amortisörün sertlik ayarı var,alt kısmında kalıyor,resimde gözükmemiş :cat:
teşekkürler :cat:
bi an şaşırdım nasıl olmaz diye
amortisörün sertlik ayarı var,alt kısmında kalıyor,resimde gözükmemiş :cat:
Sertlik değil ön yükleme olması lazım o ayar. Yabancı site ve forumlardan okuduğum kadarıyla tek bir ayarı var arka süspansyonun, o da ön yükleme (preload).
Bu ayarın ne olduğunundan kısaca bahsedelim mevzuyu açmışken. Arkanıza yolcu aldığınızda arka süspansyon yolcunun ağırlığından dolayı dalar, ön süspansyon da olması gerekenden fazla açılır ve motosikletin burnu yukarı çıkar. Bu da geometrinin bozulması ve sürüş dinamiğinin etkilenmesi demek (ön taraf sürücünün tepkilerine yeterince çabuk cevap vermez). Bu durumda arka süspansyonun ön yükleme (preload) ayarını 1-2 tık (ağırlığa göre 3 de olabilir) arttırdığınızda motosikletin geometrisi yolcusuz sürüşteki durumuna döner. Kabaca motosikletin arka tarafının yükseklik ayarı olarak düşünebilirsiniz.
Büyük motosikletlerde hem ön hem arka süspansyonda sıkıştırma (compression), geri sekme (rebound) ve ön yükleme (preload) ayarları bulunur. Bunlar (özellikle geri sekme ve sıkıştırma) farklı yol şartlarına veya motosiklet piste sokulacaksa pist şartlarına göre uygun değişiklikleri yapmak içindir. Süspansyon ayarı iyi teorik bilgi ve oldukça tecrübe isteyen bir konu. Dolayısıyla çoğu sürücünün fabrika ayarlarına müdahale etmemesi en doğru olanı. CBR 250 gibi nispeten giriş seviyesi (veya giriş seviyesine daha yakın diyelim) bir motosiklette bu ayarların tümünün olmaması hem sürüş güvenliği hem de maliyet açısından doğru seçim. Honda'nın yolculu sürüş yapmak isteyenleri düşünerek arka süspansyona ön yükleme ayarı koyması güzel bir artı. Bu ayar CBR 125'lerde yok mesela (yeni çıkan 2011 kasada var mı bilmiyorum, yorumum daha önceki modeller için). Yolcu aldığınız zaman motosiklet üzerindeki kontrolünüz hissedilir derecede azalıyor.
cbr 250r da titreşim rahatsız edecek kadar çok mu acaba çalıştırdım bayisinde sehpadayken motorun hız göstergesi sallanıyordu yolculuk halindeyken nasıl acaba alıcaktım bu sebepte dolayı az hevesim kırıldı dogrusu yoksa çok güzel motor bende çok begendim BU ARADA CBR 250R ALAN ARKADAŞLARA HAYIRLI OLSUNbu motoru alabilmem için aklımda ki bazı soruların gitmesi gerekior lütfen yardım edin
cbr 250r da titreşim rahatsız edecek kadar çok mu acaba çalıştırdım bayisinde sehpadayken motorun hız göstergesi sallanıyordu yolculuk halindeyken nasıl acaba alıcaktım bu sebepte dolayı az hevesim kırıldı dogrusu yoksa çok güzel motor bende çok begendim BU ARADA CBR 250R ALAN ARKADAŞLARA HAYIRLI OLSUNbu motoru alabilmem için aklımda ki bazı soruların gitmesi gerekior lütfen yardım edin
Rodajda ilk 1000 km 3000 devirin geçilmemesi daha doğru aslında,sonraki 1000 kmde 5000-6000 devire çıkılmalı.. Ben de siyah istedim ama tricolor gelirse alıcam daha fazla bekleyemem
Bu arada merak ettiğim 6000 devirde max 80 mi yapıyor?
3000 deviri motor kaldırmıyor. en az 4000 5000 devirde sorunsuz gidiyor. ben 6000 devirde son vitese çıkmadım henüz 5. viteste 80 yapıyor sanırım tam dikkat etmedim doğrusu.
Haklısınız ben daha önce çift silindirli bir motorda rodajı 3000 devirle yapmıştım ve 70 yapıyodu.. Tork da çok daha kuvvetliydi tabii.. Ortalama dediğiniz gibi 4000-5000 ideal sanırım tabi düz yolda.. 6.vitese çıktığınızda 6000 devirle kaç yaptığınızı bilgilendirirseniz sevinirim merak ediyorum açıkcası![]()
tamam en kısa zamanda dener bilgilendiririm.
Şu far konusunda bilgi sahibi olan arkadaş yok mu? benim far kontak açıkken hep yanıyor. kapatma yok mu acaba?
Bana kısaca şu şekilde özetlemişlerdi;
Amortisör en sert noktada 25kg'lik bir basınca maruz kaldığında esneme yaparken, en yumuşağa ayarlandığında ise 15kg'lık bir basınca maruz kalınca esneme yapıyor (rakamları şu an sallıyorum).
Ninja'da en sertte kullandığımda arka lastik topaç gibi sektiğinden en yumuşağa ayarladım, bozuk yolda lastiğin yerle olan temeası azaldığından patinaj yapmaya başlıyordu (bunda hamuru sertleşen eski lastikleriminde etkisi vardı tabiki). sürücünün / taşınan yükün ağırlığına göre ayar yapmakta fayda var.
sürekli artçıyla seyahat edenlerin bu ayarı sertte bırakmasında fayda var.
rodaj yaparken 50 kg lik bir artçının zararı olurmu?
---------- Mesaj ekleme zamanı: 17:59 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 17:28 ----------
Benim kredi onaylanmıştır :cherry:
parayı tamamladım kaporamıda verdim nakliye işinide yükseliş honda yaparmış
ama benim mondial ucuza gidiyor napalım artık böyle oldu
---------- Mesaj ekleme zamanı: 18:42 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 17:59 ----------
benim plakaya param yetmedi yanlız kendim çıkartacağım
nasıl oluyor bu iş anlatabilirmisiniz
Arkadaslar bende cbr 250 almak icin kredi cektim para hazir ama izmir bayisi temmuza kadar elimizde yok dedi bildigim kadariyla manisada da yok bildiginiz bir yer varmi bulabilecegim
Arkadaslar bende cbr 250 almak icin kredi cektim para hazir ama izmir bayisi temmuza kadar elimizde yok dedi bildigim kadariyla manisada da yok bildiginiz bir yer varmi bulabilecegim