundan, ödün verecektir.

Bu modellerin birbirine sağlayacağı üstünlük kullanıcısının tercihine göre değişir.Kimi arkadaşlar forumda bazı tvs sahiplerinin yaptığı gibi tvs ile 130 görüp cbf150 konusuna dalıp sizin makina basmıyor ahaha diye dalga geçmeyi seçerken,kimi arkadaşlar cbf150 seçip arkaya kamp malzemelerini doldurup geniş geniş yayıla yayıla sürüş yapmak yavaşta olsa yayılmak ister.Kimi arkadaşlar ybr 125 alıp tamam belki geniş seleli,cüsseli,çok rahat olmayabilir ama benim servisle işim olmaz diyip dayanıklılığına güvenmek ister.

ağızına sağlık çok iyi açıklamışşın:)

2.paragrafın bri cümlesinde tam beni açıklamıssın=kimi arkadaşlar cbf150 seçip arkaya kamp malzemelerini doldurup yayıla yayıla sürüş yapmak ister.

işte buu.

o zaman bana cbf 150 ideal bir seçim olur ama işte bunlarında tekleme sorunu var.tekleme sorunu olmasa gözümü bile kırpmadan tercihimi cbf den yana vericem .çözümü de yokmus bildigim kadarıyla

F54

vallaha arkadaş ben garantici bir düşünceye sahip olduğumdan dolayı ybr den şaşmam umarım 10 güne kadar bi ybr sahibi olmayı düşünüyorum o kadar para verip sorunlu titreşimli parça bulamama gibi şeylerle uğraşacak vaktim olmaz onlarla uğraşacağıma ybr ye biner gezerim:cat::king:

ama ybr de diğerlerine göre pahalı ve ufak.yani ekononmik birşey istiyorsan tabiki ybr iyi bir seçim olur

Dostum açık konuşmak gerekirse ben olsam cbf150 yi sıfır almam.Yanlış anlama motosikletin kötü yanı var vs.. diye değil.Cbf150 genelde geçiş amaçlı kullanılıyor temiz 10 bin km yapmış birçok makina bulmak mümkün.Şimdi ikinci elleri düşünürsek 3000 liraya lastikleri değişmiş,arka çantası olan,10 bin 15 bin km civarında bir cbf150 bulabilirsin.Sıfır km alsan lastikleri dandik olacak 200 tl ordan zarar,arka çanta sen taktıracaksın en az 100 lira ordan zarar.300 lira ekstra masraf yapman gerekeceği gibi birde sıfır km olduğu için 4000 küsür lira vereceksin sana maliyeti en az 4300 olacak.Tekleme problemide çıktı şimdi yeni kasalarda hem 4300 civarı para vereceksin hem tekleme sorunu yaşama ihtimalin olacak onun yerine tanıdık bir usta veya cbf 150 konusundan uzun süre cbf kullanmış işin müdavimi olmuş insanlardan yada sana yakın forum üyelerinden işi bilen birisinden rica edip gidip temiz bir cbf150 bulabilirsin.Artan paran ile daha iyi koruma ekipmanı alıp üstüne kamp malzemelerinide alırsın.Üstelik tekleme gibi birşey düşünmene de gerek kalmaz (eski kasa alırsın)

venom,tamam 3800 lira verip alacaksın motoru ruhsat felan derken 4000 tl yi bulacak.çanta felan alacaksın(belki de almam yani)lastik derken 4300tl olacak ama
şimdi adamın motorunun nasıl oldugunu yani rodajını iyi yapıp yapmadıgını,temiz kullanıp kullanmadıgını,tekleme sorununun olup olmadıgını( 3-5 kilometre gidip anlayamazsın )bilemezin.belkide 4300tl yi geçecek masraf çıakracak sana.gidip bir sıfır motor alırsan en azıdnan için rahat olur (anlatabildim mi)bu şahsi fikrimdir.

çincon demesseniz mondial 150 mc yıde ekleyelım...çok yakar çok kaçar...
ekleyebiliriz ama 150mc sanki bunlara göre biraz daha alt model gibi(yanlıs anlama kötülemiyorm).
peki sen memnun musun motorundan?

---------- Mesajlar birleştirildi - 16:46 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:44 ----------

sikid yarışına girmesin bu iş:)
sidik olmasın o:)

girmez merak etme seviyeli konusuyoruz biz:)

F54

venom,tamam 3800 lira verip alacaksın motoru ruhsat felan derken 4000 tl yi bulacak.çanta felan alacaksın(belki de almam yani)lastik derken 4300tl olacak ama
şimdi adamın motorunun nasıl oldugunu yani rodajını iyi yapıp yapmadıgını,temiz kullanıp kullanmadıgını,tekleme sorununun olup olmadıgını( 3-5 kilometre gidip anlayamazsın )bilemezin.belkide 4300tl yi geçecek masraf çıakracak sana.gidip bir sıfır motor alırsan en azıdnan için rahat olur (anlatabildim mi)bu şahsi fikrimdir.
arkadaş bırak motorun üzerine binmeyi sadece çalıştırıp sesini dinleyipte nasıl bi motor olduğunu anlayan ustalar mevcut piyasada bu kadar korkma yoksa çok maddi zararlara uğrarsın mesala servis bakımlı kurye motoru olmayan bi motor alsan hiç kafan ağrımaz sonuçta beğenirsen alacaksın eğer servis bakımlı gözüne de hoş gelirse bence o kadar tereddüt etme bak keyfine herkez sıfır motor alsa devlet köşeyi döner yani kdv ötv vs:queen:

Eski kasa alırsan zaten tekleme sorunu varmı yokmu diye düşünmene gerek olmaz.Eski kasa kullanan kimseden ben tekleme sorunu duymadım.Bu yeni karbüratör sistemi ile alakalı birşey herhalde.Rodaj konusunda birşey diyemem fakat motosikletine iyi bakmışsa rodajdada itina ile bakmıştır diye düşünüyorum.Peki motosikletine iyi bakıp bakmadığını nasıl anlayacağım dersen onuda götürdüğün motosikletçideki usta,yada yeteri tecrübesi olan bir arkadaşın bir süre kullandığında falan anlayabilir.Motosikleti kullanıp kabaca gözüne batan birşey görmediğinde tamam diyip notere gitme zaten,birkaç incelemeden sonra almaya karar verdiğinde,bir servise götür onlar incelesinler 50 lira falan işçilik verirsin ama o usta sana motorun durumunu söyler az çok.

Sıfır km aldığında için rahat olacak olsa tamam güzel sıfır al diyeceğim.Ama heleki ilk motorun olacaksa aldığın sıfır km motorda tekleme sorunu çıkarsa motosikletten soğursun çözüme kısa zamanda ulaşamazlarsa satmaya çalışır motosikletten uzaklaşırsın bence.

Son düzenleme:
tamam kardeşim sen benim kusuruma bakma

peki benden bi tavsiye egerki gerekli görürsen
bende bi zmanlar cbf vardı hiç bi sıkıntı çekmedim ve satarkende honda olduğu için hemen sattım üstelik 2 kere kazalıyken
motor alırken servis yedek parça ihtiyacın olucak vede motoruna temiz temiz biner sokaktaki adam bu motor ne marka diye bakacak soracakta
sende ne dicen tvs :) tvs ne dicek sokaktaki adam çünkü motor markası değil büyük motorları hiç yok artı apachenin özü honda unicorn modelilnin çakması git araştır netten sırf çinliler gibi motor satmak için piyasaya sürülmüş küçük cc.türkiyede servis ağı köşe başındaki motorcu dukkanları:farao:

yani saygı görmiceksin 1
2 apacheye rabet eden adamlara hep bak sırf onun 2 -3 hp daha güçlü olduğundan tercih etmişlerdir oysaki kuryeler ve genç gibi sürmeyenler (kastım lise çağındaki deli tıffıllar) ybr ve cbf alıp keyiflerine bakmışlardır
3.en çok satan motor cbf oldu istanbul dağ taş cbf kaynıyor kuryeler özellikle cbf alıyolar bence birde kuryelere sor neden apache almamışlar bu motor yıllardan beri vardı
4.o motor senelerce vibrasyon sıkıntısı vardı , arka kanpanasının takılma sorunu vardı (motoaktüel dergisinin kıyaslamasında)arkadaki kişinin yetersiz alana oturup sürücünüyle aralarında bi fark olmadan sıkışık gitmesi...
5 mahalle gençleri modifiyecilerin bu motoru çok sevmesi

sana cbf te al demiyorum çünkü o motoruda mokladılar tekleme sorununu çıkarttıla,stkerları uyumsuzlaştırdılar vs ben olsam almam şuan...ybr de kalıpsız duruyo vede gücsüz ama bu seni apacheye yöneltmesin genede iyi düşün

sana samımı konuşuyorum senın yerinde ben olsam bekler napıp edip üstüne koyar yada daha çok takside böldürür cbr125 aldırdım gerçekten adamlar yapmışlar lütfen bi git motora yakından bak .sport turing tasarımyla racing tasarımı birleştirmişler adeta ama bunu sonucundada direksiyon aşağıda duruyo uzun yolculuklarda rahatsız olur yada alışana kadar

motorcu teşekkür ederim tabiki senden tavsiye isterim.

ben biraz bekleyeceğim yani artık bu sene bitti gitti yaz bitti sayılır.

birdahaki yaza kadar bu sorunu çözmelerini umud ediyorum.

yani bu tekleme sorunu çözülürse gölzümü bile kırpmadan alrım.

bunun içinde seneye yaza kadar alamayacagım motor felan honda cbf 150 nin yenilenip bu sorunun çözülmesini bekleyeceğim.

teşekkürler,bu düşüncem sana göre doğru mu?:)

Saygı markaya göre yapılacak birşey değildir.Motosikletinin markasına göre saygı göstereceklerse zaten göstermesinler boşver.Benim bulunduğum şehirde birçok motosiklet kullanıcısı ,klübü var bu açıdan çok gelişmiş bir ortam var.Ama 20.000 tl lik motoru olan adama ne kadar saygım varsa 2bin liralık motoru olan adamada o kadar saygım vardır.Markaya göre görülen saygı zaten saygı sayılmaz boşver.
Apachenin genelde tercih nedeni arkadaşında dediği gibi 2-3 hp fazla olup milletle son hız konusunu tartışmak.Bugün apache alanların çoğuna neden apache seçtin dersen ilk seçenek sana 130 görüyor abi der.O açıdan apache motosikletleri ben birazda parası yetişmeyipte hızlı bir makine isteyen kanı deli gençlerin işi gibi görüyorum (öyle olmayıpta apache kullananlar üstlerine alınmasınlar lütfen).

Ben cbf150 yi sıfır km aldım 2 yıl oldu.2 yıldır eskişehirin dondurcu soğuğunda hafta içi nerdeyse hergün üniversiteye sabahın 7-8inde gitmeme rağmen o soğukta bir kere bile çalışmamazlık yaptığını hatırlamıyorum.Konuda cbf ve ybr ye çin malı diyen arkadaşlar olmuş.(Her nekadar çin malı olmasada) böyle çin malına can kurban :) Mondialin,kanuninin bu sağlamlıkta bir modeli oldu da biz mi almadık:)

:)haklısın ben cbf 150 de karar kıldım gibi.

seneyi bekelyeceğim artık yazı yani.

inşallah bu tekleme sorununu hallederler ama benm bildigim hepsinde yok bu sorun.

alanların3/1 indi bu sorun oldgunu düğşnüyorum tabi bu riske girilmez:)

bu arada seni arkadaş ekliyorum kabul eylersin artık

ben teşekkür ederim

bana göre doğru bir karar eğerki kısında motora binmiceksen tabiki beklemen daha iyi ancak cbf konusunda görüntüyüde bozdular
bendeki bu modeldi
xlarms.jpg

şimdiki
CBF-150-2011-Model-Kisa-Bir-Sure-Icin__42538824_0.jpg

kırmızı ne alaka bu motora üstelik cbf yazısıda kocaman uyumsuz.hadi ben 2007 de filan kırmızı şerit yapıp apachilik yapmışım şimdi anlıyorum da şimdiki apachiliğide fabrika yapmış:queen:

2u3ulg4.jpg

şu rengini dün benim motorla marmariste yan yana getirdim inanırmısın bi an keşke bu motor altımda olsun istedim motor oyle cezbediciydi
o an arkaya topcase konulurmuş gidon aşagıdaymış yaş almış basını 125 lik artık kesmezmiş filan gözüm görmedi hiç bişi düşünmedim kalbimi çaldı:bounce:

yalnız cbf te sürüş gerçekten çok iyiydi ve zevkliydi ben seni anlıyorum kalıplı birsey istiyosun artcında olcak.biraz daha düşün bakalım belki hiç olmadı 250 lik veya 200 lük cillop gibi bi scooter alırsın o zaman bunlara bakıp gülersin bile:cherry:

Bu kadar şikayet varken mümkün olduğunca kısa zamanda bir çözüm bulurlar diye düşünüyorum bende.Buradada 2011 cbf alan oldu onlardan duymadım tekleme yaptı gibi şikayetler.Ama yinede denk gelme ihtimali var denk gelenlerde uğraşıyor işte.İşi şansa bırakmamak lazım sonra boşyere sinirleri bozulur insanın.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar